Mine peamise sisu juurde
Prindi / Salvesta

Privaatsust ja küpsiseid puudutavad reeglid

Privaatsus

27. okt 2021

Alustuseks tahame öelda, et sinu privaatsus on meile oluline. See võib tunduda millenagi, mis on sellistes teadetes sageli kirjas, kuid meie mõtleme seda tõsiselt. Usaldad meid, kasutades Booking.com-i teenuseid, ja me väärtustame seda usaldust. See tähendab, et oleme pühendunud sinu antud isikuandmete kaitsmisele ja turvamisele. Me tegutseme klientide huvides ja oleme läbipaistvad sinu isikuandmete töötlemises.

See dokument kirjeldab, kuidas me kasutame ja töötleme sinu isikuandmeid, mille oled meile loetaval ning läbipaistval viisil edastanud. Samuti on seal kirjas sinu isikuandmeid puudutavad õigused ja meie kontaktandmed. Loe ka meie küpsisereegleid, kus on kirjas, kuidas Booking.com küpsiseid jmt jälgimistehnoloogiaid kasutab.

Kui oled meie teenuseid varem kasutanud, tead, et Booking.com pakub internetis oma veebisaidi ja rakenduste ning muude platvormide, näiteks koostööpartnerite veebisaitide ja sotsiaalmeedia kaudu reisimisega seotud teenuseid. Soovime eraldi mainida, et kogu teave, mida loed, ei kohaldu üldiselt mitte ühele ega kahele, vaid kõigile meie platvormidele.

Tegelikult kohalduvad need privaatsusavaldused kliendi kõikidele andmetele, mida kõigilt nendelt eelmainitud platvormidelt või nendega seotud platvormidelt (nt e-posti teel klienditoega ühenduse võtmine) kogume.

Kui oled üks meie äripartneritest, veendu, et vaataksid üle ka meie privaatsusavalduse äripartneritele, et mõista, kuidas osana ärisuhtest isikuandmeid edaspidi töötleme.

Võime privaatsusavaldusi aeg-ajalt muuta, nii et soovitame seda lehte kindluse mõttes vahel külastada. Juhul kui teeme privaatsusavalduses sind oluliselt mõjutavaid muudatusi, teavitame sind sellistest muudatustest enne uute tegevuste algust.

Terminid, mida neis privaatsusreeglites kasutame

„Reis“ tähendab eri reisiteenuseid, mida saad reisipakkuja kaudu tellida, kasutada, osta, rentida, broneerida või kombineerida.

„Reisipakkuja“ tähendab majutusteenuste (nt hotell, motell, apartement, hommikusöögiga majutusasutus, nende omanik), huviväärsuste (nt (teema)pargid, muuseumid, turismiekskursioonid) ja transporditeenuse (nt autorent, kruiisid, rongitransport, lennujaamatransport, bussiekskursioonid, transport) pakkujat, reisikorraldajaid, reisikindlustusi ja mistahes muud reisimisega seotud toodet või teenust, mis aeg-ajalt platvormil reisi broneerimiseks saadaval on.

„Reisiteenus“ tähendab veebipõhist ostu, tellimuse, (vahendatud) makse või broneerimise teenust, mida pakub või võimaldab Booking.com mitmete toodete ja teenustega, mida reisipakkujad aeg-ajalt platvormil saadavaks teevad.

„Reisi broneerimine“ tähendab reisi tellimist, ostmist, soetamist, broneerimist.


Mis tüüpi isikuandmeid Booking.com kogub?

Me ei saa sind ideaalse reisi leidmisel ilma andmeteta aidata, seega kui kasutad meie teenuseid, küsime teatud andmeid. Tavalist teavet, näiteks sinu nimi, eelistatud kontaktandmed, sinuga koos reisivate inimeste nimed ja sinu makseandmed. Võid eelseisva reisi kohta esitada ka lisateavet (nt sinu eeldatav saabumisaeg).

Sellele lisaks kogume andmeid sinu arvutist, telefonist, tahvelarvutist või muust seadmest, mida kasutad meie teenustele ligipääsemiseks. Nende hulka kuulub IP-aadress, sinu brauser ja keeleseaded. Mõnel juhul saame sinu kohta teistelt andmeid või kogume automaatselt muid andmeid.

See on üldine ülevaade, kuid kui soovid meie kogutava teabe kohta rohkem teada saada, võid sellest lugeda üksikasjalikumalt allpool.

Loe lähemalt meie kogutavate isikuandmete kohta

Miks Booking.com sinu isikuandmeid kogub ja kasutab?

Peamine põhjus isikuandmete kogumiseks on, et vajame neid sinu veebipõhiste reisibroneeringutega aitamiseks ja nende plaanimiseks, aga ka selleks, et tagada parim võimalik teenus.

Kasutame sinu isikuandmeid ka sinuga ühenduse võtmiseks ja teavitamaks sind uusimatest eripakkumistest ning muudest toodetest või teenustest, mis võivad sulle meie arvates huvi pakkuda. On ka muid kasutusviise. Kui soovid teada saada, mis need on, siis loe edasi.

Loe rohkem selle kohta, miks Booking.com sinu andmeid kogub

Kuidas jagab Booking.com sinu andmeid kolmandate osalistega?

Booking.com-i teenustesse on integreeritud eri viisidel ja põhjustel mitu osalist. Peamine põhjus selleks on sinu reisibroneeringu andmete jagamine reisipakkujaga, et saaksid oma reisibroneeringu üldse teha.

Kaasame ka teisi osalisi, et sulle Booking.com-i teenuseid pakkuda. Siia kuuluvad nt finantsasutused, reklaamijad, Booking.com-i kontserni kuuluvad sidusettevõtted ja teised Booking Holdings Inc.-i kontserni ettevõtted. Või mõnel juhul, kui oleme seadusega kohustatud seda tegema, võime jagada sinu andmeid valitsuse või teiste ametiasutustega

Allpool käsitleme üksikasjalikumalt, kuidas meiega jagatud teavet nende osalistega kasutatakse ja vahetatakse.

Loe rohkem selle kohta, kuidas andmeid kolmandate osalistega jagame

Kuidas jagatakse sinu isikuandmeid Booking Holdings Inc.-i kontsernis?

Booking.com on osa Booking Holdings Inc.-i kontsernist. Rohkem teavet selle kohta, kuidas sinu andmeid võidakse Booking Holdings Inc.-i kontsernis jagada, loe allpool.

Loe rohkem andmete kohta Booking Holdings Inc.-is

Kuidas sinu isikuandmeid jagatakse ja hiljem maismaatransporditeenuste jaoks töödeldakse?

Booking.com ja Rentalcars.com (osana Booking Holdings Inc.-i kontserni ettevõtetest) kasutavad ühiselt sinu andmeid, et pakkuda maismaatransporditeenuseid Booking.com-i veebisaitide ning rakenduste kaudu (nt cars.booking.com või taxi.booking.com). Loe lähemalt, et saada lisateavet meie jagatud vastutuse ulatuse ja piiratuse kohta.

Loe rohkem andmete ja meie maismaatransporditeenuste kohta

Kuidas sinu isikuandmeid jagatakse ja hiljem kindlustusteenuste jaoks töödeldakse?

Kindlustusteenuste pakkumisel töötame erinevate osalistega. Ava allpool olev link, et mõista, kuidas sinu andmeid kindlustuseesmärkidel kasutatakse ja jagatakse ning saa teavet asjaomaste osaliste kohustuste kohta.

Loe rohkem andmete ning kindlustustoodete ja -teenuste kohta

Kuidas töötleb Booking.com teavet, mida sina ja su reisipakkuja Booking.com-i kaudu vahetada võite?

Booking.com võib aidata sul ja reisipakkujatel Booking.com-i platvormi kaudu teavet või päringuid teenuste ning olemasolevate reisibroneeringute kohta vahendada. Kui soovid rohkem teada, kuidas Booking.com seda teavet saab ja haldab, siis loe siit.

Loe lähemalt selle teabe töötlemise kohta

Kuidas kasutab Booking.com mobiilseadmeid?

Pakume tasuta rakendusi, läbi mille samuti isikuandmeid kogume ja töötleme. See töötab umbes samamoodi nagu meie veebisait, aga võimaldab ka sinu mobiilseadme(te)s saadaolevatest asukohateenustest sul kasu saada.

Loe lähemalt selle kohta, kuidas me mobiilseadmetest saadavaid andmeid kasutame

Kuidas kasutab Booking.com sotsiaalmeediat?

Sotsiaalmeedia kasutamine võib olla integreeritud Booking.com-i teenustesse eri moel. See hõlmab osa sinu isikuandmete kogumist või seda, et sotsiaalmeedia teenusepakkuja saab teatud teavet sinu kohta. Kui soovid täpsemalt teada, kuidas seda teavet kasutatakse ja vahetatakse, loe edasi.

Loe lähemalt selle kohta, kuidas me sotsiaalmeedia andmeid kasutame

Milliseid turvalisuse ja säilitamise meetmeid Booking.com võtab, et sinu isikuandmeid kaitsta?

Kasutame eri meetmeid, et sinu isikuandmetele volitamata ligipääsu ja nende väärkasutamist ennetada.

Loe rohkem turvalisuse ja säilitamise meetmete kohta

Kuidas Booking.com laste isikuandmeid töötleb?

Kui just pole teisiti sätestatud, on Booking.com teenus, mida sul on lubatud kasutada vaid juhul, kui oled vanem kui 16-aastane. Lapsi puudutavaid andmeid töötleme vaid vanemate või seaduslike hooldajate nõusolekul või juhul kui andmed on kasutamiseks andnud vanemad või seaduslikud hooldajad ise.

Loe lähemalt alla 16-aastaste isikuandmete kohta

Kuidas sa saad kontrollida isikuandmeid, mille oled Booking.com-ile edastanud?

Sul on igal ajal õigus sinu kohta kogutud isikuandmed üle vaadata. Edastades selle vormi saad taotleda juurdepääsu oma isikuandmetele või nende kustutamist. Kui soovid teada rohkem oma õiguste kohta isikuandmeid kontrollida, loe edasi.

Loe lähemalt selle kohta, kuidas sa saad oma isikuandmeid kontrollida

Kes vastutab Booking.com-i veebisaidil ja rakendustes olevate isikuandmete töötlemise eest?

Booking.com B.V., mis asub Amsterdamis Hollandis, kontrollib teenuse pakkumiseks vajaliku isikuandmete töötlemist. Siia hulka kuuluvad ettevõtte veebisaidid ja mobiilirakendused, v.a mõned selles privaatsusavalduses selgitatud erandid.

Loe lähemalt Booking.com B.V. vastutusest isikuandmete eest

Riigipõhised sätted

Olenevalt sinu asukohariigi seadustest võime olla kohustatud teatud lisateavet andma. Kui soovid rohkem teada, loe palun edasi.

Loe veel riigipõhiste sätete kohta


Mis tüüpi isikuandmeid Booking.com kogub?

Selge, sa otsid täpsemat teavet. Siin on täpsem ülevaade selle kohta, mis andmeid kogume.

Isikuandmed, mis meile annad.

Booking.com kogub ja kasutab teavet, mida meile annad. Reisibroneeringu tegemisel küsitakse sinult (vähemalt) su nime ja e-posti aadressi.

Olenevalt reisibroneeringust võime küsida ka kodust aadressi, telefoninumbrit, makseandmeid, sünniaega, praegust asukohta (tellitavate teenuste puhul), sinuga koos reisivate külastajate nimesid ning sinu reisiga kaasnevaid võimalikke eelistusi (nagu toidueelistused ja liikumispiirangud). Mõnel juhul on sul võimalik reisipakkuja juurde sisse registreerida ka veebis, mille jaoks palume esitada passi- või juhiloa andmed ja allkirjad.

Kogume sinu kohta andmeid ka siis, kui sul on vaja meie klienditoega, meie kaudu oma reisipakkuja või meiega mõnel muul viisil (nt sotsiaalmeedia või juturoboti kaudu) ühendust võtta. See kehtib siis, kui võtad meiega tagasisidevormi kaudu ühendust, aga ka siis, kui soovid meie teenust kasutades abi saada.

Sulle võidakse pakkuda ka arvustuse kirjutamist, et saaksid aidata teisi oma reisikogemusest teavitamisega. Kui kirjutad Booking.com-i platvormil arvustuse, kogume mistahes andmeid, k.a sinu kuvatav nimi ja avatar (kui oled selle valinud).

On veel teisigi viise, kuidas meile andmeid edastad. Näiteks sirvides mobiilseadmega, saad valida, kas lubad Booking.com-il näha oma asukohta või lubada meile ligipääsu mõnedele kontaktandmetele. See aitab meil sulle parimat teenust ja kogemust pakkuda, näiteks näidata linnajuhte, pakkuda sinu asukohale lähedal olevaid restorane või huviväärsusi või anda muid soovitusi.

Kui lood kasutajakonto, salvestame ka sinu isiklikud seaded, üleslaaditud fotod ja varasemate broneeringute arvustused. Salvestatud andmeid saab kasutada, et aidata sul plaanida ja hallata tulevasi reisibroneeringuid või saada kasu teistest võimalustest (nt stiimulid või muud hüved), mis on ainult kontoomanikele saadaval.

Võime pakkuda sulle soovitusprogramme või loosimisi ja osalemine neis tähendab, et annad meile asjakohaseid isikuandmeid.

Isikuandmed, mis sa meile teiste kohta annad.

Loomulikult võib tekkida olukord, kus sa ei tee reisibroneeringut ainult endale. Võid reisida koos teiste inimestega või teha broneeringu kellegi teise nimel. Mõlemal juhul annad meile nende inimeste andmed osana reisibroneeringust.

Kui sul on ärikonto Booking.com for Business, saad seal aadressiraamatut pidada, et teiste jaoks ärireiside plaanimine ja haldamine sulle lihtsam oleks.

Mõnel juhul on sul võimalik kasutada Booking.com-i, et jagada teistega osa andmeid. Seda saab teha lemmikute loendi jagamise, reisikogukonnas või suunamisprogrammis osalemise teel, nagu on vastava valiku kasutamisel kirjeldatud.

Siiski peame rõhutama, et vastutate selle eest, et isik, kelle kohta olete isikuandmeid edastanud, oleks teadlik sellest, et olete seda teinud, ning et ta on aru saanud ja nõustunud sellega, kuidas Booking.com tema andmeid kasutab (nagu on selles privaatsusavalduses kirjeldatud).

Isikuandmed, mida me automaatselt kogume.

Isegi kui sa lõpuks reisibroneeringut ei tee, võime teatud andmeid automaatselt koguda, kui külastad meie veebisaite või rakendusi. Sealhulgas IP-aadress, kuupäev ja kellaaeg, millal meie teenuseid kasutasid, kasutatud arvuti riist- ning tarkvara teave (nt operatsioonisüsteem, kasutatud internetibrauser, tarkvara/rakenduse versiooniandmed ja keeleseaded). Me kogume andmeid ka klikkide ja lehtede kohta, mida sa vaadanud oled.

Kui kasutad mobiilseadet, kogume ka su mobiilseadet identifitseerivaid andmeid, seadmele omaste seadete ja tunnuste andmeid, rakenduse kokkujooksmist ning muud süsteemi tegevust puudutavaid andmeid. Kui teed reisibroneeringu, kasutades sellist sorti seadet, registreerib meie süsteem, kuidas broneeringu tegid (millisel veebisaidil) ja/või mis oli see sait, kust sa tulid, kui Booking.com-i veebisaidile või rakendusse sisenesid.

Muudest allikatest saadud isikuandmed.

See ei piirdu aga vaid sellega, mida sina meile ütled – võime sinu kohta ka muudest allikatest andmeid saada. Siia hulka kuuluvad äripartnerid, näiteks Booking Holdings Inc.-i kontserni jaotuspartnerid, tütarettevõtted ja muud sidusettevõtted, aga ka teised iseseisvad kolmandad osalised.

On võimalus, et kõike, mida neilt partneritelt saame, kombineeritakse sinult saadava teabega. Näiteks on Booking.com-i broneerimisteenused lisaks Booking.com-ile ja Booking.com-i rakendustele integreeritud ka internetis tegutsevate jaotuspartnerite teenustesse. Neid kasutades võid esitada broneeringu tegemise andmed meie äripartnerile, kes edastab need seejärel meile.

Kasutame kolmandate osaliste teenuseid ka sinu ja reisipakkujate vahel maksete vahendamiseks. Need teenusepakkujad jagavad makseandmeid, et saaksime su reisibroneeringut hallata, tagamaks, et kõik kulgeb sinu jaoks võimalikult sujuvalt.

Peale selle kogume teavet sellise kahetsusväärse juhtumi korral, kui saame sinu kohta reisipakkujalt kaebuse (nt väärkäitumise korral).

Veel üks viis, kuidas sinu isikuandmeid saame, on läbi platvormi integreeritud kommunikatsiooniteenuste. Need kommunikatsiooniteenused pakuvad sulle võimalust reisikorraldajaga suhelda, kui soovid oma peatumise üle arutada. Mõnel juhul saame metaandmeid selle kommunikatsiooniteabe kohta (nt kes sa oled, kust helistad ning kõne kuupäev ja kestus).

Võime saada ka teavet selleks, et sulle rohkem asjakohaseid reklaame näidata (nt küpsiste lisaandmed, mille Booking.com-i sotsiaalmeediapartnerid meile saadavaks teevad). Lisateabe saamiseks vt jaotist „Miks Booking.com sinu isikuandmeid kogub ja kasutab?“.

Kui seod oma Booking.com-i kasutajakonto sotsiaalmeedia kontoga, võid käivitada andmevahetuse Booking.com-i ja selle sotsiaalmeedia pakkuja vahel. Võid alati otsustada andmeid mitte jagada.

Ka reisipakkujad võivad jagada Booking.com-iga teavet sinu kohta. See võib juhtuda, kui sul on küsimusi ootel oleva reisibroneeringu kohta või kui esineb reisibroneeringuga kaebusi või muud muresid.


„Miks Booking.com sinu isikuandmeid kogub ja kasutab?“

Kasutame sinu kohta kogutud andmeid eri eesmärkidel. Su isikuandmeid võidakse kasutada järgmistel eesmärkidel.

  1. Reisibroneeringud: ennekõike kasutame sinu isikuandmeid su veebipõhise reisibroneeringu lõpuleviimiseks ja haldamiseks – see on meile selle teenuse pakkumiseks hädavajalik. See hõlmab sinu reisibroneeringu kinnituste, muudatuste ja meeldetuletustega seotud teadete saatmist. Mõnel juhul võib see hõlmata ka sinu isikuandmete töötlemist reisipakkujaga veebis sisseregistreerimise võimaldamiseks või kahjutagatisega tegelemiseks.

  2. Klienditugi: pakume oma kohalikest kontoritest enam kui 20 keeles rahvusvahelist kliendituge ning oleme siin, et sind aidata – iga päev ööpäev läbi. Kui jagad meie ülemaailmse klienditoega asjakohaseid üksikasju (nt broneeringu teave või teave su kasutajakontokohta meie), saame sulle vastata, kui seda vajad. Siia hulka kuulub sinu aitamine õige reisikorraldajaga suhtlemisel, aga ka vastamine mistahes küsimustele, mis sul reisibroneeringuga tekkida võivad.

  3. Konto funktsioonid: Booking.com-i kasutajad saavad luua konto meie veebisaidil või rakendustes. Kasutame andmeid, mille meile annad, selle konto haldamiseks, võimaldades sul seeläbi paljusid kasulikke asju teha. Saad hallata oma reisibroneeringuid, kasutada eripakkumisi, teha lihtsasti uusi reisibroneeringuid ja hallata oma isiklikke seadeid.

    Isiklike seadete haldamine võib võimaldada sul luua ja säilitada loendeid, jagada fotosid, näha varem otsitud reisiteenuseid ja kontrollida muid reisimisega seotud andmeid, mida lisanud oled. Samuti saad vaadata enda kirjutatud arvustusi.

    Kui soovid, saad jagada teatud teavet osana oma kasutajakontost, luues avaliku profiili enda eesnime või sinu valitud kuvanimega.

    Kui sul on Booking.com-i ärikonto, saad ka selle konto all kontaktandmeid salvestada, äribroneeringuid hallata ja teisi kontoomanikke Booking.com-i sama ärikontoga siduda.

  4. Internetigrupid: anname kontoomanikele võimaluse internetigruppide või -foorumite, nt reisikogukondade kaudu üksteisega suhelda.

  5. Turundustegevus: kasutame su andmeid oma turundustegevuses. Selle hulka kuulub järgmine.

    1. Sinu kontaktandmete kasutamine sulle reisimisega seotud toodete ja teenuste kohta käivate uudiste regulaarseks saatmiseks. Saad e-posti turunduse kirjadest hõlpsasti igal ajal loobuda. Pead valid klõpsama lingil „Loobu“, mis on igas uudiskirjas ja teates.

    2. Sind puudutava teabe põhjal võidakse sulle näidata personaalseid pakkumisi Booking.com-i veebisaidil, mobiilirakendustes või kolmandate osaliste veebisaitidel/rakendustes (sh sotsiaalmeedia saidid) ja sulle kuvatava saidi sisu võib olla personaliseeritud. Need võivad olla pakkumised, mida saad broneerida otse Booking.com-i veebisaidil või ühisturundatud saitidel, aga ka muud kolmandate osaliste pakkumised või tooted, mis võiksid meie arvates sulle huvi pakkuda.

    3. Kui osaled teistes reklaamitegevustes (nt loosimised, soovitusprogrammid või võistlused), kasutatakse nende pakkumiste administreerimiseks vaid asjakohast teavet.

  6. Sinuga suhtlemine: võib juhtuda, et võtame teinekord ühendust, nt e-posti, juturoboti, posti, telefoni või sõnumi teel. Meie valitav viis oleneb sellest, milliseid kontaktandmeid meiega jaganud oled.

    Töötleme suhtlusteavet, mille sa meile saadad. See võib toimuda mitmel põhjusel, sealhulgas järgnevad.

    1. Sinu või sinu reisipakkuja tehtud päringutele vastamine ja nende haldamine. Booking.com pakub klientidele ning reisipakkujatele ka erinevaid viise teabe vahendamiseks, päringuteks ja kommentaarideks reisipakkujate ning Booking.com-i kaudu tehtud olemasolevate reisibroneeringute kohta. Lisateabe saamiseks vt jaotist „Kuidas Booking.com töötleb suhtlusteavet, mida sina ja sinu reisipakkuja võivad Booking.com-i kaudu saata?“.

    2. Kui sa oled veebis reisibroneeringuga alustanud, kuid pole seda lõpetanud, võime sinuga broneerimise jätkamiseks ühendust võtta. Usume, et sellest lisateenusest on sulle kasu, kuna see võimaldab sul reisibroneeringu tegemist jätkata ilma, et peaksid reisipakkuja otsingut tegema või broneerimise andmeid uuesti sisestama.

    3. Kui kasutad meie teenuseid, võime saata sulle küsitluse või sooviavalduse, et kirjutaksid arvustuse oma kogemuse kohta Booking.com-i või reisipakkujaga.

    4. Saadame sulle ka teisi sinu reisibroneeringutega seotud materjale, näiteks teavet selle kohta, kuidas reisil olles Booking.com-iga vajaduse korral ühendust võtta ning teavet, mis võiks meie arvates aidata sul oma reisi planeerida või parimal võimalikul moel korraldada. Saadame sulle ka materjale, mis on seotud sinu tulevaste reisibroneeringutega või ka sinu eelmiste Booking.com-i kaudu tehtud reisibroneeringute kokkuvõtte.

    5. Isegi kui sul pole eesootavat reisibroneeringut, võime saata sulle teisi haldamisega seotud teateid, mille hulka võivad kuuluda ka turvalisusega seotud märguanded.

    6. Väärkäitumise korral võime saata sulle teate ja/või hoiatuse.

  7. Turu-uuringud: palume vahel oma klientidel turu-uuringutes osaleda. Palun vaata teavet, mis sellist sorti kutsetega kaasas käib, et aru saada, mis isikuandmeid kogutakse ja kuidas neid kasutatakse.

  8. Meie teenuste parandamine: kasutame isikuandmeid ka analüüsi ja teenuse parandamise eesmärkidel. See on osa meie pühendumusest muuta oma teenused ja sinu kasutuskogemus paremaks.

    Sellisel juhul kasutame andmeid proovimiseks ja tõrkeotsinguks, aga ka meie äri statistika loomiseks. Peaeesmärk on saada teavet meie teenuste toimimise ja kasutamise kohta ning optimeerida ja kohandada oma veebisaiti ning rakendusi, muutes need lihtsamini ja otstarbekamalt kasutatavateks. Püüame selleks analüütiliseks tööks kasutada võimalikult palju anonüümseid ja tuvastamata isikuandmeid.

  9. Pakume parimat võimalikku hinda olenevalt sellest, kus sa asud. Kui otsid meie rakendustes või veebisaidil (nt majutust rendiautot või lende), töötleme sinu IP-aadressi, et kinnitada, kas sa oled Euroopa Majanduspiirkonnas või mõnes muus riigis. Teeme seda, et pakkuda sulle Euroopa Majanduspiirkonna või mõne muu sinu asukohariigi parimat võimalikku hinda.

  10. Külastajate arvustused ja muu sihtkohtadega seotud teave: sinu reisi ajal ja pärast seda võime paluda sul arvustuse kirjutada. Samuti võime paluda seda teha hoopis inimestel, kellega koos sa reisid või kellele sa reisi broneerisid. Selles kutses küsitakse reisipakkuja või sihtkohaga seotud teavet.

    Kui sul on Booking.com-i konto, võid otsustada arvustuse kõrval oma pärisnime asemel näidata kuvanime. Soovi korral saad kuvanime määrata konto seadetes. Samuti on võimalik lisada avatar.

    Arvustust jättes annad nõusoleku selle kuvamiseks (nagu detailselt meie reeglites ja tingimustes kirjeldatud) näiteks meie veebisaitide asjakohasel reisipakkuja teabelehel, meie mobiilirakendustes ja sotsiaalmeedia kontodel ning sotsiaalmeedia rakendustes või asjakohase reisipakkuja veebiplatvormil või äripartneri veebilehel. Selle eesmärk on teavitada teisi reisijaid sinu kasutatud reisiteenuse, valitud sihtkoha või muude sinu valikul jagatud kogemuste kvaliteedist.

  11. Kõnede jälgimine: kui helistad meie klienditoe tiimile, kasutab Booking.com telefoninumbrite tuvastamise automatiseeritud süsteemi, mis seob su telefoninumbri sinu olemasolevate broneeringutega. See säästab nii sinu kui ka meie klienditoe tiimi aega. Meie klienditoe tiim võib sellegipoolest küsida tõendust, tagamaks, et su broneeringu üksikasjad jäävad konfidentsiaalseks.

    Kui helistad meie klienditoe tiimile, võidakse kõnet reaalajas pealt kuulata või see salvestada, et kvaliteeti kontrollida või treeningmaterjali saada. Siia hulka kuulub ka salvestuste kasutamine kaebuste ja juriidiliste nõuete menetlemiseks või pettuste tuvastamiseks.

    Me ei salvesta kõiki kõnesid. Kõne salvestamise korral säilitatakse iga salvestis piiratud aja jooksul, enne kui see automaatselt kustutatakse. Seda juhul, kui oleme otsustanud, et salvestist on vaja säilitada pettuste uurimiseks või juriidilistel eesmärkidel. Selle kohta saad lisateavet allpool.

  12. Turvalise ja usaldusväärse teenuse reklaamimine: sulle, teistele reisijatele, Booking.com-i äripartneritele ja meie reisipakkujatele usaldusväärse keskkonna loomiseks analüüsime ja kasutame pidevalt osa isikuandmeid pettuse ning teiste ebaseaduslike või soovimatute tegevuste kindlaks tegemiseks ja ennetamiseks.

    Samuti kasutame isikuandmeid riskihindamiseks ja turvalisuse eesmärkidel, sealhulgas siis, kui teatad ohutusprobleemist, või kasutajate ning broneeringute autentimiseks. Kui me seda teeme, peame osa reisibroneeringud võib-olla peatama või panema ootele, kuni oleme hindamisega lõpule jõudnud.

  13. Õiguslikud eesmärgid: osa juhtudel võib meil olla vaja su andmeid kasutada ka õigusnõuete ja -vaidlustega tegelemiseks ning nende lahendamiseks, seaduslike uurimiste ning seaduste täitmise eesmärgil, et tagada Booking.com-i internetis broneerimise teenuse kasutamistingimuste järgimine või vastata ametiasutuste õiguspärastele nõuetele.

    Oma isikuandmete Booking.com-ile andmine on vabatahtlik. Siiski võib juhtuda, et me ei saa pakkuda sulle osa teenuseid, kui me ei saa teatud isikuandmeid koguda. Näiteks ei saa me sinu reisibroneeringut töödelda, kui meil pole sinu nime ja kontaktandmeid.

    Juhul kui kasutame isikuandmete töötlemiseks automaatseid vahendeid, mis toob kaasa sind puudutavaid õiguslikke tagajärgi või avaldab sulle märkimisväärset mõju, rakendame alati vajalikke meetmeid, et kaitsta sinu õigusi ja vabadusi. Siia hulka kuulub ka õigus saada abi vastavatelt isikutelt.

Selleks, et sinu isikuandmeid ülalkirjeldatud moel töödelda, tugineme järgnevatele õiguslikele alustele.

Eesmärkide A ja B mõttes tugineb Booking.com õiguslikule alusele, et isikuandmete töötlemine on vajalik, et täita lepingu tingimusi, täpsemalt, et lõpetada ja hallata sinu reisibroneeringut.

Kui palutud isikuandmeid pole antud, ei saa Booking.com reisibroneeringut lõpetada ega kliendituge pakkuda. Pidades silmas eesmärke C kuni L, tugineb Booking.com oma (või kolmandate osaliste) teenuste osutamiseks ja täiustamiseks ning pettuste ja muude ebaseaduslike tegude vältimiseks (täpsemalt punktides C kuni L) õigustatud huvile.

Kui Booking.com kasutab isikuandmeid enda või kolmanda osalise õigustatud huvides, tasakaalustab Booking.com alati sinu õiguseid ja huve su isikuandmete kaitsele ühelt poolt ning Booking.com-i ja kolmanda osalise õiguseid ning huve teiselt poolt. Ka eesmärgi M osas toetub Booking.com, kus asjakohane, õiguslikele kohustustele vastamisele (nt seaduspõhised õiguskaitsega seotud taotlused).

Viimaks, kui kohalduv seadus seda nõuab, hangib Booking.com su nõusoleku enne sinu isikuandmete töötlemist (sh e-posti turunduseks või muuks, kui seadus seda nõuab).

Juhul kui soovid esitada vastuväiteid punktide C kuni L alusel toimuvale töötlemisele ja vahetult sulle suunatud loobumise mehhanismi ei eksisteeri (nt sinu konto seadetes), siis võta palun ühendust e-posti aadressil dataprotectionoffice@booking.com.


Kuidas jagab Booking.com sinu andmeid kolmandate osalistega?

Teatud tingimustel jagame sinu isikuandmeid kolmandate osalistega. Need kolmandad osalised on näiteks järgmised.

  1. Reisipakkuja, kelle juures broneerisid: sinu reisibroneeringu tegemiseks edastame asjakohased broneerimisandmed sinu reisipakkujale. See on üks põhilisi asju, mida sinu jaoks teeme.

    Olenevalt reisibroneeringust ja -pakkujast võib nende andmete hulka kuuluda su nimi, kontaktandmed, makseandmed, sinuga koos reisivate külastajate nimed ja võimalikud eelistused või muu teave, millest reisibroneeringut tehes märku andsid.

    Teatud juhtudel anname reisipakkujale ka lisateavet varasema kohta. Siia hulka kuulub nt see, kas oled nende juures varem broneerinud, Booking.com-iga tehtud ja lõpetatud broneeringute hulk, kinnitus selle kohta, et väärkäitumisest ei ole sinu kohta teatatud, sinu tühistatud broneeringute osakaal protsentides, aga ka teave selle kohta, kas oled kirjutanud eelmiste broneeringute kohta arvustusi.

    Kui sul on oma reisi kohta küsimusi, võime reisipakkujaga ühendust võtta ja paluda tal sinu taotlusega tegeleda. Kui makset ei tehtud Booking.com-i saidil broneerimise käigus, edastame su krediitkaardiandmed edasiseks töötlemiseks sinu reisipakkujale (eeldades, et esitasid meile broneerimise käigus need andmed).

    Reisibroneeringuga seotud nõuete või vaidluste korral võime reisipakkujale edastada sinu kontaktandmed ja muu teabe broneerimisprotsessi kohta juhul, kui see on vajalik olukorra lahendamiseks. See võib muuhulgas hõlmata sinu e-posti aadressi ja sinu broneeringu kinnituse koopiat, mis tõendab reisibroneeringu kehtivust, või tühistamise põhjuste kinnitamist.

    Täielikkuse huvides töötlevad reisipakkujad sinu isikuandmeid väljaspool Booking.com-i kontrolli. Reisipakkujad võivad küsida ka täiendavaid isikuandmeid, näiteks lisateenuste pakkumiseks või kohalike piirangute järgimiseks. Võimaluse korral loe reisipakkuja privaatsusavaldust, et mõista, kuidas sinu isikuandmeid töödeldakse.

  2. Jaotuspartnerid: pane tähele, et osa reisipakkujad võivad vajada sinu isikuandmete jagamist lepingulise jaotuspartneriga, et saaksime sinu broneeringu lõplikult vormistada ja seda hallata. Jaotuspartnerid tegutsevad reisipakkujate nimel ja aitavad neil broneeringuid hallata.

  3. Sinu kohalik Booking.com-i kontor: Booking.com-i teenuste kasutamise toetamiseks võime jagada sinu isikuandmeid Booking.com-i kontserni kuuluvate sidusettevõtetega, sh klienditoega. Lisateabe saamiseks Booking.com-i kontserni kohta külasta lehte „Booking.com-ist“.

  4. Kolmandast osalisest teenusepakkujad: kasutame oma teenuste pakkumiseks teenusepakkujaid väljastpoolt Booking.com-i kontserni. Nende hulka kuuluvad näiteks järgmised.

    • Klienditugi

    • Turu-uuringud

    • Pettuse avastamine ja ennetamine (sh pettusevastane jälgimisteenus)

    • Maksed

      Kasutame kolmandaid osalisi, et töödelda makseid, hallata tagasimakseid või pakkuda maksete kogumise teenust. Kui sinu broneeringu puhul esitatakse tagasimakse nõue kas sinu või broneeringu tegemiseks kasutatud krediitkaardi omaniku poolt, võib juhtuda, et peame tagasimakse töötlemiseks sinu broneeringu teatud üksikasju makseteenuse pakkuja ning asjakohase finantsinstitutsiooniga jagama. Nende hulka võivad kuuluda su broneeringu kinnituse koopia või IP-aadress, mida su broneeringu tegemiseks kasutati. Lisaks võime jagada teavet asjakohaste finantsinstitutsioonidega, kui peame seda vajalikuks petturluse tuvastamise ja ennetamise eesmärkidel.

    • Turundusteenused

      Jagame reklaamipartneritega isikuandmeid, sealhulgas sinu e-posti aadressi, osana Booking.com-i teenuste turundamisest kolmandate osaliste kaudu (et õigele sihtrühmale näidataks asjakohast sisu). Kasutame selliseid meetodeid nagu räsimine, et võimaldada sinu e-posti aadressi sobitamist olemasolevate kliendiandmetega, nii et sinu e-posti aadressi ei saaks muudel eesmärkidel kasutada. Lisateabe saamiseks muude isikupärastatud reklaamide ja sinu eelistuste kohta vt küpsisereeglid.

    • Reklaamipartnerid

      Kasutame reklaamipartnereid, nagu metaotsingute pakkujad, et saaksid võrrelda meie pakkumisi teiste veebipõhiste reisibüroode omadega. Kui teed pärast reklaamipartneri kasutamist Booking.com-is broneeringu, saadame sellele partnerile Booking.com-is tehtud broneeringu üksikasjad.

  5. Pädevad ametiasutused: jagame isikuandmeid õiguskaitse eesmärkidel määral, mis on seadusega nõutud või vajalik kuritegevuse ja petturluse tuvastamiseks, ennetamiseks või karistamiseks või kui me oleme muidu õiguslikult kohustatud nii käituma. Võime vajaduse korral pädevate ametiasutustega lisaisikuandmeid jagada, kaitsmaks meie või meie äripartnerite õigusi ja varasid.

  6. Äripartnerid: teeme koostööd paljude äripartneritega kogu maailmas. Need äripartnerid levitavad ja reklaamivad Booking.com-i teenuseid, sealhulgas meie reisipakkujate teenuseid ning tooteid.

    Kui teed mõne meie äripartneri veebisaidi või rakenduse kaudu broneeringu, edastatakse meile osa isikuandmed, mis sa neile annad, nagu sinu nimi, e-posti aadress, aadress, makseandmed ja muu asjakohane teave, et saaksime sinu reisibroneeringu kinnitada ning seda hallata.

    Kui äripartner pakub kliendituge, jagab Booking.com vajaduse järgi äripartneritega sinu broneeringu asjakohaseid üksikasju, et pakkuda sulle asjakohast ja tõhusat tuge.

    Kui teed mõne meie äripartneri veebisaidi kaudu broneeringu, võivad äripartnerid saada sinu isikuandmete teatud osi, mis puudutavad just seda broneeringut või sinu tegevust neil partnerite veebisaitidel. See on nende äriliste eesmärkide saavutamiseks.

    Kui teed äripartneri veebisaidil broneeringu, võta palun aega ka selleks, et nende privaatsust puudutavaid reegleid lugeda, kui soovid aru saada, kuidas see äripartner sinu isikuandmeid töödelda võib.

    Pettuse ennetamise ja tuvastamise eesmärkidel võime tungiva vajaduse korral äripartneritega oma kasutajate kohta käivaid andmeid vahetada.

    • Koostööpartneri pakkumine: võime sulle esitada koostööpartneri pakkumise. Kui broneerite majutuse, millel on märge „koostööpartneri pakkumine“, vahendab sinu broneeringut reisipakkuja, kes pole seotud sinu broneeritava majutusasutusega. Osana broneerimisprotsessist peame selle äripartneriga jagama osa asjakohaseid isikuandmeid.

      Koostööpartneri pakkumise broneerimisel vaata broneerimisprotsessi käigus esitatud teavet või kontrolli oma broneeringu kinnitust, et saada lisateavet reisipakkuja ja selle kohta, kuidas nad sinu isikuandmeid edasi töötlevad.

  7. Booking Holdings Inc.-i kontsern: loe selle kohta, kuidas me jagame sinu isikuandmeid Booking Holdings Inc.-i kontserniga.

Booking.com on ülemaailmne äri. Andmed, mida me sinult kogume, nagu on selles privaatsusavalduses kirjeldatud, võidakse teha kättesaadavaks, edastada või salvestada riikides, kus ei pruugi kehtida samad andmekaitseseadused kui riigis, kus sa algselt andmed esitasid. Sel juhul kaitseme sinu andmeid selles privaatsusavalduses kirjeldatud viisil.

See võib olla kohaldatav ka siis, kui asud Euroopa Majanduspiirkonnas (EMP). Riikides, kuhu sinu andmeid võidakse edastada, ei pruugi olla seadusi, mis pakuvad sinu isikuandmetele samasugust kaitset kui seadused EMP-s. Sellisel juhul võtame kasutusele asjakohased kaitsemeetmed tagamaks, et need ülekanded vastaksid Euroopa eraelu puutumatuse seadustele.

Eriti kui sinu andmeid edastatakse kolmandatest osalistest teenuseosutajatele, kehtestame ja rakendame nendega asjakohaseid lepingulisi, korralduslikke ning tehnilisi meetmeid. Selleks võetakse kasutusele Euroopa Komisjoni heaks kiidetud standardsed lepingutingimused, uuritakse riike, kuhu andmeid võib edastada, ning kehtestatakse konkreetsed tehnilised ja organisatsioonilised turvameetmed.

Osa erijuhtudel edastame sinu andmed väljapoole EMP-d, kuna see on sinu huvides või vajalik sinuga olemasoleva lepingu sõlmimiseks või täitmiseks. Näiteks kui teed broneeringu Booking.com-is või äripartneri kaudu, võib meil olla vaja edastada sinu andmed reisipakkujale või äripartnerile, kes asub väljaspool EMP-d.

Võid küsida meilt näha rakendatud kaitsemeetmete koopiat (kui võimalik), kirjutades e-posti aadressil dataprotectionoffice@booking.com.


Kuidas jagatakse sinu isikuandmeid Booking Holdings Inc.-i kontsernis?

Booking.com on osa Booking Holdings Inc.-i kontsernist. Lisateave on saadaval lehel Bookingholdings.com.

Võime saada sinu kohta isikuandmeid teistelt Booking Holdings Inc.-i kontserni ettevõtetelt või jagada nendega sinu isikuandmeid järgnevatel eesmärkidel:

  1. teenuste pakkumiseks (sh broneeringute tegemiseks, administreerimiseks ja haldamiseks või maksete haldamiseks);

  2. klienditoe pakkumiseks;

  3. ebaseadusliku tegevuse, pettuse ja andmelekete avastamiseks, ennetamiseks ja uurimiseks;

  4. analüüsi ja teenuse parandamise eesmärkidel;

  5. isikustatud pakkumiste või turundusliku teabe saatmiseks saaja nõusolekul või seadusega lubatud määral;

  6. võõrustamiseks, tehniliseks toeks, üldhoolduseks ja niisuguse jagatud teabe turvalisuse tagamiseks;

  7. selleks, et tagada vastavate seaduste järgimine.

Kui pole teisiti sätestatud, lähtub eesmärkide A–F puhul Booking.com oma õigustatud huvist isikuandmeid jagada ja vastu võtta. Ka eesmärgi G puhul toetub Booking.com, kus asjakohane, õiguslikele kohustustele vastamisele (nt seaduspõhised õiguskaitsega seotud taotlused).

Näiteks teeb Booking.com tihedalt koostööd Rentalcars.com-iga, et pakkuda oma klientidele maismaatranspordi teenuseid. Lisateabe saamiseks loe palun, kuidas sinu isikuandmeid jagatakse ja hiljem maismaatransporditeenuste jaoks töödeldakse.

Kõik Booking Holdings Inc.-i kontserni kuuluvad ettevõtted võivad vahendada kliendi isikuandmeid, et kaitsta kõiki kasutajaid oma veebipõhistel platvormidel pettuse eest.


Kuidas sinu isikuandmeid jagatakse ja hiljem maismaatransporditeenuste jaoks töödeldakse?

Booking.com Transport Limited, mis tegutseb nime all Rentalcars.com, on Ühendkuningriigi seaduste kohaselt asutatud osaühing, mille kontor asub aadressil 100 New Bridge Street, London, EC4V 6JA.

Booking.com ja Rentalcars.com (mõlemad osana Booking Holdings Inc.-i kontserni ettevõtetest) teevad tihedat koostööd, et pakkuda maismaatransporditeenuseid Booking.com-i veebisaitide ning rakenduste kaudu (nt cars.booking.com või taxi.booking.com).

Booking.com-i veebilehtedel ja rakendustes pakutavaid maismaatransporditeenuseid haldab Rentalcars.com ettevõtte Booking.com tootemargi all. See tähendab, et kui broneerid või sirvid maismaatransporditeenuseid rakendusest või veebisaidilt, vastutavad Booking.com ja Rentalcars.com koos sinu isikuandmete kogumise ning kasutamise eest.

Lisaks andmetele, mida töötleme, et võimaldada sul maismaatransporditeenuseid otsida ja broneerida, kasutavad Booking.com ning Rentalcars.com sinu isikuandmeid ka iseseisvalt. See on kooskõlas selles privaatsusavalduses ja Rentalcars.com-i privaatsusteates sätestatud eesmärkidega.

Lisateabe saamiseks Booking.com-i ja Rentalcars.com-i koostöö kohta ning selleks, et kasutada Booking.com-i veebisaitide ja rakenduste kaudu kogutud isikuandmetega seotud õiguste kasutamiseks võid igal ajal Booking.com-iga ühendust võtta. Saad seda teha e-posti aadressi kaudu, mis on kirjas jaotises „Kes vastutab Booking.com-i veebisaidi kaudu saadud isikuandmete töötlemise eest ja kuidas meiega ühendust võtta?“.


Kuidas sinu isikuandmeid jagatakse ja hiljem kindlustusteenuste jaoks töödeldakse?

Booking.com Distribution B.V. on Booking.com-i tütarettevõte, mille registrijärgne asukoht on 597 Herengracht, 1017 CE Amsterdam, Holland. Booking.com ja Booking.com Distribution B.V. teevad tihedat koostööd, et pakkuda klientidele reisibroneeringute jaoks erinevaid kindlustusteenuseid, näiteks majutusüksuse tühistamise kindlustus.

Kindlustuse pakkumine võib hõlmata mitut osalist, nagu vahendajad, kindlustusandjad ja muud esindajad. Kui Booking.com Distribution B.V. on kaasatud, tegutseb ta kindlustusandja nimel vahendaja ja volitatud esindaja või määratud esindajana (sõltuvalt jurisdiktsioonist), pakkudes Booking.com-i klientidele kindlustusteenuseid.

Vaata broneerimise käigus esitatud teavet Booking.com Distribution B.V. ja osaliste kohta, kes teevad Booking.com-iga koostööd, et pakkuda sulle neid tooteid ning teenuseid. Kindlustusandja andmed on nähtavad sulle esitatud kindlustuspoliisist ja sellega seotud dokumentidest.

Kindlustuse pakkumisel võivad Booking.com ja Booking.com Distribution B.V. olla sunnitud kasutama ja jagama kindlustustootega seotud isikuandmeid. Need andmed puudutavad sind kui potentsiaalset või tegelikku kindlustusvõtjat, kindlustuspoliisi alusel soodustatud isikuid, pereliikmeid, nõude esitajaid ja teisi nõudeid menetlevaid isikuid.

  • Pakkumiste tegemiseks, kindlustuskaitse korraldamiseks ja kindlustusnõuetega tegelemiseks võib olla vajalik jagada Booking.com Distribution B.V.-ga mõningaid broneerimisprotsessi käigus meile esitatud isikuandmeid (edaspidi „üldised tellimisandmed“). Samuti võidakse sul paluda esitada lisateavet, näiteks pereliikmete või muude soodustatud isikute nimed või üksikasjad nõude kohta („kindlustuspõhised andmed“).

  • Juhul kui esitad kindlustuslepingu alusel nõude, võib seda nõuet käsitleda otse kindlustusandja. See tähendab, et sul võidakse paluda esitada isikuandmed nõude esitamiseks otse neile. Kindlustusandja teavitab sind sellest sinu andmete kogumise hetkel. Kui sinu nõuet käsitleb kindlustusandja, võib Booking.com saada sinu nõude oleku kohta teavet, et pakkuda sulle klienditoe teenuseid.

Kui Booking.com Distribution B.V. tegutseb kindlustustoodete ja -teenuste vahendajana Booking.com-i kaudu, vastutavad mõlemad ettevõtted ühiselt kindlustuspõhiste andmete kogumise ning nende edastamise eest Booking.com-ilt Booking.com Distribution B.V.-le. Booking.com Distribution B.V. tegutseb siiski ainsa vastutava töötlejana kõigi töötlemiste puhul väljaspool Booking.com B.V. süsteeme. Booking.com-i kindlustuse eesmärgil kogutud isikuandmeid töödeldakse selles privaatsusavalduses sätestatu kohaselt.

Lisateabe saamiseks Booking.com-i ja Booking.com Distribution B.V. koostöö kohta ning Booking.com-i veebisaidi ja rakenduste kaudu kogutud isikuandmetega seotud õiguste kasutamiseks võta meiega ühendust.

Kuidas töötleb Booking.com teavet, mida sina ja su reisipakkuja Booking.com-i kaudu saadate?

Booking.com võib pakkuda sulle ja reisipakkujatele eri võimalusi reisiteenuste ning olemasolevate reisibroneeringute teemal suhtlemiseks, suunates selle suhtluse läbi Booking.com-i. See võimaldab ka sul ja su reisipakkujal Booking.com-iga veebisaidi, meie rakenduste ja teiste saadaolevate kanalite kaudu ühendust võtta, kui on küsimusi reisibroneeringu kohta.

Booking.com saab ligipääsu sellele suhtlusele ja võib kasutada automatiseeritud süsteeme, et vaadata üle, skannida ning analüüsida seda suhtlusteavet järgmistel põhjustel.

  • Turvalisuse eesmärgid

  • Pettuste ennetamine

  • Seadustest või määrustest tulenevatele nõuetele vastamine

  • Võimaliku väärkäitumise uurimine

  • Teenusearendus ja -täiendus

  • Uuringud

  • Kliendi kaasamine (k.a sind huvitada võiva teabe ja pakkumiste edastamine)

  • Kliendi- või tehniline tugi

Jätame endale õiguse blokeerida või üle vaadata suhtluse, mis meie äranägemise järgi võib olla pahatahtliku sisuga, rämpspost või kujutada endast ohtu sulle, majutuspartneritele, Booking.com-ile või teistele.

Kõik Booking.com-i suhtlustööriistade kaudu saadetud või vastuvõetud suhtlused võtab vastu ja salvestab Booking.com. Reisipakkujad ja äripartnerid, kelle kaudu sa broneeringu tegid, võivad otsustada sinuga suhelda ka otse e-posti teel või muude kanalite kaudu, mida Booking.com ei kontrolli.


Kuidas kasutab Booking.com mobiilseadmeid?

Pakume tasuta rakendusi mitmetele mobiilseadmetele ning ka oma tavalise veebisaidi versioone, mis on optimeeritud mobiilist või tahvelarvutist vaatamiseks.

Need rakendused ja mobiilsed veebisaidid töötlevad sinu antavaid isikuandmeid üsna sarnasel viisil nagu meie veebisait. Need võimaldavad sul ka asukohateenuseid kasutada, et leida soovi korral lähedal asuvaid reisiteenuseid.

Sinu nõusolekul võime sulle saata tõuketeateid sinu reisibroneeringu kohta käiva teabega. Võid anda meile ligipääsu oma asukoha andmetele või kontaktandmetele, et saaksime osutada sinu taotletud teenuseid. Kui laadid meie platvormile pilte, võivad ka need pildid sisaldada asukohateavet (tuntud kui metaandmed). Loe oma mobiilseadme juhiseid, et mõista, kuidas seadeid muuta ja kontrollida selle kategooria andmete jagamist.

Kui otsustad meie teenuste otsimiseks või broneeringute haldamiseks kasutada meie häälele reageerivat virtuaalassistenti, tõlgib sinu kõne anonüümselt tekstiks muu kolmanda osalise teenusepakkuja. Selle funktsiooni kasutamiseks pead andma meile juurdepääsu oma seadme mikrofonile.

Selleks, et optimeerida oma teenuseid ja turundustegevust ning tagada sulle järjepidev kasutajakogemus, kasutame nn seadmeteülest jälgimist. Seda võidakse teha küpsiseid kasutades või ilma. Küpsiste ja teiste sarnaste tehnoloogiate kohta lähemalt lugemiseks vt meie küpsisereegleid.

Seadmeteülese jälgimise abil saab Booking.com jälgida kasutajate tegevust mitmes seadmes. Seadmeteülese jälgimise osana võime kombineerida konkreetsest brauserist või mobiilseadmest kogutud andmeid sama kliendi kasutatava teise arvuti või seadme andmetega.

Booking.com-i uudiskirja sisu optimeerimiseks kombineerime eri arvutitest ja seadmetest tehtud otsinguid ning broneeringuid. Soovi korral võid Booking.com-i uudiskirjast igal ajal loobuda.

Isikupärastatud reklaame, mida sulle teistel veebisaitidel või rakendustes näidatakse, võidakse pakkuda olenevalt sinu tegevusest ühendatud arvutites ja seadmetes. Muutes oma seadme küpsisesätteid (vaata meie küpsisereeglite jaotist „Mis valikud sul on?“) saad muuta seadmeteülese jälgimise seadeid reklaami eesmärkidel. Pane tähele, et oma Booking.com-i kasutajakontolt välja logimine ei tähenda, et sa ei saa edaspidi isikupärastatud reklaami.


Kuidas kasutab Booking.com sotsiaalmeediat?

Booking.com-is kasutame me sotsiaalmeediat eri viisidel. Kasutame seda osaliselt internetis broneerimisteenuse vahendamiseks, kuid ka oma reisipakkujate reisimisega seotud toodete ja teenuste reklaamimiseks ning meie endi teenuste reklaamimiseks, parandamiseks ja vahendamiseks.

Pane tähele, et sotsiaalmeedia funktsioonide kasutamine võib tähendada isikuandmete vahendamist Booking.com-i ja sotsiaalmeedia teenusepakkuja vahel, nagu on allpool kirjeldatud. Sotsiaalmeedia mistahes funktsioonide kasutamine on sinu vaba tahe.

  1. Logi oma sotsiaalmeediakontoga sisse. Pakume võimalust Booking.com-i kasutajakontole sisse logida ühega oma sotsiaalmeediakontodest. Teeme seda selleks, et sul poleks vaja meeles hoida eri veebiteenuste kontode kasutajanimesid ja salasõnu.

    Pärast esmast sisselogimist saad oma sotsiaalmeediakontot Booking.com-i sisse logimiseks kasutada. Soovi korral saate oma Booking.com-i kasutajakonto valitud sotsiaalmeediakontolt igal ajal eraldada.

  2. Sotsiaalmeedia pluginate integreerimine. Samuti oleme integreerinud sotsiaalmeedia lisandmoodulid Booking.com-i veebisaidile ja rakendustesse. See tähendab, et ühe nupu (nt Facebooki nupp „Meeldib“) klõpsamisel või vajutamisel jagatakse osa infot nende sotsiaalmeedia pakkujatega.

    Kui oled oma sotsiaalmeediakontole sisse loginud, võib sinu sotsiaalmeedia teenusepakkuja seda teavet sinu sotsiaalmeediakontoga seostada, kui klõpsad või vajutad mõnele neist nuppudest. Olenevalt su seadetest võib teenusepakkuja neid tegevusi kuvada ka sinu sotsiaalmeediakonto profiilil ja seda näevad teised sinu võrgustikus.

  3. Teised sotsiaalmeedia teenused ja funktsioonid. Võime integreerida teisi sotsiaalmeedia teenuseid (nt sõnumite saatmine sotsiaalmeedias) Booking.com-iga või sinu kontaktidega meie teenuste teemal suhtlemiseks.

    Meil võib olla sotsiaalmeediakontosid ja võime pakkuda rakendusi mitmes sotsiaalmeedia keskkonnas. Alati, kui võtad Booking.com-iga sotsiaalmeedia kaudu ühendust, võib su sotsiaalmeedia teenusepakkuja lubada sul Booking.com-iga teavet jagada.

    Kui otsustad jagada, teavitab sinu sotsiaalmeedia teenusepakkuja sind üldjuhul sellest, millist teavet jagatakse. Näiteks kui logid oma sotsiaalmeediakonto abil sisse Booking.com-i kasutajakontole, võib selle konto osa teavet jagada Booking.com-iga. See hõlmab sinu e-posti aadressi, vanust ja salvestatud profiilipilte olenevalt sellest, mida oled oma sotsiaalmeediakontol lubanud.

Kui registreerud Booking.com-i sotsiaalmeedia rakenduse kasutajaks või kasutad sotsiaalmeedia sõnumite saatmise teenust ilma Booking.com-i kasutajakontota, võib teave, mida otsustad meiega jagada, sisaldada põhiteavet, mis on saadaval sinu sotsiaalmeedia profiilis (sh sinu e-posti aadress, olekuvärskendused ja kontaktide loend).

Kasutame seda teavet sinu soovitud teenuse pakkumiseks – näiteks edastamaks sõnumit, mida oma kontaktidega jagada tahad või rakenduses endas või meie veebisaitidel personaliseeritud kasutajakogemuse loomiseks. See tähendab, et kui sa soovid, saame oma teenuseid sinu vajaduste järgi kohandada, viies sind ja su sõpru kokku parimate reisisihtkohtadega ning analüüsides ja parandades oma reisiteenuseid.

Sinu sotsiaalmeedia teenusepakkuja saab sulle anda rohkem teada, kuidas kas sinu andmeid kasutavad ja töötlevad, kui sa läbi nende Booking.com-iga ühendud. See võib tähendada nende kaudu Booking.com-i kasutamise ajal nende kogutavate isikuandmete kombineerimist teabega, mida nad koguvad, kui sa kasutad teisi veebiplatvorme, mis on samuti sinu sotsiaalmeedia kontoga seotud.

Kui otsustad ühenduda Facebooki või Google’i kaudu, vaata palun üle järgmised lingid teabega selle kohta, kuidas need osalised saadavaid andmeid kasutavad: Facebook ja Google.


Milliseid turvalisuse ja säilitamise meetmeid Booking.com võtab, et sinu isikuandmeid kaitsta?

Järgime mõistlikke protseduure isikuandmetele volitamata ligipääsu ja nende väärkasutamise ennetamiseks.

Kasutame asjakohaseid ärisüsteeme ja protseduure, et kaitsta isikuandmeid, mis sa meile annad. Kasutame ka meie serverites olevatele isikuandmetele ligipääsemise ja nende kasutamise turvaprotseduure ning tehnilisi ja füüsilisi tõkkeid. Ainult volitatud töötajatel on luba oma töö käigus isikuandmetele ligi pääseda.

Säilitame sinu isikuandmeid nii kaua, kui see on vajalik selleks, et võimaldada sul kasutada meie teenuseid või pakkuda sulle meie teenuseid (sealhulgas sinu võimalike Booking.com-i kasutajakontode haldamine), et täita kehtivaid seadusi, lahendada mis tahes vaidlusi ja muul viisil võimaldada meil oma äritegevust, sealhulgas avastada ning ennetada pettusi ja/või muud ebaseaduslikku tegevust. See privaatsusavaldus hõlmab kõiki sinu kui Booking.com-i kliendi kohta säilitatavaid isikuandmeid.

Täiendava kaitse tagamiseks soovitame tungivalt seadistada oma Booking.com-i kasutajakontole kaksikautentimine. See on lisasamm autentimisel ning aitab veenduda, et keegi teine, kellel on sinu kasutajanimi ja salasõna (nt andmepüügi või muude manipuleerimisvõtete kaudu), ei saaks sinu kontole siseneda. Saad selle seada oma konto seadete turvalisuse jaotises.


Kuidas Booking.com laste isikuandmeid töötleb?

Meie teenused pole mõeldud alla 16-aastastele lastele ja me ei kogu kunagi nende andmeid, v.a juhul, kui need on andnud lapsevanem või eestkostja (ja selleks on tema nõusolek). Piiratud asjaolud, mida meil võib olla vaja alla 16-aastaste laste isikuandmete kogumiseks, on järgnevad: broneeringu osana muude reisimisega seotud teenuste ostmine või muud erandlikud asjaolud (nt perekondadele suunatud võimalused). Veel kord – kasutame ja kogume neid andmeid ainult siis, kui saame need lapsevanemalt või eestkostjalt ning nende nõusolekul.

Kui saame teada, et oleme töödelnud andmeid alla 16-aastaselt lapselt ilma vanema või eestkostja kehtiva nõusolekuta, kustutame need andmed.


Kuidas sa saad kontrollida isikuandmeid, mille Booking.com-ile oled edastanud?

Soovime, et sul oleks kontroll selle üle, kuidas me sinu isikuandmeid kasutame. Saad seda otsustada järgnevatel viisidel.

  1. Soovime, et sul oleks kontroll selle üle, kuidas me sinu isikuandmeid kasutame. Saad seda otsustada järgnevatel viisidel.

  2. Saad meilt küsida koopiat isikuandmetest, mida sinu kohta talletame.

  3. Saad meile teada anda muudatustest oma isikuandmetes või paluda meil sinu kohta talletatud isikuandmeid parandada. Nagu allpool selgitatakse, saad osa neist muudatustest ise teha veebis, kui sul on kasutajakonto.

  4. Osa olukordades võid paluda meil kustutada, blokeerida või piirata sinu kohta käivate isikuandmete töötlemist või esitada vastuväiteid konkreetsetele viisidele, kuidas sinu isikuandmeid kasutame.

  5. Teatud juhtudel saad paluda meil sinu kohta talletatud isikuandmed kolmandale osalisele saata.

  6. Juhtudel, kui kasutame sinu isikuandmeid toetudes sinu antud nõusolekule, on sul õigus kehtiva seaduse järgi igal ajal see luba tagasi võtta.

  7. Lisaks, kui töötleme su isikuandmeid tulenevalt õigustatud või üldsuse huvidest, siis on sul kehtiva seaduse järgi igal ajal õigus esitada vastuväide sinu isiklike andmete kasutamise kohta.

Eeldame, et tagad oma isikuandmete täielikkuse, täpsuse ning kehtivuse. Palun anna meile esimesel võimalusel teada, kui su isikuandmed muutuvad või seal on ebatäpsusi.

Kui sul on Booking.com-i kasutajakonto, saad olulisele osale oma isikuandmetest ligi pääseda meie veebisaidi või rakenduste kaudu. Sinu konto seadetes on tavaliselt olemas võimalus lisada, uuendada või eemaldada andmeid, mida me sinu kohta kogunud oleme.

Kui mingi osa isikuandmetest, mis meil sinu kohta on, pole meie veebisaidi või rakenduste kaudu kättesaadav, saad saata meile päringu.

Kui soovid kasutada oma õigust tutvuda andmetega või õigust andmete kustutamisele, pead lihtsalt täitma ja esitama Booking.com-i andmepäringu vormi klientidele. Selle privaatsusavaldusega seotud taotluste esitamiseks, mis tahes muude õiguste kasutamiseks või kaebuste korral võta ühendust meie andmekaitseametnikuga aadressil dataprotectionoffice@booking.com. Võid samuti ühendust võtta oma kohaliku andmekaitseametiga.

Kui soovid esitada vastuväite oma isikuandmete töötlemisele õigustatud huvist ning vahetult sulle suunatud loobumise mehhanismi ei eksisteeri, võta meiega ühendust e-posti aadressil dataprotectionoffice@booking.com.

Kui soovid meiega posti teel ühendust võtta, adresseerige see andmekaitseametnikule, kasutades järgnevat postiaadressi: Herengracht 597, 1017 CE, Amsterdam, Holland.


Kes vastutab Booking.com-i kaudu saadud isikuandmete töötlemise eest ja kuidas meiega ühendust võtta?

Isikuandmete töötlemist kontrollib Booking.com B.V., nagu on kirjeldatud siinsetes privaatsusreeglites (v.a juhul, kui on sõnaselgelt teisiti öeldud). Booking.com B.V. on eraomandis osaühing, mis tegutseb Hollandi seaduste järgi ja mille kontor asub Hollandis Amsterdamis aadressil Herengracht 597, 1017 CE.

Küsimuste korral selle privaatsusavalduse või sinu isikuandmete töötlemise kohta võta ühendust meie andmekaitseametnikuga aadressil dataprotectionoffice@booking.com ning vastame sulle esimesel võimalusel.

Broneeringutega seotud küsimuste korral võta ühendust klienditoega, kasutades selleks klienditoe kontaktteabe lehte.

Õiguskaitseorganite päringud tuleb saata õiguskaitse protsessi järgides.

Riigipõhised sätted

Olenevalt sulle kohalduvast seadusest võime olla kohustatud teatud lisateavet edastama. Sinu olukorrale asjakohase teabe saamiseks vt allolevat loendit.

Brasiilia

Brasiilia kliendina on sul isikuandmete kaitse seaduse kohaselt osa õigused (Lei Geral de Proteção de Dados Pessoais, LGPD). Need õigused hõlmavad järgnevat:

  • õigus saada kinnitust töötlemise olemasolu kohta;

  • õigus tutvuda oma andmetega;

  • õigus puudulike, ebatäpsete või aegunud andmete parandamisele;

  • õigus mittevajalike isikuandmete blokeerimisele või kustutamisele;

  • õigus saada koopia isikuandmetest;

  • õigus andmete kustutamisele, kui neid töödeldakse nõusoleku alusel;

  • õigus saada teavet avalik-või eraõiguslike isikute kohta, kellega Booking.com sinu andmeid jagas;

  • õigus saada teavet nõusoleku andmisest keeldumise võimalusest ja selle tagasilükkamise tagajärgedest, samuti õigus nõusolekut tagasi võtta.

Nende õiguste rakendamisekskasuta veebivormi ja/või kontaktandmeid, nagu on sätestatud jaotises „Kuidas sa saad kontrollida isikuandmeid, mille oledBooking.com-ile edastanud?“.

Booking.com B.V. asub Euroopa Majanduspiirkonnas (EMP). Kuna tegemist on ülemaailmselt tegutseva ettevõttega, võidakse sinu isikuandmeid meie teenuste kasutamisel edastada väljaspool EMP-d asuvatesse kohtadesse. Sinu isikuandmete edastamisel väljapoole EMP-d rakendame sinu isikuandmete kaitsmiseks asjakohaseid kaitsemeetmeid LGPD järgi.

Lisateavet selle kohta, kuidas Booking.com laste isikuandmeid töötleb vt jaotist „Kuidas Booking.com laste isikuandmeid töötleb?“. LGPD kohaselt arvestab Booking.com alla 18-aastaste isikute isikuandmete teadlikult töötlemisel alati lapse parimaid huve.

California elanikele – California seadus

See jaotis on meie privaatsusreeglite lisa ja kohaldub vaid juhul, kui elad California osariigis. Vajaduse korral kirjeldab see, kuidas me kasutame ja töötleme sinu isikuandmeid (seaduses kasutatud termin) , ning selgitab sinu konkreetseid õigusi California seaduste alusel.

Allpool kirjeldame sinu kohta kogutud isikuandmete kategooriaid

  1. Identifikaatorid (nt sinu nimi, kontonumber, e-posti aadress, IP-aadress)

  2. Finants-, meditsiini või tervisekindlustuse andmed (nt sinu pangakonto number, maksekaardi number, meditsiiniline teave, kui sina või keegi sinu nimel on selle meile andnud)

  3. California föderaalseaduse järgi kaitstud klassifikatsioonide tunnused (nt sinu sugu, usuline kuuluvus, seksuaalne orientatsioon)

  4. Kommertsteave (nt sinu ostuteave)

  5. Tegevuse teave internetis või muudes elektroonilistes võrgustikes (nt teave veebisaidi või rakenduse kasutuse kohta)

  6. Geolokatsiooni andmed (nt sinu füüsiline asukoht)

  7. Visuaalne teave (nt mistahes fotod, mille oled oma kontole laadinud)

  8. Tulemid (nt analüütika ja eelistused)

  9. Erialane või tööga seotud teave (nt tööandja ja ärireiside üksikasjad)

Kui soovid rohkem teavet nende allikate kategooriate kohta, kust isikuandmeid kogume või mis eemärgil seda teeme, vt meie privaatsusavalduse jaotisi „Mis tüüpi isikuandmeid Booking.com kogub?“ ning „Miks Booking.com sinu isikuandmeid kogub ja kasutab?“.

Lisateavet isikuandmete vastuvõtja ja jagamise kohta äripartneritega, vt jaotisi „Mis tüüpi isikuandmeid Booking.com kogub?“ ning „Kuidas jagab Booking.com sinu andmeid kolmandate osalistega?“.

Võime jagada mõnesid sinu isikuandmeid kolmandate osalistega, mida võib California seaduse järgi käsitleda kui teabe „müümist“. See võib sisaldada teavet, mis on seotud identifikaatorite, äriteabe, geolokatsiooni andmete, interneti-aktiivsuse ja tuletamiste kohta, nagu on eespool kirjeldatud. Võime jagada sinu isikuandmeid, mis on loetletud eespool jaotistes A-I, ka „ärilistel eesmärkidel“, näiteks teenusepakkujatele, kes abistavad meid meie teenuste tagamisel, maksete tegemiseks, klienditoe teenuste osutamiseks, turundussõnumite või reklaamide edastamiseks. Lisateabe saamiseks, sh sinu isikuandmete vastuvõtjate kohta, vt meie privaatsusavalduse jaotisi „Mis tüüpi isikuandmeid Booking.com kogub?“ ja „Kuidas jagab Booking.com sinu andmeid kolmandate osalistega?“.

California seadus annab sulle teatud õigused, sh õiguse tutvuda konkreetsete isikuandmetega, saada teada, kuidas me töötleme isikuandmeid, sh avalikustame või müüme neid, taotleda isikuandmete kustutamist, loobuda „müügist“, säilitades siiski nende teenuste kasutamise õiguse.

Võid kasutada oma õigust loobuda „müügist“, klõpsates sellel lingil ja järgides juhiseid: https://www.booking.com/content/ccpa.html

Selleks et kasutada oma õigust taotleda juurdepääsu enda isikuandmetele või nende kustutamist California seaduste järgi, täida Booking.com-i klientidele mõeldud andmepäringu vorm. Kui soovid California seaduse alusel oma neid või teisi õigusi muudmoodi kasutada või meiega selle privaatsusavalduse või meie tavadega seotud küsimuste või probleemide pärast ühendust võtta, siis saad meile kirjutada e-posti aadressil dataprotectionoffice@booking.com, kasutades pealkirja „California Resident Privacy Rights – Request“.

Kui oled volitatud esindaja, kes soovib kasutada õigusi California tarbija nimel, võta meiega ühendust ülaltoodud e-posti aadressil, lisades koopia tarbija kirjalikust volitusest, milles sind nimetatakse tema esindajaks. Võib-olla peame sinu identiteeti kinnitama enne õiguste päringu lõpetamist, nt küsides sult teavet sinu eelmise reisibroneeringu kohta, mille meiega tegid.

Booking.com-i teenused pole mõeldud alla 16-aastastele lastele. Seega ei müü Booking.com endale teadaolevalt alla 16-aastaste noorte isikuandmeid ilma nõusolekuta, nagu on California tarbijate privaatsusseaduses sätestatud.

Booking.com on koostanud järgneva statistika Californiast pärit tarbijate poolt California tarbijate privaatsusseaduse alusel esitatud taotluste vastuvõtmise ja käsitlemise kohta ajavahemikus 1. jaanuarist 2020 kuni 31. detsembrini 2020:

  • Booking.com-i saadud, (täielikult või osaliselt) kinnitatud või tagasilükatud teabepäringud: 27

  • Booking.com-i saadud, (täielikult või osaliselt) kinnitatud või tagasilükatud kustutamispäringud: 136

  • Booking.com-i (täielikult või osaliselt) kinnitatud või tagasilükatud päringud müügist loobumiseks: 13 866

  • Booking.com-il teabe-, kustutamis- või loobumispäringutele kuluv keskmine päevade arv: 8514

Hiina

Kohustuslikud isikuandmed

Booking.com -i kasutamiseks (meie veebisaidi või rakenduse kaudu) peame koguma sinu kohta teatud tüüpi isikuandmeid mitmel konkreetsel eesmärgil. Osa isikuandmetest kogutakse, kui sa teed reisibroneeringu ja osa kogutakse automaatselt, kui külastad Booking.com-i või kasutad rakendust.

Reisibroneeringu tegemisel küsitakse sinult (vähemalt) su nime ja e-posti aadressi. Olenevalt reisibroneeringust võime küsida ka sinu kodust aadressi, telefoninumbrit, makseandmeid, sünniaega ning sinuga koos reisivate inimeste nimesid.

Samuti kasutame funktsionaalseid küpsiseid, mis koguvad teavet automaatselt. Neid küpsiseid on vaja meie veebisaitide ja rakenduste toimimiseks ja need peavad olema lubatud, et saaksid meie teenuseid kasutada. Nende funktsionaalsete küpsiste kohta saad rohkem teada vaadates meie nõusoleku haldamise lehte.

Kogu eespool kirjeldatud teave, sh funktsionaalsete küpsiste kaudu kogutud teave, kujutab endast isikuandmeid, mida vajame, et pakkuda sulle oma teenuseid jaotises „Miks Booking.com sinu isikuandmeid kogub ja kasutab?” kirjeldatud eesmärkidel; eelkõige järgmistes lõigetes:

A – Reisibroneeringud B – Klienditugi C – Konto funktsioonid F – Sinuga suhtlemine H – Meie teenuste parandamine I – Parimate hindade pakkumine sulle K – Kõnede jälgimine L – Turvalise ja usaldusväärse teenuse reklaamimine M – Õiguslikud eesmärgid

Enne kohustuslike isikuandmete kogumist küsime sinu nõusolekut. Kui sa ei anna nendeks vajalikeks andmetöötlustoiminguteks nõusolekut, ei saa sa meie teenustele juurdepääsu ega neid kasutada.

Valikulised isikuandmed

On ka teisi juhtumeid, kus me kogume valikulisi isikuandmeid, mis pole meie teenuste osutamiseks vajalikud. See hõlmab teavet, mida kogume analüütiliste ja turundusküpsiste kaudu.

Me kasutame valikulisi isikuandmeid, et pakkuda sulle teenuseid, mida on kirjeldatud jaotises: „Miks Booking.com isikuandmeid kogub ja kasutab?“, eriti alapunktides

  • D – Internetigrupid

  • E – Turundustegevus

  • G – Turu-uuringud

  • J – Klientide arvustused

Enne valikuliste isikuandmete kogumist küsime sinu nõusolekut. Isegi, kui sa ei nõustu seda tüüpi andmete kogumisega, saad sa siiski meie teenustele juurdepääsu ja neid kasutada.

Loe rohkem meie kogutavate isikuandmete kohta.

Arendustarkvara loend

Booking.com-i teenuseid kasutades nõustud andmete kogumise ja/või töötlemisega järgnevate kolmandatest osalistest müüjate poolt järgnevatel eesmärkidel:

müüja kasutamise eesmärk ja kogutud andmed
Appsflyer

Kasutamise eesmärk: reklaam

Kogutud andmed: seadme teave (võib sisaldada teavet seadme mudeli, anduri kohta), asukohateave

Huawei

Kasutamise eesmärk: tõuketeated

Kogutud andmed: BSSID, IMEI, traadita võrgu nimekiri, võrgu tüüp, võrgu olek, seadme mudel, SSID, AAID, mobiiltelefoni ID, rakenduse ID, rakenduspaketi nimi, serveri avaliku võrgu IP-aadress

Androidi õigused: READ_PHONE_STATE, WRITE_EXTERNAL_STORAGE, ACCESS_NETWORK_STATE, ACCESS_WIFI_STATE

Alipay

Kasutamise eesmärk: kolmandate osaliste maksed

Kogutud andmed: seadme mudel, tootemark, tootja, seadme MAC-aadress, IMSI, BSSID, traadita võrk, andurite teave, IMEI, Androidi ID, riistvara seerianumber, SIM-kaardi seerianumber

Androidi õigused: ACCESS_NETWORK_STATE, ACCESS_WIFI_STATE, READ_PHONE_STATE, READ_EXTERNAL_STORAGE, READ_PHONE_STATE

Google

Kasutamise eesmärk: anonüümne seadme jälgimine

Kogutud andmed: reklaami ID (kordumatu, kasutaja taastatav ID reklaami jaoks – Google Play teenuste pakutav)

Androidi õigused: AD_ID

 

Tundlikud isikuandmed

„Tundlikud isikuandmed“ – igasugune teave, mis lekitamise või ebaseadusliku kasutamise korral võib kergesti kaasa tuua inimväärikuse rikkumise või kahjustada üksikisikut või tema vara. Booking.com-i teenuste kasutamisel võib Booking.com või kolmas osaline koguda sinu kohta järgnevaid tundlikke isikuandmeid:

  • teave, mis on vajalik sinu makse töötlemiseks (nt sinu pangakonto ja pangakaardi number, mis on esitatud sinu poolt või sinu nimel),

  • teave alaealiste kohta, mis on antud vanema või eestkostja loal (lisateabe saamiseks vaata allpool),

  • asukohateave, et näidata sulle linnajuhiseid, soovitada sinu hetkeasukohale kõige lähemal asuvaid majutusasutusi ja vaatamisväärsusi või anda muid soovitusi.

Pane tähele, et meie teenuste kasutamisel võib sinu otsitud majutusasutuse tüüp paljastada tundlikku teavet sinu seksuaalse sättumuse kohta. Sarnaselt võivad lennu broneerimisel märgitud toidueelistused paljastada tundlikku teavet sinu religiooni ja tervise kohta.

Enne tundlike isikuandmete kogumist küsime sinu nõusolekut. Kuid, kui sa esitad tundlikku teavet vabatahtlikult, siis me eeldame, et sa oled andnud meile nõusoleku sellise teabe töötlemiseks kontekstis, millises see esitati.

Lisateabe saamiseks loe privaatsusavalduse jaotist „Miks Booking.com sinu isikuandmeid kogub ja kasutab?“.

Laste isikuandmed

Hiinas ei ole alla 16-aastastel lastel lubatud Booking.com-i kasutada. Lapsi puudutavaid isikuandmeid töötleme vaid vanemate või seaduslike hooldajate nõusolekul või juhul, kui andmed on kasutamiseks andnud vanemad või seaduslikud hooldajad.

Kui saame teada, et oleme töödelnud alla 16-aastase lapse andmeid ilma vanema või eestkostja kehtiva nõusolekuta, kustutame need andmed.

Isikuandmete rahvusvaheline edastamine ja vastuvõtjad

Oma teenuste pakkumiseks jagame me sinu isikuandmeid kolmandate osalistega. Paljudel juhtudel võidakse sinu isikuandmeid edastada ja salvestada väljaspool Hiinat, et saata need andmed kolmandatele osalistele. Enne sellist edastamist küsime me sinu nõusolekut. Edastamise põhjused ja nende isikuandmete vastuvõtjate kategooriad on toodud allpool.

Sinu reisibroneeringu tegemiseks edastame asjakohased broneerimisandmed sinu reisipakkujale. See on üks põhilisi asju, mida me sinu heaks teeme. Olenevalt reisibroneeringust ja -pakkujast võib nende isikuandmete hulka, mida me edastame, kuuluda sinu nimi, kontakt- ning makseandmed, sinuga koos reisivate inimeste nimed ja võimalikud eelistused või muu teave, millest reisibroneeringut tehes märku andsid. Muude vastuvõtjate hulka kuuluvad Booking.com B.V., Booking Holdings Inc.-i kontsern ja meie teenusepakkujad.

Lisaks võime edastada sinu andmeid kolmandatele osalistele eesmärkidel, mis ei ole vajalikud meie teenuste osutamiseks. Sellisel juhul saad oma nõusolekut hallates märkida, kas nõustud sellise kasutamisega või mitte.

Loe lähemalt selle kohta, kuidas jagatakse sinu isikuandmeid kolmandate osalistega ja kuidas me jagame sinu isikuandmeid Booking Holdings Inc.-i kontserniga.

Automatiseeritud otsused

Automatiseeritud otsuste tegemine viitab arvutiprogrammide kasutamisele, et automaatselt analüüsida, hinnata või langetada otsuseid järgmistes küsimustes: isiklik käitumine, harjumused, huvid, hobid, majanduslik, tervislik, rahaline või muu seisund.

Me toetume isikuandmetele, et teha automatiseeritud otsuseid, näiteks pakkuda sulle parimat hinda sõltuvalt sinu asukohast. Kui otsid meie rakendustes või veebisaidil (nt majutusasutust, rendiautot või lende), töötleme sinu IP-aadressi, et kinnitada, kas sa oled Euroopa Majanduspiirkonnas (EMP) või mõnes muus riigis. Teeme seda, et pakkuda sulle parimat võimalikku hinda piirkonnas (EMP) või riigis (EMP-väline). Selline töötlemine ei põhjusta Hiinas üksikisikute erinevat kohtlemist.

Kuidas oma õigusi teostada

Kui soovid kasutada isikuandmete kaitse seadusest (PIPL) tulenevat õigust tutvuda andmetega või õigust andmete kustutamisele, täida meie vorm: Andmepäring Booking.com-i klientidele.

Selleks, et rakendada neid õigusi (või mõnda teist) PIPL-i alusel või võtta meiega ühendust siinse privaatsusavalduse ja meie tavade pärast, võid saata meile e-kirja aadressil dataprotectionoffice@booking.com. Palun kasuta teema real teksti: „Hiina PIPL-i privaatsusreeglid – päring“.

Venemaa

See jaotis täiendab meie privaatsusavaldust ja kehtib ainult Venemaa Föderatsiooni klientide kohta.

Selles jaotises kirjeldatakse, kuidas me sinu isikuandmeid kasutame ja töötleme ning selgitatakse sinu konkreetseid õigusi Venemaa õiguse alusel. Juhul kui selle jaotise sätted on vastuolus privaatsusavalduse muude sätetega, kohaldatakse Venemaa Föderatsiooni kodanike isikuandmete töötlemise suhtes selle jaotise sätteid.

Võime kasutada sinu andmeid otseturundustegevuseks, kui annad meile eelneva nõusoleku ja kui see on kohaldatava õiguse kohaselt vajalik.

Selles privaatsusavalduses kirjeldatud isikuandmete edastamine võib hõlmata isikuandmete edastamist välismaale. Isikuandmete edastamine Venemaalt välismaale jurisdiktsioonidesse, mis ei taga isikuandmete subjektide õiguste piisavat kaitset, võib toimuda ainult Venemaa seadustes sätestatud juhtudel, eelkõige järgnevatel:

  1. eelneva asjakohase nõusoleku kättesaamine või

  2. sinuga sõlmitud lepingu täitmiseks või sulle teenuste osutamiseks.

Booking.com tugineb sinu isikuandmete töötlemiseks (sealhulgas edastamiseks) erinevatele õiguslikele alustele, nimelt järgnevale:

  1. sinu nõusolek (sealhulgas otseturunduse eesmärgil ja sinu poolt meie veebiplatvormidel kättesaadavaks tehtud isikuandmete levitamiseks),

  2. sinuga sõlmitud lepingu täitmiseks või sulle teenuste osutamiseks.

    kui nõutud isikuandmeid ei esitata, ei saa Booking.com pakkuda sulle soovitud teenust, sealhulgas reisibroneeringu vormistamist ega kliendituge.

  3. Booking.com-i ja kolmandate osaliste õigused ning õigustatud huvid (nt pettuse avastamiseks ja ennetamiseks).

    Kui Booking.com kasutab isikuandmeid enda või kolmanda osalise õigustatud huvides, tasakaalustab Booking.com alati sinu õiguseid ja huve su isikuandmete kaitsele ühelt poolt ning Booking.com-i ja kolmanda osalise õiguseid ning huve teiselt poolt.

  4. Booking.com-i juriidilised kohustused (nt riigiasutuste seaduslikele taotlustele vastamine).

Kui soovid oma isikuandmete töötlemise vastu vaielda, võid kasutada saadaolevaid loobumisfunktsioone (nt oma konto sätetes) või võtta meiega ühendust, nagu on sätestatud eespool jaotises „Kuidas sa saad kontrollida isikuandmeid, mille Booking.com-ile oled edastanud?“. Juhime tähelepanu, et kui sa oma nõusoleku tühistad, võib Booking.com-il siiski olla õigus jätkata sinu isikuandmete töötlemist, kui tal on selleks veel üks õiguslik alus.

Lõpetame sinu isikuandmete töötlemise ja kustutame need, kui:

  1. andmetöötluse eesmärgid on saavutatud, sealhulgas siis, kui isikuandmete säilitamise tähtaeg on lõppenud,

  2. võtad tagasi oma nõusoleku isikuandmete töötlemiseks, välja arvatud juhul, kui meil on muu õiguslik alus sinu isikuandmete töötlemiseks,

Juhul, kui sul on kaebus meie poolt sinu isikuandmete töötlemise kohta, võta meiega ühendust, nagu on selgitatud jaotises „Kuidas sa saad kontrollida isikuandmeid, mille oled edastanud Booking.com-ile?“. Võid pöörduda ka oma kohaliku andmekaitseasutuse (Roskomnadzor) poole.

Lõuna-Korea

See jaotis on meie privaatsusavalduse lisa ja kohaldub vaid juhul, kui elad Lõuna-Koreas.

  1. Kogutud isikuandmed

    Teavet meie kogutavate isikuandmete kohta vt meie privaatsusavalduse jaotist „Mis tüüpi isikuandmeid Booking.com kogub?“.

  2. Isikuandmete kogumise ja kasutamise eesmärgid

    Kogutud isikuandmete eesmärgi ning kasutamise kohta leiad teavet meie privaatsusreeglite jaotisest pealkirjaga „Miks Booking.com sinu isikuandmeid kogub ja kasutab?“.

  3. Kolmandatest osalistest isikuandmete saajad ja usaldusisikud

    Usaldusisikud Eesmärk ja usaldatud ülesanded

    Isikuandmeid kasutab reisipakkuja sinu broneeritud majutuse korraldamiseks. Andmed säilitatakse ja kustutatakse selles privaatsusavalduses sätestatu järgi.

    Usaldusisikud maksete töötlemisel

    Isikuandmeid jagatakse kolmandatest osalistest makseteenuse pakkujatega, kes töötlevad makseid, tegelevad tagasimaksetega või osutavad meie nimel arvelduste kogumise teenuseid. Andmeid talletatakse selle privaatsusavalduse kohaselt.

    Usaldusisikud klienditoe teenuse osutamisel

    Isikuandmeid jagatakse nende usaldusisikutega, et saaksime sulle vajaduse korral klienditoe teenuseid pakkuda.

    Turu-uuringute usaldusisikud

    Isikuandmeid jagatakse nende usaldusisikutega, et aidata meil teha turu-uuringuid.

    Turvalisust tagavad usaldusisikud

    Isikuandmeid jagatakse nende usaldusisikutega, et pakkuda pettuste avastamise ja ennetamise teenuseid (sealhulgas pettusevastast jälgimist).

    Reklaami pakkuvad usaldusisikud

    Kui teed broneeringu Booking.com-i kaudu pärast reklaamipartneri kasutamist, saadame broneeringu üksikasjad meie reklaamipartnerile.

    Booking Holdings Inc.

    Isikuandmeid jagatakse Booking Holdings Inc.-i kontserni kuuluvate ettevõtetega järgnevatel eesmärkidel:

    • teenuste pakkumiseks (sh broneeringute tegemiseks, administreerimiseks ja haldamiseks või maksete haldamiseks),

    • klienditoe pakkumiseks,

    • ebaseadusliku tegevuse, pettuse ja andmelekete avastamiseks, ennetamiseks ning uurimiseks

    • analüüsi ja teenuse parandamise eesmärkidel,

    • isikustatud pakkumiste või turundusliku teabe saatmiseks saaja nõusolekul või seadusega lubatud määral,

    • võõrustamiseks, tehniliseks toeks, üldhoolduseks ja niisuguse jagatud teabe turvalisuse tagamiseks,

    • kehtivatele õigusaktidele vastavuse tagamiseks.

    Jaotuspartnerid

    Edastame reisipakkujate nimel sinu broneeringu andmed jaotuspartneritele.

  4. Isikuandmete hävitamine

    Booking.com võtab isikuandmete hävitamisel äriliselt mõistlikke ja tehniliselt teostatavaid meetmeid, et muuta andmed taastamatuks või taasesitamatuks.

    Isikuandmeid sisaldavad elektroonilised dokumendid või failid kustutatakse lõplikult, kasutades tehnilist meetodit, mis muudab taastamise või taasesitamise võimatuks. Isikuandmeid sisaldavad mitteelektroonilised dokumendid või failid hävitatakse või põletatakse.

    Mõnikord nõutakse isikuandmete säilitamist pärast säilitusaega ja nende kasutamist kehtivatele seaduste järgi. Sellistel juhtudel säilitatakse või hoitakse seda teavet teistest isikuandmetest eraldi niivõrd, kuivõrd see on tehniliselt võimalik.

  5. Isikuandmete kaitsega tegelev osakond

    Juhul kui sul on selle privaatsusavalduse või sinu andmete õigustega seotud küsimusi, võta ühendust meie andmekaitseosakonnaga. See on osakond, mis vastutab isikuandmete kaitse ja sellega seotud kaebuste eest.

    Andmekaitseosakond

    +82 2 6323 8008

    dataprotectionoffice@booking.com

    Võid kasutada ka mõnda järgnevatest aadressidest, et võtta ühendust või konsulteerida kohalike ametiasutustega isikuandmetega seotud küsimustes.

    • Privacy Infringement Report Center privacy.kisa.or.kr / 118

    • Cyber​Investigation Division, Supreme Prosecutors' Office www.spo.go.kr / 1301

    • National Police Agency Cyber​Security Bureau www.ctrc.go.kr / 182

  6. Esindaja Koreas

    Teabevõrgustiku kasutamise edendamise ja teabe kaitse seaduse kohaselt on riigisiseste esindajate teave järgnev:

    • Nimi ja esindaja: Booking.com Korea Limited (esindaja: Su Yeon Kim)

    • Aadress, telefoninumber ja e-posti aadress: 17F Gran Seoul, 33 Jongro, Jongro-Gu, Seoul, South Korea, +82 2 6323 8008, privacy.kr@booking.com.

Türgi

 

 

Millal tahes meie veebiteenuseid või rakendusi kasutate, kasutame me küpsiseid või teisi veebis jälgimise tehnoloogiaid (millele viitame neis küpsiseid puudutavates reeglites samuti kui küpsistele).

Küpsiseid saab kasutada eri viisidel, k.a selleks, et Booking.com-i veebisait tööle panna, liiklust analüüsida või reklaami teha.

Kui tahad rohkem teada sellest, mis on küpsised, kuidas neid kasutatakse ja mis valikud sul on, loe palun lähemalt altpoolt.

Mis on küpsised ja teised veebis jälgimise tehnoloogiad?

Kuidas küpsiseid kasutatakse?

Mis valikud sul on?


Mis on küpsised ja teised veebis jälgimise tehnoloogiad?

Veebibrauseri küpsis on väike tekstifail, mille veebisaidid sinu arvuti või mobiilseadme veebibrauserisse panevad.

Need küpsised talletavad teavet sinu vaadatava ja kasutatava sisu kohta, et sinu eelistusi ning seadeid mäletada või analüüsida, kuidas sa veebiteenuseid kasutad.

Küpsised on jaotatud esimese ja kolmanda osalise küpsisteks.

  • Esimese osalise küpsised on küpsised, millega tegeleb domeeniomanik, meie puhul on see Booking.com. Mistahes küpsised me ise paneme, on need esimese osalise küpsised.

  • Kolmanda osalise küpsised on küpsised, mille panevad meie domeenidele meie usaldusväärsed partnerid, kellel oleme lubanud seda teha. Need võivad olla sotsiaalmeediapartnerid, reklaamipartnerid, turvavõimaluste pakkujad jm.

Küpsised võivad olla kas seansiküpsised või pikaajalised küpsised.

  • Seansiküpsised on ainult nii kaua, kuni oma brauseri sulged ehk kuni oma seansi lõpetad. Siis need kustutatakse.

  • Pikaajalisi küpsiseid on eri kestustega ja need on su seadmes ka pärast brauseri sulgemist. Püüame Booking.com-i platvormil kasutada ainult neid pikaajalisi küpsiseid (või lubada pikaajalisi küpsiseid kasutada kolmandatel osalistel), millel on piiratud kestus. Siiski, turvalisuse kaalutlustel või erakordsetel juhtudel võime vahel anda küpsisele pikema kestuse.

Veebibrauseri küpsised võivad talletada teavet, nagu sinu IP-aadress või teised identifikaatorid, aga ka sinu brauseri tüüp ja teave sinu vaadatava ning kasutatava sisu kohta digiteenustes. Talletades seda teavet, saavad veebibrauseri küpsised mäletada veebiteenuste sinu valitud eelistusi ja seadeid ning analüüsida, kuidas neid kasutad.

Koos küpsistega kasutame sellega sarnaseid teisigi jälgimistehnoloogiaid. Meie veebisait, e-post ja mobiilirakendused võivad sisaldada väikseid läbipaistvaid kujutisefaile või koodiridu, mis salvestavad seda, kuidas nendega toimid. Nende hulka kuuluvad veebimajakad, skriptid, jälitus-URL-id või arendustarkvara jälgimine.

  • Veebimajakatel on palju eri nimesid. Neid võib nimetada ka veebilutikateks, piksli- või lehemärkideks jms.

    Kokkuvõttes on veebimajakad väiksed graafilised kujutised või lihtsalt üks piksel, mis võidakse su seadmesse toimetada veebisaidi külastamise kaudu, rakenduses, reklaamis või e-posti teel HTML-sõnumi kaudu.

    Neid võidakse kasutada, saamaks su seadmest teavet näiteks seadme tüübi või operatsioonisüsteemi, IP-aadressi ja külastuse aja kohta. Neid kasutatakse ka sinu brauseris küpsiste esitamiseks ja lugemiseks või küpsise paigutamiseks.

  • Skriptid on väiksed arvutiprogrammid, mis on meie veebilehtedel, andes neile lehtedele palju võimalusi ja lisafunktsionaalsuse. Skriptid teevad veebisaidi õige funktsioneerimise võimalikuks. Näiteks käitavad skriptid teatud turvafunktsioone ja võimaldavad meie veebisaidil kasutada tavalisi interaktiivseid funktsioone.

    Skripte saab kasutada ka analüütilistel ja reklaamieesmärkidel. Näiteks võib skript koguda teavet selle kohta, kuidas veebisaiti kasutad, nt milliseid lehti külastad või mida otsid.

  • Jälitus-URL-id on lingid, millel on ainulaadsed identifikaatorid. Neid kasutatakse selleks, et jälgida, millised veebisaidid sind Booking.com-i veebisaidile või rakendusse tõid. Näiteks kui klõpsad läbi sotsiaalmeedialehe, otsimootori või mõne meie siduspartneri veebisaidi.

  • Arendustarkvara jälgimine on osa meie rakenduste allikakoodist ja erinevalt brauseri küpsistest on arendustarkvara jälgimisteave rakenduse mällu salvestatud.

    Seda kasutatakse selleks, et analüüsida, kuidas rakendusi kasutatakse või isikupärastatud tõuketeateid saadetakse. Selle jaoks salvestavad nad ainulaadsed identifikaatorid, mis sinu seadmega seotud on, nt seadme ID ja IP-aadress, aga ka sinu rakenduse tegevuse ning võrgustiku asukoht.

Kõiki neid jälgimistehnoloogiad on neis küpsiseid puudutavates reeglites nimetatud küpsisteks.


Kuidas küpsiseid kasutatakse?

Küpsiseid kasutatakse mh järgmise teabe kogumiseks.

  • IP-aadress

  • Seadme ID

  • Vaadatud lehed

  • Brauseri tüüp

  • Sirvimisteave

  • Operatsioonisüsteem

  • Internetiteenuse pakkuja

  • Ajatempel

  • Kas oled reageerinud reklaamile

  • Viitav URL

  • Funktsioonid, mida kasutad veebisaidil/rakendustes või nendega seotud tegevused

Need võimaldavad seda, et sind tuntakse veebisaidi eri lehtedel, seadmete vahel liikudes, eri veebisaitidel või rakendusi kasutades sama kasutajana ära. Need on jaotatud kolme kategooriasse: funktsionaalsed, analüütilised ja turundusküpsised.

Funktsionaalsed küpsised

Neid küpsiseid on vaja meie veebisaitide ja rakenduste toimimiseks ja need peavad olema lubatud, et saaksid meie teenuseid kasutada.

Funktsionaalsed küpsised on kasutusel selleks, et luua tehnoloogiliselt arenenud kasutajasõbralikke veebisaite ja rakendusi, mis kohanduvad automaatselt sinu vajaduste ning eelistustega, nii et saaksid hõlpsasti sirvida ja broneerida. Siia kuuluvad ka põhilised turbe- ja ligipääsufunktsioonid.

Täpsemalt teevad need küpsised järgmist.

  • Võimaldavad meie veebisaidil ja rakendustel korralikult töötada, et saaksid luua konto, logida sisse ja hallata oma broneeringuid.

  • Mäletavad sinu valitud valuuta- ja keeleseadeid, varasemaid otsinguid ning muid eelistusi, mis aitavad meie veebisaiti ja rakendusi efektiivselt kasutada.

  • Mäletavad sinu registreerimisandmeid, et sa ei peaks iga kord meie veebisaiti või rakendust külastades oma sisselogimise andmeid uuesti sisestama. (Salasõnad on sellegipoolest alati krüpteeritud.)

Analüütilised küpsised

Need küpsised mõõdavad ja jälgivad, kuidas meie veebisaiti ning rakendusi kasutad. Kasutame seda teavet selleks, et meie veebisaiti, rakendusi ja teenuseid parandada.

Täpsemalt teevad need küpsised järgmist.

  • Aitavad meil aru saada, kuidas külastajad ja kliendid nagu sina Booking.com-i ja meie rakendusi kasutavad.

  • Aitavad meie veebisaiti, rakendusi ja suhtlust parandada, et oleksime huvipakkuvad ja asjakohased.

  • Võimaldavad meil saada teada, mis meie veebisaidil ja rakendustes toimib ning mis mitte.

  • Aitavad meil mõista meie reklaamide ja suhtluse efektiivsust.

  • Õpetavad meile, kuidas kasutajad meie veebisaidi ja rakendustega suhtlevad pärast seda, kui neile on kuvatud veebireklaame, k.a kolmandate osaliste veebisaitidel.

  • Võimaldavad meie äripartneritel teada saada, kas nende kliendid kasutavad majutuspakkumisi, mis nende veebisaitidel on või mitte.

Andmete hulka, mida nende küpsistega kogume, võivad kuuluda need, milliseid veebisaite oled külastanud, milliste viite-/lahkumislehtede kaudu oled sisenenud ja lahkunud, millist platvormi oled kasutanud, milliseid e-kirju oled avanud ning nende põhjal tegutsenud ning andmete kuupäev ja kellaaeg. See tähendab ka, et võime kasutada andmeid selle kohta, kuidas sa saiti või rakendusi kasutanud oled, näiteks klõpsude arvu, mis sa lehtedel teinud oled, aga ka su hiire liikumise ja kerimise, sinu kasutatud otsingusõnade ja eri väljadele sisestatud teksti kohta.

Turundusküpsised

Neid küpsiseid kasutavad Booking.com ja meie usaldusväärsed partnerid, kes koguvad teavet sinu kohta aja jooksul eri veebisaitidel, rakendustes või teistel platvormidel.

Turundusküpsised aitavad meil otsustada, milliseid tooteid, teenuseid ja huvidel põhinevaid reklaame sulle näidata nii meie veebisaitidel ning rakendustes kui ka mujal.

Täpsemalt teevad need küpsised järgmist.

  • Kategoriseerivad sinu teatud huviprofiilide alla, nt selle põhjal, milliseid veebisaite külastad ja milline on sinu klõpsukäitumine. Kasutame neid profiile, et kuvada isikupärastatud sisu (nt reisiideed või erimajutus) Booking.com-is ja teistel veebisaitidel.

  • Kuvavad isikupärastatud ja huvidel põhinevaid reklaame nii Booking.com-i veebisaidil, meie rakendustes kui ka teistel veebisaitidel. Selle nimetus on reklaami sihtimine ja see põhineb sinu sirvimistegevustel, näiteks sellel, milliseid sihtkohti sa oled otsinud, milliseid majutusi vaadanud ja hindadel, mida sulle on näidatud. See põhineb ka sinu ostlemisharjumustel või muudel veebitegevustel.

    Sihitud reklaame võidakse sulle näidata nii enne kui ka pärast Booking.com-i veebisaidilt lahkumist, sest nende eesmärk on julgustada sind sirvima ja veebisaidile naasma. Võid neid reklaame näha nii veebisaidil, rakendustes kui ka e-kirjades.

  • Integreerivad sotsiaalmeedia meie veebisaitide ja rakendustega. See võimaldab sul sotsiaalmeedias (nt Facebookis, Instagramis, YouTube’is, Twitteris, Pinterestis, Snapchatis ja LinkedInis) kuvatavat sisu meeldivaks märkida või jagada.

    Need meeldivaks märkimise ja jagamise nupud töötavad, kasutades koodiosi sotsiaalmeedia eri pakkujatelt, lubades kolmandate osaliste küpsiseid sinu seadmesse panna.

    Need küpsised võivad olla täiesti funktsionaalsed, kuid neid saab kasutada, et jälgida, milliseid veebisaite nende võrgusikus kasutad, aga ka selleks, et luua sinu veebisirvimise harjumustest profiil ja näidata sulle isikupärastatud reklaame. See profiil on osaliselt ehitatud, kasutades võrdlevat teavet, mida pakkujad sinu külastustest teiste nende võrgustiku veebisaitidele saavad.

    Et saada rohkem teavet selle kohta, mida sotsiaalmeediapartnerid sinu isikuandmetega teevad, vaata nende küpsiseid puudutavaid või privaatsusreegleid: Facebook (k.a Instagram, Messenger ja Audience Network), Snapchat, Pinterest ning Twitter. Tea, et neid reegleid võidakse aeg-ajalt uuendada.

Me töötame andmete kogumiseks usaldusväärsete kolmandate osalistega. Võime vahel teavet (nt sinu e-posti aadress või telefoninumber) nende kolmandate osalistega jagada. Need kolmandad osalised võivad siduda sinu andmeid muu teabega, mida nad koguvad, et luua kohandatud sihtrühmi või edastada sihitud reklaame. Lisateavet selle kohta, kuidas need kolmandad osalised sinu isikuandmeid töötlevad, vaata järgmistelt linkidelt: Kuidas Google teavet kasutab?, Facebooki andmepoliitika.

Võime kasutada ka selliseid tehnoloogiaid, nagu pikslid, mida me ei pea küpsisteks, sest nad ei salvesta teavet sinu seadmesse.

Lisame vahel piksleid e-kirjadesse (nt uudiskirja). Piksel on elektrooniline fail, mis on ühe piksli suurune ja mis pannakse sinu e-kirja ning laaditakse, kui selle kirja avad. Kasutades e-posti piksleid, saame näha, kas kiri jõudis kohale, millal sõnumit lugesid ja millel klõpsasid.

Saame sama teavet ka sulle saadetavate tõuketeadete kaudu. See statistika annab meile tagasisidet sinu lugemisharjumuste kohta. Kasutame seda, et optimeerida meie sõnumeid ja teha kommunikatsioon sinu jaoks veelgi asjakohasemaks.


Mis valikud sul on?

Et küpsistest ja sellest, kuidas neid hallata või kustutada, rohkem teada saada, külasta aadressi allaboutcookies.org või oma brauseri rubriiki „Help“ (abi).

Veebibrauserite, nagu Internet Explorer, Safari, Firefox või Chrome, seadetes saad määrata, milliste küpsistega nõustud ja millistega mitte. Nende seadete asukoht oleneb sellest, millist veebibrauserit kasutad.

Kui otsustad teatud funktsionaalsusega küpsised blokeerida, ei pruugi sa saada meie teenuste kõiki funktsioone kasutada.

Peale teatud seadete, mida me Booking.com-i veebisaidil ja rakendustes pakkuda võime, saad loobuda ka osadest küpsistest:

  • Analüütika

    Keelamaks Google Analyticsil analüütiliste andmete kogumist teatud brauseritüüpides, külasta järgmist linki: Google Analytics Opt-out Browser Add-on (ainult arvutitele).

  • Reklaam

    Mis puutub internetireklaami ja -turundusega tegelevatesse ettevõtetesse, on meie eesmärk teha koostööd ettevõtetega, mis kuuluvad rühmadesse Network Advertising Initiative (NAI) ja/või Interactive Advertising Bureau (IAB).

    NAI ja IAB liikmed järgivad valdkonna standardeid ja tegevusjuhendeid ning võimaldavad sul käitumispõhisest reklaamist loobuda.

    Külasta veebisaiti www.networkadvertising.org et teada saada, millised NAI liikmed on võinud su arvutisse reklaamiküpsise faili panna. Et loobuda NAI liikmete käitumispõhiste reklaamide programmist, märgista vaid kastike, mis sellele ettevõttele viitab.

    Võid ka külastada lehti www.youronlinechoices.com või www.youradchoices.com, et teada saada, kuidas kohandatud reklaamidest loobuda.

    Su mobiilseadme seadete kaudu võib olla võimalik reklaami sihtimise eesmärgil teabe jagamist piirata. Kui otsustad loobuda, siis palun tea, et internetireklaami võrgustikust loobumine ei tähenda veel, et sa ei saa enam internetireklaami või turundusanalüüsi ega ole selle sihtmärgiks. See tähendab, et võrgustik, millest loobusid, ei too enam sinuni reklaame, mis on kohandatud su internetieelistuste ja sirvimisharjumuste põhjal.

Mõnel veebisaidil on funktsioon „Do Not Track“ (ära jälita), mis võimaldab sul veebisaidile öelda, et ta ei jälgiks su tegemisi. Me ei toeta praegu veebibrauserite mittejälgimise seadistust.

Kuidas meiega ühendust saada?

Kui sul on küsimusi nende küpsiseid puudutavate reeglite kohta, saada palun e-kiri aadressile dataprotectionoffice@booking.com.

Meie küpsiseid puudutavaid reegleid võidakse aeg-ajalt uuendada. Kui need uuendused on väga olulised, eriti juhul, kui need on seotud sinuga või mõjutavad sinu andmekaitseõigusi, anname sulle neist ise teada. Siiski soovitame seda lehte regulaarselt külastada, et oleksid ka kõigi teiste (vähem oluliste või asjakohaste) uuendustega kursis.