Praleisti ir eiti į pagrindinį turinį
Spausdinti / Išsaugoti

Privatumo ir slapukų nuostatai

Privatumo nuostatai

2021 m. spl 27 d.

Pradėkime nuo pradžių – mums rūpi jūsų privatumas. Ko gero, taip rašoma daugelyje nuostatų, tačiau mums šis klausimas išties labai svarbus. Naudodamiesi Booking.com paslaugomis išreiškiate pasitikėjimą mumis, o mes tai itin vertiname. Vadinasi, esame įsipareigoję saugoti ir ginti bet kokius jūsų mums patikėtus asmens duomenis. Veikiame savo klientų interesų labui ir atvirai nurodome, kaip tvarkome jūsų asmens duomenis.

Šiame dokumente aiškiai ir atvirai aprašyta, kaip naudojame ir tvarkome jūsų asmens duomenis. Čia taip pat rasite informacijos apie savo teises, susijusias su asmens duomenimis, bei būdus, kaip galite su mumis susisiekti. Prašome taip pat perskaityti mūsų Slapukų nuostatus, kuriuose nurodoma, kaip Booking.com naudoja slapukus ir kitas panašias stebėjimo technologijas.

Jei jau esate naudojęsi mūsų paslaugomis, žinote, kad Booking.com siūlo su kelionėmis susijusias paslaugas, kurios teikiamos per mūsų pačių svetaines ir mobiliąsias programėles bei kitas interneto platformas, pavyzdžiui, partnerių svetaines ir socialinius tinklus. Norime pabrėžti, kad visa informacija, kurią netrukus perskaitysite, taikoma ne vienai ar dviems, o visoms šioms platformoms.

Tiesą sakant, šie privatumo nuostatai taikomi bet kokiai klientų informacijai, gaunamai per mūsų platformas ar kitas su platformomis susietas priemones (pvz., susisiekiant su Klientų aptarnavimo komanda el. paštu).

Jei esate mūsų verslo partneris, būtinai peržiūrėkite Verslo partneriams skirtus Privatumo nuostatus ir sužinosite, kaip asmens duomenys tvarkomi verslo santykių kontekste.

Kartais mes galime peržiūrėti ir atnaujinti Privatumo nuostatus, todėl rekomenduojame reguliariai apsilankyti šiame puslapyje ir sekti visą naujausią informaciją. Jei atliksime Privatumo nuostatų pakeitimų, kurie reikšmingai paveiks jus, pranešime apie juos prieš bet kokios naujos veiklos pradžią.

Šiuose Privatumo nuostatose naudojami terminai

„Kelionė“ – tai įvairios kelionių paslaugos ir produktai, kuriuos galima užsisakyti, įsigyti, nusipirkti, apmokėti, išsinuomoti, suteikti, rezervuoti, pridėti ar įtraukti į sandorį tarp jūsų ir Kelionių paslaugų teikėjo.

„Kelionių paslaugų teikėjas“ apibrėžia apgyvendinimo vietos teikėjus (pvz., viešbutis, motelis, apartamentai, nakvynės su pusryčiais namai, nuomotojas), lankytinas vietas (pvz., (pramogų) parkai, muziejai, pažintinės ekskursijos), transporto paslaugų teikėjus (pvz., automobilių nuoma, kruizai, traukiniai, pavėžėjimai į oro uostą ir iš jo, ekskursijos autobusu, pervežimai), kelionių organizatorius, kelionių draudikus ir bet kokius kitus su kelionėmis susijusius produktus ar paslaugas, kuriuos kartas nuo karto galima įsigyti atliekant Kelionės užsakymą platformoje.

„Kelionės paslauga“ reiškia Booking.com siūlomą ar įgalintą įvairių Kelionių paslaugų teikėjų kartas nuo karto platformoje teikiamų produktų ir paslaugų pirkimą internetu, užsakymą, (supaprastintą) mokėjimą ar rezervavimą.

„Kelionės užsakymas“ reiškia Kelionės užsakymą, įsigijimą, apmokėjimą ar rezervavimą.


Kokio tipo asmens duomenis renka Booking.com?

Negalime padėti jums užsisakyti idealios Kelionės be tam tikros informacijos, todėl naudodamiesi mūsų paslaugomis turite pateikti tam tikrus mūsų prašomus duomenis. Tai gana įprasta informacija – jūsų vardas ir pavardė, pasirinkta kontaktinė informacija, drauge keliaujančių asmenų vardai ir pavardės bei mokėjimo informacija. Gali būti, kad nuspręsite pateikti ir tam tikros su būsima Kelione susijusios papildomos informacijos (pvz., numatomas atvykimo laikas).

Be to, mes taip pat renkame kompiuterio, telefono, planšetės ar kito įrenginio, kurį naudojate prieigai prie mūsų paslaugų, informaciją. Tai – IP adresas, jūsų naudojama naršyklė ir kalbos nustatymai. Taip pat būna atvejų, kai informaciją apie jus gauname iš kitų arba surenkame ją automatiškai.

Tai tik bendra apžvalga. Kokią informaciją renkame išsamiai aprašome toliau.

Daugiau informacijos apie renkamus asmens duomenis

Kodėl Booking.com renka ir naudoja asmens duomenis?

Pagrindinė priežastis, dėl kurios prašome pateikti asmens duomenis – norime padėti administruoti jūsų internetu atliktus Kelionių užsakymus ir užtikrinti, kad jums būtų suteiktos kuo geresnės paslaugos.

Asmens duomenis taip pat naudojame tam, kad galėtume jums pranešti apie naujausius mūsų pasiūlymus, specialias nuolaidas bei kitus produktus ar paslaugas, kurios, mūsų manymu, gali jus sudominti. Yra ir kitų priežasčių. Skaitykite toliau ir susipažinsite su jomis išsamiau.

Daugiau informacijos, kodėl Booking.com renka jūsų duomenis

Kaip Booking.com perduoda jūsų asmeninius duomenis trečiosioms šalims?

Su Booking.com teikiamomis paslaugomis yra susijusios skirtingos trečiosios šalys, kurios procese dalyvauja skirtingais būdais ir dėl skirtingų priežasčių. Pirminis duomenų perdavimo tikslas yra suteikti reikalingus duomenis Kelionių paslaugų teikėjui, kad būtų galima įvykdyti jūsų Kelionės užsakymą.

Kad galėtume teikti jums Booking.com paslaugas, įtraukiame ir daugiau trečiųjų šalių. Pavyzdžiui, finansų institucijas, reklamos įmones, Booking.com įmonių grupės patronuojamąsias įmones bei kitas įmones, kurios yra „Booking Holdings Inc.“ įmonių grupės dalis. Kai kurias atvejais, jei to reikalauja įstatymai, galime pasidalyti jūsų duomenimis su valstybinėmis ar kitomis teisės institucijomis.

Toliau dar išsamiau aprašėme, kaip jūsų pateikiama informacija naudojama arba perduodama trečiosioms šalims.

Skaityti daugiau apie duomenų perdavimą trečiosioms šalims

Kaip jūsų asmens duomenys perduodami „Booking Holdings, Inc.“ grupės įmonėms?

Booking.com yra „Booking Holdings, Inc.“ įmonių grupės dalis. Skaitykite toliau ir sužinokite, kokiais atvejais jūsų duomenys gali būti perduoti „Booking Holdings, Inc.“ įmonių grupės įmonėms.

Skaityti daugiau apie „Booking Holdings Inc.“ įmonių duomenis

Kaip jūsų asmens duomenys perduodami ir toliau tvarkomi siūlant antžeminio transporto paslaugas?

Booking.com ir Rentalcars.com – taip pat „Booking Holdings Inc.“ įmonių grupės narė – kartu naudoja jūsų duomenis siūlydamos antžeminio transporto paslaugas Booking.com svetainėse ir programėlėse (pvz., cars.booking.com arba taxi.booking.com). Skaitykite daugiau ir sužinokite, kaip taikoma ir kaip ribojama mūsų jungtinė atsakomybė.

Daugiau informacijos apie duomenis ir antžeminio transporto paslaugas

Kaip jūsų asmens duomenys perduodami ir toliau tvarkomi siūlant draudimo paslaugas?

Kai siūlome draudimo paslaugas, dirbame su skirtingomis šalimis. Paspauskite toliau pateiktą nuorodą norėdami suprasti, kaip jūsų duomenys naudojami bei kaip jais dalijamasi draudimo paslaugų tikslais, ir sužinoti apie susijusių šalių atsakomybę.

Daugiau informacijos apie duomenis bei draudimo produktus ir paslaugas

Kaip Booking.com tvarko komunikaciją, jūsų ir jūsų Kelionių paslaugų teikėjo perduodamą per Booking.com?

Booking.com gali padėti jums ir Kelionių paslaugų teikėjui keistis informacija ir su paslaugomis bei atliktais Kelionių užsakymais susijusioms užklausomis per Booking.com platformą. Jei jums įdomu, kaip Booking.com gauna ir tvarko šią komunikaciją, daugiau apie tai galite paskaityti čia.

Daugiau informacijos apie komunikacijos tvarkymą

Kaip Booking.com naudoja mobiliuosius įrenginius?

Siūlome nemokamas programėles, per kurias taip pat renkame ir tvarkome asmens duomenis. Čia taikomas toks pats principas, kaip ir svetainėje, bet jūs taip pat galite naudotis vietovės nustatymo paslaugomis, kurias rasite savo mobiliajame (-uosiuose) įrenginyje (-iuose).

Daugiau informacijos apie mobiliųjų įrenginių naudojimą

Kaip Booking.com naudoja socialinius tinklus?

Socialinius tinklus savo paslaugoms teikti Booking.com gali naudoti įvairiais būdais. Gali būti renkami kai kurie jūsų asmens duomenys, o socialinių tinklų teikėjas gali gauti tam tikrą jūsų informaciją. Jei norite daugiau sužinoti, kaip ši informacija yra naudojama ir kaip ja apsikeičiama, skaitykite toliau.

Daugiau informacijos apie duomenų iš socialinių tinklų naudojimą

Kokias procedūras Booking.com taiko siekdama apsaugoti jūsų asmens duomenis?

Mes taikome įvairias priemones, užkertančias kelią neteisėtam mūsų apdorojamų asmens duomenų gavimui ir naudojimui.

Daugiau informacijos apie apsaugos ir saugojimo priemones

Kaip Booking.com tvarko vaikų asmens duomenis?

Jeigu nenurodyta kitaip, Booking.com paslaugomis gali naudotis tik 16 metų sulaukę ir vyresni asmenys. Su vaikais susiję duomenys tvarkomi tik gavus tėvų ar teisėtų globėjų sutikimą arba kai informaciją pateikia patys tėvai arba teisėti globėjai.

Daugiau informacijos apie jaunesnių nei 16 m. asmenų asmens duomenis

Kaip galite kontroliuoti savo Booking.com suteiktus asmens duomenis?

Turite teisę bet kuriuo metu susipažinti su mūsų saugomais asmens duomenimis apie jus. Galite pareikalauti peržiūrėti arba ištrinti jūsų asmens duomenis pateikdami šią formą. Jei norite sužinoti daugiau apie savo teises kontroliuoti asmens duomenis, skaitykite toliau.

Daugiau informacijos apie tai, kaip galite kontroliuoti savo asmens duomenis

Kas atsako už asmens duomenų tvarkymą Booking.com svetainėje ir programėlėse?

Booking.com B.V., įsikūrusi Amsterdame, Nyderlanduose, kontroliuoja asmens duomenų tvarkymą teikdama savo paslaugas. Į jos atsakomybę patenka svetainės ir programėlės, išskyrus tam tikras šiuose privatumo nuostatuose nurodytas išimtis.

Daugiau informacijos apie Booking.com B.V. atsakomybę tvarkant asmens duomenis

Konkrečių šalių nuostatai

Gali būti, kad, priklausomai nuo jūsų šalyje taikomų teisės aktų, turėsime pateikti papildomos informacijos. Jei norite sužinoti daugiau, skaitykite toliau.

Daugiau informacijos apie konkrečių šalių nuostatus


Kokio tipo asmens duomenis renka Booking.com?

Taigi, jus domina išsamesnė informacija. Paaiškinsime plačiau, kokius duomenis renkame.

Asmens duomenys, kuriuos jūs mums suteikiate.

Booking.com renka ir naudoja jūsų mums suteiktą informaciją. Atliekant Kelionės užsakymą jūsų prašoma pateikti (bent) vardą, pavardę ir el. pašto adresą.

Priklausomai nuo Kelionės užsakymo, taip pat galime paprašyti jūsų namų adreso, telefono numerio, mokėjimo informacijos, gimimo datos, dabartinės buvimo vietos (jei užsakomos paslaugos pagal poreikį), drauge keliaujančių svečių vardų ir pageidavimų Kelionei (pvz., dėl maisto ar pritaikymo neįgaliesiems). Kai kuriais atvejais pas Kelionių paslaugų teikėją taip pat galėsite įsiregistruoti internetu – tam paprašysime pasidalyti paso informacija arba vairuotojo pažymėjimu ir parašais.

Jei jums prireiks kreiptis į mūsų Klientų aptarnavimo komandą, per mus bendrauti su Kelionių paslaugų teikėju ar kitais būdais susisiekti su mumis (pvz., per socialinius tinklus arba pokalbių robotą), mes surinksime ir taip pateiktą informaciją. Ši nuostata taikoma nepaisant to, ar su mumis susisiekiate norėdami pateikti atsiliepimą, ar kreipdamiesi pagalbos dėl naudojimosi mūsų paslaugomis.

Jūs taip pat galite būti pakviesti pateikti atsiliepimą ir taip pasidalyti su kitais savo Kelionės įspūdžiais. Kai Booking.com platformoje rašote atsiliepimą, renkame visą jūsų pateiktą informaciją, įskaitant jūsų rodomą vardą ir avatarą (jei naudojate).

Informaciją mums suteiksite ir kitais atvejais. Pavyzdžiui, naršydami mobiliuoju įrenginiu, galite nuspręsti suteikti Booking.com leidimą matyti esamą jūsų buvimo vietą ar prieigą prie kai kurių kontaktinių duomenų. Taip galėsime suteikti jums geriausias paslaugas ir įspūdžius (pvz., rodyti mūsų miestų gidus, siūlyti artimiausius restoranus arba lankytinus objektus jūsų vietovėje bei teikti kitas rekomendacijas).

Jei susikursite vartotojo paskyrą, taip pat saugosime jūsų asmeninius nustatymus, įkeltas nuotraukas ir atsiliepimus apie ankstesnius užsakymus. Šie išsaugoti duomenys gali būti naudojami siekiant padėti jums planuoti ir tvarkyti būsimus Kelionių užsakymus bei naudotis kitomis funkcijomis, prieinamomis tik paskyrų turėtojams (pvz., paskatomis ar kitomis privilegijomis).

Galime siūlyti jums dalyvauti rekomendacijų programose ar loterijose, dėl kurių reikės pateikti tam tikrus asmens duomenis.

Duomenys, kuriuos teikiate apie kitus asmenis

Žinoma, gali būti, kad Kelionės užsakymą atliksite ne tik sau. Galbūt vyksite į Kelionę su kitais asmenimis ar atliksite užsakymą kito žmogaus vardu. Abiem atvejais atlikdami Kelionės užsakymą pateiksite jų duomenis.

Jei turite „Booking.com for Business“ paskyrą, galite sukurti adresinę, kuri padės planuoti ir valdyti kitų asmenų verslo kelionių paslaugas.

Gali būti, kad kai kuriais atvejais naudosite Booking.com norėdami perduoti informaciją kitiems. Pavyzdžiui, dalydamiesi norų sąrašu, dalyvaudami kelionių bendruomenėje ar rekomendavimo programoje, kaip nurodoma naudojant konkrečią funkciją.

Vis dėl to, norime pabrėžti, kad jūsų atsakomybė yra užtikrinti, kad asmuo ar asmenys, kurių asmens duomenimis pasidalijote, apie tai žino ir su tuo sutinka, ir kad jie supranta bei sutinka su tuo, kaip Booking.com naudoja jų duomenis (kaip nurodyta šiuose Privatumo nuostatuose).

Automatiškai renkami asmens duomenys

Nesvarbu, atliekate Kelionės užsakymą ar ne, jums apsilankius mūsų svetainėje ar programėlėje automatiškai surenkame tam tikrą informaciją. Tai IP adresas, data ir laikas, kai naudojotės mūsų paslaugomis, ir informacija apie jūsų kompiuterio aparatinę ir programinę įrangą (pvz., operacinę sistemą, naudotą naršyklę, programinės įrangos ir (arba) programėlės versijos duomenis bei kalbos nustatymus). Taip pat surenkame informaciją apie paspaudimus ir jums parodytus puslapius.

Jei naudojate mobilųjį įrenginį, renkame duomenis, kurie identifikuoja jūsų prietaisą, taip pat duomenis apie jo nustatymus ir savybes, programėlės klaidas bei kitą sistemos veiklą. Kai naudodamiesi tokio tipo įrenginiu atliekate Kelionės užsakymą, mūsų sistema registruoja, kaip jį atlikote (kurioje svetainėje), ir (arba) iš kurios svetainės atėjote į Booking.com svetainę ar programėlę.

Iš kitų šaltinių gaunami asmens duomenys

Atkreipiame dėmesį, kad informaciją apie jus gauname ne tik tiesiogiai iš jūsų, bet ir iš kitų šaltinių. Tai gali būti verslo partneriai, pavyzdžiui, bendradarbiaujančios svetainės, Booking.com įmonių grupės patronuojamosios bendrovės, kitos „Booking Holdings Inc.“ įmonių grupės įmonės ar kitos nepriklausomos trečiosios šalys.

Iš šių partnerių gaunama informacija gali būti derinama su iš jūsų gautais asmens duomenimis. Pavyzdžiui, Booking.com Kelionės užsakymo paslaugos teikiamos ne tik per Booking.com svetainę ir Booking.com programėles, bet taip pat yra integruotos į internete randamų bendradarbiaujančių svetainių paslaugas. Naudodami bet kurias minėtas paslaugas mūsų verslo partneriui suteikiate užsakymo duomenis, kuriuos jie perduoda mums.

Mes taip pat pasitelkiame trečiųjų šalių paslaugas tarpininkauti vykdant jūsų ir Kelionių paslaugų teikėjų apmokėjimus. Šių paslaugų teikėjai perduoda mums mokėjimo informaciją, kad mes galėtume administruoti ir tvarkyti jūsų Kelionės užsakymą užtikrindami kuo sklandesnį paslaugų teikimą.

Be to, informaciją renkame ir tais nemaloniais atvejais, kai iš Kelionių paslaugų teikėjo sulaukiame skundo apie jus, pavyzdžiui, dėl netinkamo elgesio.

Informaciją apie jus galime gauti ir per mūsų platformoje integruotas komunikacijos paslaugas. Šios komunikacijos paslaugos suteikia jums galimybę susisiekti su Kelionių paslaugų teikėju ir aptarti užsakytą viešnagę. Tam tikrais atvejais gauname ir su šia komunikacijos veikla susietus metaduomenis (pvz., kas esate, iš kur skambinote, kada skambinote ir kiek laiko truko pokalbis).

Mes taip pat galime gauti informacijos apie jus siekdami rodyti aktualesnes reklamas, pvz., papildomus slapukų duomenis, perduodamus Booking.com socialinių tinklų partnerių. Daugiau informacijos rasite skiltyje Kodėl Booking.com renka ir naudoja asmens duomenis?

Kai susiejate savo Booking.com ir socialinių tinklų paskyras, galite inicijuoti duomenų pasikeitimą tarp Booking.com ir socialinių tinklų teikėjo. Visada galite pasirinkti šiais duomenimis nesidalyti.

Kelionių paslaugų teikėjai taip pat gali pasidalyti informacija apie jus su Booking.com. Taip gali nutikti, jei turite papildomų klausimų apie būsimą Kelionės užsakymą arba jei dėl Kelionės užsakymo kyla ginčas.


Kodėl Booking.com renka ir naudoja asmens duomenis?

Apie jus surinktą informaciją naudojame skirtingais tikslais. Jūsų asmens duomenys gali būti panaudoti šiais būdais:

  1. Kelionių užsakymai. Pirma ir svarbiausia, jūsų asmens duomenis naudojame internetu atliktam Kelionės užsakymui įvykdyti ir administruoti, o tai yra būtina, kad galėtume jums suteikti šią paslaugą. Šis procesas apima komunikacinių pranešimų (užsakymo patvirtinimų, pakeitimų ir priminimų), susijusių su Kelionės užsakymu, siuntimą. Kai kuriais atvejais tai gali apimti ir jūsų asmens duomenų tvarkymą, kad būtų galima įsiregistruoti internetu pas Kelionių paslaugų teikėją arba tvarkyti asmens duomenis, susijusius su galimais žalos užstatais.

  2. Klientų aptarnavimas. Tarptautines klientų aptarnavimo paslaugas teikiame iš vietinių biurų daugiau nei 20 kalbų ir dirbame visą parą be išeiginių. Dalydamiesi tam tikrais duomenimis (pvz., užsakymo informacija arba informacija apie jūsų vartotojo paskyrą) su mūsų tarptautine Klientų aptarnavimo komanda galime suteikti jums reikalingą pagalbą. Pavyzdžiui, galime padėti jums susisiekti su tinkamu Kelionių paslaugų teikėju ir atsakyti į su Kelionės užsakymu susijusius (ar bet kokius kitus) jums kylančius klausimus.

  3. Paskyros funkcijos. Booking.com vartotojai gali mūsų svetainėse ir programėlėse sukurti savo vartotojo paskyrą. Jūsų nurodytą informaciją naudojame administruodami šią paskyrą bei suteikdami jums galimybę atlikti įvairius naudingus veiksmus. Galite tvarkyti savo Kelionių užsakymus, pasinaudoti specialiais pasiūlymais, lengvai atlikti Kelionių užsakymus ir keisti asmeninius nustatymus.

    Asmeniniai nustatymai suteikia galimybę turėti ir dalytis sąrašais, nuotraukomis, lengvai peržiūrėti neseniai ieškotas Kelionių paslaugas ir patikrinti kitą su kelionėmis susijusią jūsų pateiktą informaciją. Taip pat galite peržiūrėti savo pateiktus atsiliepimus.

    Jei norite, galite dalytis tam tikra savo vartotojo paskyros informacija sukūrę viešą profilį, kuris būtų susietas su jūsų tikru vardu arba rodymui pasirinktu vardu.

    Jei turite Booking.com verslui paskyrą, savo paskyroje galite išsaugoti kontaktinius duomenis, tvarkyti užsakymus darbo reikalais ir susieti kitus paskyros turėtojus su ta pačia Booking.com verslui paskyra.

  4. Grupės internete. Paskyrą turintiems vartotojams leidžiame prisijungti prie grupių internete ar forumų, pvz., kelionių bendruomenių, kur jie galės bendrauti vieni su kitais.

  5. Rinkodaros veiksmai. Jūsų informaciją naudojame rinkodaros tikslais. Šie veiksmai apima:

    1. Jūsų kontaktinės informacijos naudojimą reguliarioms naujienoms apie su kelionėmis susijusius produktus ir paslaugas siųsti. Rinkodaros el. laiškų prenumeratos galite greitai ir paprastai atsisakyti bet kuriuo metu. Jums tereikia paspausti „Atsisakyti prenumeratos“ nuorodą, kurią rasite kiekviename naujienlaiškyje ar kituose pranešimuose.

    2. Remiantis jūsų informacija, jums pritaikyti pasiūlymai, rodomi Booking.com svetainėje, mobiliosiose programėlėse ar trečiųjų šalių svetainėse bei programėlėse (įskaitant ir socialinius tinklus), o taip pat jums rodomas svetainės turinys gali būti suasmeninamas. Tarp šių pasiūlymų gali būti kvietimas atlikti užsakymus tiesiogiai Booking.com svetainėje, bendro prekės ženklo svetainėse ar kitų trečiųjų šalių pasiūlymai arba produktai, kurie, mūsų nuomone, galėtų jus dominti.

    3. Dalyvaujant kitose reklaminėse veiklose (pvz., loterijose, rekomendacijų programose, konkursuose) ir administruojant šias akcijas bus naudojama tik susijusi informacija.

  6. Komunikacija su jumis. Gali būti ir kitų atvejų, kai su jumis susisieksime el. paštu, per pokalbių robotą, paštu, telefonu ar žinute. Mūsų pasirinktas komunikacijos būdas priklauso nuo kontaktinės informacijos, kuria anksčiau su mumis pasidalijote.

    Mes apdorojame jūsų mums siunčiamą komunikaciją. Tam gali būti gausybė priežasčių, tarp kurių:

    1. Jūsų ir jūsų užsakytų Kelionių paslaugų teikėjo pageidavimų apdorojimas ir atsakymas į juos. Booking.com savo klientams ir Kelionių paslaugų teikėjams siūlo gausybę būdų, kaip per Booking.com apsikeisti informacija, siųsti pageidavimus, pridėti komentarų apie Kelionių paslaugų teikėjus ir turimus Kelionių užsakymus. Daugiau informacijos rasite kiek žemiau esančioje skiltyje „Kaip Booking.com tvarko komunikaciją, jūsų ir jūsų Kelionių paslaugų teikėjo perduodamą per Booking.com?“.

    2. Jei pradėjote, tačiau neužbaigėte Kelionės užsakymo internetu, galime su jumis susisiekti ir paskatinti tęsti užsakymą. Tikime, kad ši papildoma paslauga yra naudinga, nes galite tęsti pradėtą Kelionės užsakymo procesą – jums nebereikia ieškoti Kelionių paslaugų teikėjo ar iš naujo pildyti užsakymo duomenų.

    3. Jei naudojatės mūsų paslaugomis, galime atsiųsti jums anketą, kurioje prašysime pasidalyti savo atsiliepimu apie Booking.com arba Kelionių paslaugų teikėją.

    4. Taip pat atsiųsime jums su jūsų Kelionės užsakymu susijusią informaciją, pavyzdžiui, kaip prireikus pagalbos susisiekti su Booking.com, bei kitų duomenų, kurie gali būti naudingi planuojant geriausią įmanomą Kelionę. Gali būti, kad taip pat pateiksime informacijos, susijusios su būsimais Kelionių užsakymais arba anksčiau per Booking.com atliktų Kelionių užsakymų santrauką.

    5. Net jei neturite būsimo Kelionės užsakymo, mes vis tiek galime atsiųsti jums kitų administracinio pobūdžio žinučių, tarp kurių gali būti ir saugos pranešimų.

    6. Pastebėję netinkamą elgesį, galime jums atsiųsti pranešimą ir (arba) įspėjimą.

  7. Rinkos tyrimai. Kartais savo klientus kviečiame dalyvauti rinkos tyrime. Prašom peržiūrėti kvietime pateiktą informaciją, kad suprastumėte, kokie asmens duomenys bus renkami ir kaip jie bus naudojami.

  8. Mūsų paslaugų gerinimas. Asmens duomenis taip pat naudojame analitiniais ir produktų gerinimo tikslais. Taip iš dalies vykdome savo įsipareigojimą tobulinti teikiamas paslaugas ir gerinti vartotojų įspūdžius.

    Šiuo atveju duomenis naudojame eksperimentavimo, trikčių diagnostikos bei šalinimo ir statistinių duomenų apie mūsų verslą generavimo tikslais. Pirmiausia bandome sužinoti, koks mūsų paslaugų efektyvumas, kaip jos naudojamos ir kaip galėtume optimizuoti bei pritaikyti savo svetaines ir programėles. To siekiame, kad vartotojams būtų dar paprasčiau ir patogiau jas naudoti. Atlikdami šias analitines užduotis stengiamės kiek įmanoma naudoti anonimiškus duomenis ir duomenis su pašalinta asmenine informacija.

  9. Geriausios galimos kainos taikymas remiantis jūsų vietove. Kai mūsų programėlėse ar svetainėje atliekate paiešką, pavyzdžiui, norėdami užsisakyti viešnagę, išsinuomoti automobilį ar įsigyti skrydžio bilietus, mes apdorojame jūsų IP adresą norėdami nustatyti, ar esate Europos ekonominėje erdvėje (EEE), ar kitoje šalyje. Tai atliekame norėdami pasiūlyti jums geriausią galimą kainą, taikomą jūsų regionui (EEE) arba šaliai (už EEE ribų).

  10. Klientų atsiliepimai ir kita su vietove susijusi informacija. Kelionės metu ir po jos galime pakviesti jus pateikti atsiliepimą. Be to, gali būti, kad galimybę pateikti atsiliepimą suteiksime ir su jumis keliaujantiems svečiams arba asmenims, kurių vardu atlikote užsakymą. Šiuo kvietimu pageidausime suteikti informacijos apie Kelionių paslaugų teikėją arba vietovę.

    Booking.com paskyrą turintys asmenys gali pasirinkti pateikti atsiliepimą su pasirinktu rodomu vardu vietoje tikro vardo. Pasirinkti savo rodomą vardą galite atvėrę paskyros nustatymus. Taip pat galima pridėti avatarą.

    Pateikdami atsiliepimą sutinkate, kad jis būtų rodomas (kaip išsamiai aprašyta mūsų Taisyklėse ir sąlygose), pavyzdžiui, Kelionių paslaugų teikėjo informaciniame puslapyje mūsų svetainėse, mobiliosiose programėlėse, socialinių tinklų paskyrose ir programėlėse arba atitinkamo Kelionių paslaugų teikėjo interneto platformose ar verslo partnerio svetainėje. Taip siekiame informuoti kitus keliautojus apie Kelionės paslaugos, kuria naudojotės, kokybę, pasirinktą vietovę ir kitus įspūdžius, kuriais jūs nutarėte pasidalyti.

  11. Skambučių stebėsena. Kai skambinate mūsų Klientų aptarnavimo komandai, Booking.com naudoja automatinę telefono numerio aptikimo sistemą ir susieja jūsų telefono numerį su esamais užsakymais. Taip tiek jūs, tiek mūsų Klientų aptarnavimo komanda sutaupo laiko. Tačiau mūsų aptarnavimo komanda vis tiek gali paprašyti autentifikavimo duomenų jūsų užsakymo informacijos konfidencialumui užtikrinti.

    Pokalbių su mūsų Klientų aptarnavimo komanda gali būti klausomasi gyvai arba jie gali būti įrašinėjami kokybės kontrolės ir mokymų tikslais. Skambučių įrašai taip pat gali būti naudojami skundų, teisinių pretenzijų ir sukčiavimo aptikimo tikslais.

    Įrašomi ne visi skambučiai. Jei skambutis įrašomas, kiekvienas įrašas saugomas tik ribotą laiką ir vėliau yra automatiškai ištrinamas. Taip elgiamasi visada, išskyrus atvejus, kai nustatome, kad reikia išsaugoti įrašą sukčiavimui tirti ar teisiniais tikslais. Daugiau informacijos apie tai rasite toliau.

  12. Skatinimas teikti saugias ir patikimas paslaugas. Siekdami sukurti jums, jūsų Kelionės draugams, Booking.com verslo partneriams ir Kelionių paslaugų teikėjams saugią aplinką, mes nuolat analizuojame ir naudojame tam tikrus asmens duomenis sukčiavimui bei kitoms nelegalioms ar nepageidaujamoms veikloms aptikti ir jų prevencijai vykdyti.

    Asmens duomenis taip pat naudojame rizikai įvertinti ir saugumo tikslais, įskaitant atvejus, kai išreiškiate susirūpinimą dėl saugumo arba vartotojams bei užsakymams autentifikuoti. Dėl šios priežasties gali prireikti sustabdyti ar sulaikyti kai kuriuos Kelionių užsakymus, kol mes pabaigsime vertinimą.

  13. Teisiniais tikslais. Galiausiai tam tikrais atvejais mums gali tekti naudoti jūsų informaciją teisinėms pretenzijoms ir ginčams tvarkyti ir spręsti, atlikti teisinius ir etikos tyrimus tam, kad būtų užtikrintas naudojimosi Booking.com internetinių užsakymo paslaugų sąlygų laikymasis arba tam, kad būtų vykdomi teisėti teisinių institucijų prašymai.

    Jūsų asmens duomenų pateikimas Booking.com yra savanoriškas. Tačiau gali būti, kad negalėsime suteikti jums tam tikrų paslaugų, jei negausime tam tikrų duomenų. Pavyzdžiui, mes negalėsime vykdyti jūsų Kelionės užsakymo, jeigu negausime jūsų vardo, pavardės bei kontaktinės informacijos.

    Jeigu jūsų asmens duomenis tvarkysime naudodami automatizuotus įrankius, kurie sukelia teisines pasekmes arba panašiai reikšmingai jus paveikia, mes taikysime reikalingas priemones, reikalingas jūsų teisėms ir laisvėms užtikrinti. Tai apima ir teisę reikalauti žmogaus įsikišimo.

Tvarkydami jūsų asmens duomenis aukščiau išvardintais būdais, remiamės šiais teisiniais pagrindais:

Atsižvelgiant į A ir B punktų tikslą, Booking.com teisinis pagrindas tvarkyti jūsų asmens duomenis yra sutarties vykdymas, konkrečiai, kad galėtume įvykdyti ir administruoti jūsų Kelionės užsakymą.

Jeigu reikalingi asmens duomenys nebus pateikti, Booking.com negalės užbaigti jūsų Kelionės užsakymo ir suteikti klientų aptarnavimo paslaugų. Vykdydama C–L punktų tikslus, Booking.com remiasi savo (arba trečiųjų šalių) teisėtu interesu teikti ir tobulinti paslaugas bei siekti išvengti sukčiavimų ir kitų neteisėtų veiksmų (kaip konkrečiai nurodyta C–L punktuose).

Kai asmens duomenys yra naudojami Booking.com arba trečiosios šalies teisėtiems interesams, Booking.com visada išlaikys pusiausvyrą tarp jūsų teisių ir interesų, susijusių su jūsų asmens duomenų apsauga, bei Booking.com arba trečiosios šalies teisių ir interesų. Punkto M tikslu Booking.com, kai taikoma, laikosi teisinių įsipareigojimų (pvz., vykdyti teisėsaugos institucijų prašymus).

Galiausiai, jei to reikalauja taikoma teisė, Booking.com gaus jūsų sutikimą prieš pradėdama tvarkyti jūsų asmens duomenis, įskaitant rinkodaros el. laiškus ir kitus atvejus, numatytus įstatymuose.

Jeigu prieštaraujate asmens duomenų tvarkymui, numatytam C–L punktuose, ir joks atsisakymo mechanizmas nėra jums tiesiogiai pasiekiamas (pvz., jūsų paskyros nustatymuose), prašom kreiptis adresu dataprotectionoffice@booking.com.


Kaip Booking.com perduoda jūsų asmeninius duomenis trečiosioms šalims?

Tam tikrais atvejais jūsų asmeninius duomenis perduosime trečiosioms šalims. Minimos trečiosios šalys yra:

  1. Jūsų Kelionių paslaugų teikėjas. Jūsų Kelionės užsakymui įvykdyti reikiamus užsakymo duomenis perduodame jūsų užsakymą vykdančiam Kelionių paslaugų teikėjui. Tai vienas svarbiausių veiksmų mūsų darbe.

    Priklausomai nuo Kelionės užsakymo ir Kelionių paslaugų teikėjo, perduodami duomenys gali apimti jūsų vardą ir pavardę, kontaktinius bei mokėjimo duomenis, drauge keliaujančių žmonių vardus ir pavardes, taip pat bet kokią kitą informaciją ar pageidavimus, kuriuos nurodėte atlikdami Kelionės užsakymą.

    Tam tikrais atvejais mes taip pat suteikiame Kelionių paslaugų teikėjui tam tikros papildomos istorinės informacijos apie jus. Į tai įeina informacija, ar jau esate naudojęsi šio teikėjo paslaugomis, kiek kartų užbaigėte per Booking.com atliktus užsakymus, kiek procentų užsakymų atšaukėte praeityje, ar esate palikę atsiliepimų apie ankstesnius užsakymus bei patvirtinimas, kad anksčiau nebuvo pranešta apie netinkamą jūsų elgesį.

    Jei turite su Kelione susijusių klausimų, mums gali tekti susisiekti su Kelionių paslaugų teikėju, kad įvykdytume jūsų užklausą. Jeigu mokėjimas nėra atliktas užsakymo proceso metu per Booking.com svetainę, jūsų mokėjimo kortelės duomenis tolesniam tvarkymui perduosime užsakytų Kelionių paslaugų teikėjui (jei šiuos duomenis pateikėte).

    Kilus su Kelionės užsakymu susijusiems skundams ar ginčams, Kelionių paslaugų teikėjui galime suteikti jūsų kontaktinę informaciją ir kitą informaciją apie užsakymo procesą, reikalingą situacijai išspręsti. Tai gali apimti, tačiau tuo neapsiribojant, jūsų el. pašto adresą ir užsakymo patvirtinimo kopiją, kaip įrodymą, kad Kelionės užsakymas buvo atliktas, ar norint patvirtinti atšaukimo priežastis.

    Išsamumui užtikrinti Kelionių paslaugų teikėjai toliau tvarkys jūsų asmens duomenis be Booking.com priežiūros. Kelionių paslaugų teikėjai taip pat gali prašyti papildomų asmens duomenų, pvz., kad galėtų suteikti papildomas paslaugas arba laikydamiesi vietinių apribojimų. Norėdami suprasti, kaip Kelionių paslaugų teikėjas tvarko klientų asmens duomenis, perskaitykite jo privatumo nuostatus (jei yra).

  2. Sąsają teikiantys partneriai. Atkreipkite dėmesį, kad tam tikriems Kelionių paslaugų teikėjams gali reikėti, kad mes pasidalytume jūsų asmens duomenimis su pagal sutartį veikiančiu Sąsają teikiančiu partneriu, kad būtų galima užbaigti ir administruoti jūsų užsakymą. Sąsają teikiantys partneriai veikia Kelionių paslaugų teikėjų vardu ir padeda jiems tvarkyti jų užsakymus.

  3. Jūsų vietinis Booking.com biuras. Siekiant užtikrinti Booking.com paslaugų teikimą, jūsų duomenys gali būti perduoti Booking.com įmonių grupės patronuojamosioms bendrovėms, įskaitant ir Klientų aptarnavimo komandą. Daugiau informacijos apie Booking.com įmonių grupę rasite apsilankę skiltyje Apie Booking.com.

  4. Trečiųjų šalių paslaugų teikėjai. Teikdami paslaugas mes naudojamės tam tikrų teikėjų, nepriklausančių Booking.com įmonių grupei, paslaugomis. Minimos paslaugos yra:

    • Klientų aptarnavimas

    • Rinkos tyrimai

    • Sukčiavimo aptikimas ir prevencija (įskaitant apsaugos nuo sukčiavimo patikrinimą)

    • Apmokėjimas

      Pasitelkiame trečiąsias šalis administruoti mokėjimus, tvarkyti pinigų grąžinimą arba padėti surinkti sąskaitas. Kai jūs arba jūsų Kelionės užsakymui atlikti naudotos mokėjimo kortelės turėtojas reikalauja grąžinti pinigus, mums reikia pasidalyti kai kuriais užsakymo duomenimis su mokėjimo paslaugų teikėju ir atitinkama finansų institucija, kad būtų galima administruoti pinigų grąžinimą. Tai gali būti jūsų užsakymo patvirtinimo kopija arba užsakymui atlikti naudotas IP adresas. Be to, galime pasidalyti informacija su atitinkamomis finansų institucijomis, jei mums tai atrodys griežtai būtina sukčiavimui aptikti ar jo prevencijai vykdyti.

    • Reklama

      Reklamuodami Booking.com paslaugas per trečiąsias šalis (kad būtų užtikrintas aktualių reklamų rodymas tinkamoms tikslinėms grupėms), su reklamos partneriais dalijamės asmens duomenimis, tarp jų ir el. pašto adresu. Taikome tam tikras technikas, pavyzdžiui, maišą, kad jūsų el. pašto adresas būtų susietas su egzistuojančia klientų duomenų baze, todėl juo nebūtų naudojamasi jokiais kitais tikslais. Daugiau apie kitas suasmenintas reklamas ir savo pasirinkimus skaitykite mūsų Slapukų nuostatuose.

    • Reklamos partneriai

      Kad galėtumėte palyginti mūsų pasiūlymus su kitų Internetinių kelionių agentūrų (OTA) pasiūlymais, dirbame su reklamos partneriais, pvz., metapaieškos paslaugų teikėjais. Jei per reklamos partnerį atliksite užsakymą Booking.com, su tuo partneriu pasidalinsime jūsų atlikto Booking.com užsakymo duomenimis.

  5. Kompetentingos institucijos. Asmens duomenis galime atskleisti teisinėms institucijoms kaip to reikalauja įstatymai arba jei tai griežtai būtina kriminalinės veiklos ir sukčiavimo prevencijai, aptikimui ar baudžiamajam persekiojimui, arba kai esame kitaip teisiškai įpareigoti. Siekiant apsaugoti savo ar mūsų verslo partnerių nuosavybes ar teises, asmens duomenis mums gali tekti perduoti kompetentingoms institucijoms.

  6. Verslo partneriai. Dirbame su daugybe verslo partnerių visame pasaulyje. Šie verslo partneriai platina ir reklamuoja Booking.com paslaugas, įskaitant ir mūsų Kelionių paslaugų teikėjų paslaugas ir produktus.

    Kai atliekate užsakymą per vieną iš mūsų verslo partnerių svetainių arba programėlių, tam tikri jiems suteikti asmens duomenys, pavyzdžiui, jūsų vardas ir pavardė, el. pašto adresas, gyvenamosios vietos adresas, mokėjimo ir kita susijusi informacija, bus perduota mums, kad užbaigtume ir tvarkytume jūsų Kelionės užsakymą.

    Jei klientų aptarnavimą teikia verslo partneris, Booking.com pasidalys atitinkamais jūsų užsakymo duomenimis (jei ir kai tai būtina), kad jums būtų suteikta tinkama ir veiksminga pagalba.

    Kai atliekate užsakymą per vieną iš mūsų verslo partnerių svetainių arba programėlių, verslo partneriai gali gauti prieigą prie tam tikrų jūsų asmens duomenų, susijusių su konkrečiu užsakymu ir jūsų veikla šiose partnerių svetainėse. Ši informacija jiems reikalinga komerciniais tikslais.

    Atlikę užsakymą per verslo partnerio svetainę skirkite laiko perskaityti ir jų privatumo apsaugos pranešimus, jei norite sužinoti, kaip jie tvarko jūsų asmens duomenis.

    Sukčiavimo aptikimo ir prevencijos tikslais su verslo partneriais taip pat galime apsikeisti informacija apie savo vartotojus (tik atvejais, kai tai griežtai būtina).

    • Partnerio pasiūlymas. Galime jums pateikti „Partnerio pasiūlymą“. Kai užsisakote viešnagę, pažymėtą kaip „Partnerio pasiūlymas“, jūsų užsakymą administruos Kelionių paslaugų teikėjas, kuris veikia atskirai nuo užsakomos apgyvendinimo įstaigos. Vykdydami užsakymą su šiuo verslo partneriu turėsime pasidalinti tam tikrais asmens duomenimis.

      Jei užsisakote Partnerio pasiūlymą, norėdami sužinoti daugiau apie Kelionių paslaugų teikėjus ir kaip jie toliau tvarkys jūsų asmens duomenis, peržiūrėkite užsakymo metu pateiktą informaciją arba patikrinkite užsakymo patvirtinimą.

  7. „The Booking Holdings, Inc.“ įmonių grupė. Sužinokite daugiau apie tai, kaip jūsų asmens duomenys yra perduodami „Booking Holdings, Inc.“ įmonių grupės įmonėmis.

Booking.com yra pasaulinis verslas. Duomenys, kuriuos renkame iš jūsų, kaip apibūdinta šiuose Privatumo nuostatuose, gali būti padaryti prieinami, perduodami ar saugomi šalyse, kuriose gali būti taikomi ne tokie patys duomenų apsaugos įstatymai, kaip šalyje, kurioje pradžioje pateikėte informaciją. Tokiais atvejais mes saugosime jūsų duomenis, kaip aprašyta šiuose Privatumo nuostatuose.

Be to, tai gali būti taikoma ir tuo atveju, jei esate Europos ekonominėje erdvėje (EEE). Šalyse, į kurias gali būti perduodami jūsų duomenys, gali nebūti įstatymų, kurie užtikrintų tokį patį jūsų asmens duomenų apsaugos lygį, kaip Europos ekonominėje erdvėje (EEE) galiojantys teisės aktai. Tokiu atveju nustatysime tinkamas apsaugos priemones, kad būtų užtikrinta, jog šie perdavimai atitiktų Europos privatumo teisę.

Visų pirma, kai jūsų duomenys perduodami trečiųjų šalių paslaugų teikėjams, mes nustatome ir įgyvendiname tinkamas sutartines, organizacines ir technines priemones. Tai atliekama nustatant Standartines sutarčių sąlygas, patvirtintas Europos Komisijos, nagrinėjant šalis, kurioms duomenys gali būti perduodami, ir nustatant specialias technines ir organizacines saugumo priemones.

Tam tikrais konkrečiais atvejais perduodame jūsų duomenis už Europos ekonominės erdvės (EEE) ribų, nes tai atitinka jūsų interesus arba yra būtina, kad būtų galima užbaigti ar vykdyti sutartį, kurią esame sudarę su jumis. Pavyzdžiui, kai atliekate užsakymą Booking.com platformoje arba per verslo partnerį, mums gali reikėti perduoti jūsų duomenis Kelionių paslaugų teikėjui ar verslo partneriui, kuris gali būti už Europos ekonominės erdvės (EEE) ribų.

Jūs galite mūsų paprašyti peržiūrėti įgyvendintų apsaugos priemonių kopijas (jei įmanoma), kreipdamiesi el. pašto adresu dataprotectionoffice@booking.com.


Kaip jūsų asmens duomenys perduodami „Booking Holdings, Inc.“ įmonių grupės įmonėms?

Booking.com yra „Booking Holdings, Inc.“ įmonių grupės dalis. Daugiau informacijos rasite apsilankę puslapyje Bookingholdings.com.

Galime gauti su jumis susijusių asmens duomenų iš kitų įmonių, priklausančių „Booking Hodings, Inc.“ įmonių grupei, arba dalytis su jomis jūsų asmens duomenimis toliau nurodytais tikslais:

  1. Paslaugų teikimas (įskaitant atlikti, administruoti ir tvarkyti užsakymus ar administruoti mokėjimus)

  2. Klientų aptarnavimo paslaugų teikimas

  3. Sukčiavimo ir kitų neteisėtų veiklų bei duomenų saugos pažeidimų fiksavimas, prevencija ir tyrimas

  4. Analitiniai ir produktų tobulinimo tikslai

  5. Jums pritaikytų pasiūlymų teikimas ir reklaminės medžiagos siuntimas, jei esate davę sutikimą arba tai leidžiama taikomų įstatymų

  6. Tokių pasidalintų duomenų priegloba, bendras tvarkymas ir apsaugos valdymas

  7. Taikomų įstatymų atitikties užtikrinimas

Jei nenurodyta kitaip, atsižvelgiant į punktų A–F tikslus, Booking.com remiasi teisėtais interesais perduoti ir gauti asmens duomenis. Punkto G tikslu Booking.com, jei taikoma, laikosi teisinių įsipareigojimų (pvz., vykdyti teisėsaugos institucijų prašymus).

Pavyzdžiui, siūlydama antžeminio transporto paslaugas klientams Booking.com glaudžiai bendradarbiauja su Rentalcars.com. Daugiau informacijos rasite skiltyje „Kaip jūsų asmens duomenys perduodami ir toliau tvarkomi siūlant antžeminio transporto paslaugas?“.

Visos „Booking Holdings Inc.“ grupei priklausančios įmonės gali keistis klientų asmens duomenimis, kad apsaugotų vartotojus nuo apgavikiškos veiklos savo internetinėse platformose.


Kaip jūsų asmens duomenys perduodami ir toliau tvarkomi siūlant antžeminio transporto paslaugas?

„Booking.com Transport Limited“, kuri prekybą vykdo kaip Rentalcars.com, yra privati ribotos atsakomybės bendrovė, veikianti pagal Jungtinės Karalystės įstatymus, o jos biuras įsikūręs adresu 100 New Bridge Street, London, EC4V 6JA.

Booking.com ir Rentalcars.com („Booking Holdings Inc.“ įmonių grupės narės) glaudžiai dirba kartu siūlydamos jums antžeminio transporto paslaugas Booking.com svetainėse ir programėlėse, pvz., cars.booking.com arba taxi.booking.com.

Antžeminio transporto paslaugos, siūlomos Booking.com svetainėse ir programėlėse, yra teikiamos Rentalcars.com, naudojant Booking.com prekės ženklą. Tai reiškia, kad kai atliekate užsakymus arba ieškote antžeminio transporto paslaugų programėlėje ar svetainėje, Booking.com ir Rentalcars.com yra kartu atsakingos už jūsų asmens duomenų rinkimą ir naudojimą.

Be duomenų, kuriuos tvarkome, kad galėtumėte ieškoti antžeminio transporto paslaugų ir atlikti užsakymą, Booking.com ir Rentalcars.com taip pat gali naudoti jūsų asmens duomenis nepriklausomai. Tai atitinka šiuose Privatumo nuostatuose ir Rentalcars.com Privatumo nuostatuose išdėstytus tikslus.

Jei norite gauti daugiau informacijos apie Booking.com ir Rentalcars.com ryšį bei pasinaudoti savo su Booking.com svetainėse ir programėlėse renkamais asmens duomenimis susijusiomis teisėmis, susisiekite su Booking.com bet kuriuo metu. Tai padaryti galite naudodamiesi el. pašto adresu, nurodytu po skiltimi „Kas yra atsakingas už Booking.com pateikiamų asmens duomenų tvarkymą ir kaip susisiekti su mumis?“.


Kaip jūsų asmens duomenys perduodami ir toliau tvarkomi siūlant draudimo paslaugas?

„Booking.com Distribution B.V.“ yra tai pačiai įmonių grupei kaip Booking.com priklausanti įmonė, kurios registruotos buveinės adresas – 597 Herengracht, 1017 CE Amsterdam, Nyderlandai. Booking.com ir „Booking.com Distribution B.V.“ glaudžiai bendradarbiauja, kad pasiūlytų klientams skirtingus su Kelionės užsakymais susijusius draudimo produktus ir paslaugas, pavyzdžiui, numerio atšaukimo draudimą.

Draudimo pasiūlymas gali apimti kelias šalis, pvz., tarpininkus, draudėjus ir kitus atstovus. Kai su tuo susijusi „Booking.com Distribution B.V.“, draudėjo vardu ji veiks kaip tarpininkė ir įgaliotoji atstovė arba paskirtoji atstovė (priklausomai nuo jurisdikcijos), siūlydama draudimo produktus ir paslaugas Booking.com klientams.

Peržiūrėkite užsakymo metu pateiktą informaciją, kad sužinotumėte daugiau apie „Booking.com Distribution B.V.“ ir šalis, kurios dirba kartu su Booking.com, kad pasiūlytų jums šiuos produktus ir paslaugas. Išsami informacija apie draudėją bus pateikta draudimo polise ir susijusioje jums pateiktoje dokumentacijoje.

Siūlant draudimą, Booking.com ir „Booking.com Distribution B.V.“ gali reikėti naudoti ir dalytis asmens duomenimis, kurie yra susiję su draudimo produktu. Šie duomenys yra susiję su jumis kaip potencialiu arba faktiniu poliso turėtoju, naudos gavėjais pagal polisą, šeimos nariais, ieškovais ir kitomis su pretenzija susijusiomis šalimis:

  • Kad būtų galima teikti pasiūlymus, pasirūpinti draudimu ir tvarkyti pretenzijas, kai kuriais asmens duomenimis, pateiktais mums užsakymo metu („Bendrieji užsakymo duomenys“), gali būti dalijamasi su „Booking.com Distribution B.V.“. Jūsų taip pat gali būti paprašyta pateikti papildomos informacijos, pavyzdžiui, šeimos narių ar kitų naudos gavėjų vardą ir pavardę arba informacijos apie pretenziją (toliau – „Konkretūs draudimo duomenys“).

  • Jei pateiksite pretenziją pagal draudimo polisą, ši pretenzija gali būti tiesiogiai tvarkoma draudėjo. Tai reiškia, kad jūsų gali būti paprašyta pateikti asmens duomenis, kad būtų galima tiesiogiai jiems pateikti pretenziją. Kai bus renkama jūsų informacija, draudėjas jus atitinkamai informuos. Kai jūsų pretenziją tvarko draudėjas, Booking.com gali gauti informacijos apie jūsų pretenzijos būseną, kad suteiktų jums klientų aptarnavimo paslaugas.

Kai „Booking.com Distribution B.V.“ veikia kaip draudimo produktų ir paslaugų tarpininkė per Booking.com platformą, abi įmonės yra bendrai atsakingos už Konkrečių draudimo duomenų rinkimą ir jų perdavimą iš Booking.com į „Booking.com Distribution B.V.“. Tačiau „Booking.com Distribution B.V.“ veikia kaip vienintelė valdytoja visais atvejais, kai informacija tvarkoma ne Booking.com B.V. sistemose. Visi draudimo tikslais Booking.com surinkti asmens duomenys bus tvarkomi taip, kaip išdėstyta šiuose Privatumo nuostatuose.

Jei norite gauti daugiau informacijos apie Booking.com ir „Booking.com Distribution B.V.“ ryšį bei pasinaudoti savo su Booking.com svetainėse ir programėlėse renkamais asmens duomenimis susijusiomis teisėmis, susisiekite su mumis.

Kaip Booking.com tvarko komunikaciją, jūsų ir jūsų užsakyto Kelionių paslaugų teikėjo perduodamą per Booking.com?

Booking.com jums ir Kelionių paslaugų teikėjams gali suteikti įvairių būdų susisiekti dėl Kelionių paslaugų ir esamų Kelionių užsakymų, nukreipdama jūsų komunikaciją per Booking.com. Tai jums ir jūsų Kelionių paslaugų teikėjui leidžia susisiekti su Booking.com dėl klausimų apie jūsų Kelionių užsakymus naudojant svetainę, programėles ir kitus mūsų suteiktus kanalus.

Booking.com turi prieigą prie šios komunikacijos ir gali naudoti automatines sistemas jai peržiūrėti, skenuoti bei analizuoti dėl toliau nurodytų priežasčių:

  • saugumo sumetimais;

  • sukčiavimo prevencijai;

  • įstatymų laikymosi ir reguliavimo reikalavimų;

  • galimo netinkamo elgesio tyrimo tikslais;

  • produktui vystyti ir gerinti;

  • tyrimams vykdyti;

  • klientų motyvavimo (įskaitant, mūsų manymu, jums įdomios informacijos ir pasiūlymų teikimą);

  • klientų aptarnavimo ar techninės pagalbos tikslais.

Pasiliekame teisę peržiūrėti ir užblokuoti, mūsų nuožiūra, kenksmingo turinio komunikaciją, brukalą ar kitą informaciją, galinčią kelti riziką jums, Kelionių paslaugų teikėjams, Booking.com ar kitiems.

Visa per Booking.com komunikacijos įrankius gauta ir išsiųsta komunikacija bus gauta bei saugoma Booking.com. Kelionių paslaugų teikėjai ir Verslo partneriai, per kuriuos atlikote Kelionės užsakymą, taip pat gali pasirinkti bendrauti su jumis tiesiogiai el. paštu ar kitais kanalais, kurių Booking.com nekontroliuoja.


Kaip Booking.com naudoja mobiliuosius įrenginius?

Siūlome nemokamas programėles įvairiems mobiliesiems įrenginiams, o įprastinė svetainės versija buvo optimizuota naršymui mobiliuosiuose ir planšetėse.

Šiose programėlėse ir mobiliosiose svetainėse jūsų pateikti asmens duomenys tvarkomi beveik taip pat, kaip ir mūsų svetainėje. Be to, jei norite, galite naudotis vietos nustatymo paslauga ir taip rasti netoliese siūlomas Kelionių paslaugas.

Gavę jūsų sutikimą galime atsiųsti jums priminimų su informacija apie jūsų Kelionės užsakymą. Taip pat galite suteikti mums leidimą gauti jūsų vietovės ar kontaktinius duomenis, kad suteiktume jūsų pageidaujamas paslaugas. Jei į mūsų platformą kelsite nuotraukas, jose taip pat gali būti išsaugota informacija apie jūsų vietovę (vadinamieji metaduomenys). Perskaitykite savo mobiliojo įrenginio instrukcijas norėdami sužinoti, kaip keisti nustatymus ir valdyti tokios kategorijos informacijos perdavimą.

Kai pasirinksite naudoti mūsų „Balso padėjėją“ norėdami ieškoti mūsų paslaugų ar tvarkyti savo užsakymus, trečiosios šalies paslaugų teikėjas jūsų šneką anonimiškai išvers į tekstą. Kad būtų galima naudoti šią funkciją, turėsite suteikti mums prieigą prie savo įrenginio mikrofono.

Siekdami optimizuoti teikiamas paslaugas ir rinkodaros veiksmus bei stengdamiesi užtikrinti nuoseklią vartotojo patirtį, naudojame funkciją, kuri žinoma kaip „susietų įrenginių stebėjimas“. Šis stebėjimas gali būti vykdomas panaudojant slapukus arba be jų. Daugiau bendrosios informacijos apie slapukus ir kitas panašias technologijas rasite Slapukų nuostatuose.

Naudodama susietų įrenginių stebėjimą, Booking.com turi galimybę stebėti skirtingais įrenginiais besinaudojančių vartotojų veiksmus. Pavyzdžiui, vykdydami susietų įrenginių stebėjimą, galime palyginti duomenis, gautus iš tam tikros naršyklės arba mobiliojo įrenginio, su duomenimis, gautais iš kito kompiuterio ar įrenginio, kuriuo naudojasi tas pats klientas.

Siekdami optimizuoti Booking.com naujienlaiškių turinį, deriname iš skirtingų kompiuterių ir įrenginių atliktų paieškų ir užsakymų duomenis. Booking.com naujienlaiškių prenumeratos galite atsisakyti bet kuriuo metu.

Suasmenintos reklamos, rodomos jums kitose svetainėse arba programėlėse, taip pat gali būti siūlomos atsižvelgiant į jūsų veiklą susietuose kompiuteriuose arba įrenginiuose. Pakeisdami slapukų nustatymus savo įrenginyje (žr. mūsų Slapukų nuostatų skyrelį „Kokius turite pasirinkimus?“), galite pakeisti susietų įrenginių stebėjimo reklamos tikslais parinktis. Atkreipkite dėmesį, kad atsijungę nuo Booking.com paskyros nebūtinai nebematysite suasmenintų reklamų.


Kaip Booking.com naudoja socialinius tinklus?

Booking.com socialinius tinklus naudoja skirtingais būdais. Juos naudojame užsakymo internetu paslaugoms lengvinti, tačiau taip pat ir Kelionių paslaugų teikėjams, su kelionėmis susijusiems produktams ir paslaugoms reklamuoti. Be to, socialinius tinklus pasitelkiame ir mūsų pačių paslaugoms reklamuoti, gerinti ir administruoti.

Atkreipkite dėmesį, kad naudojimasis socialinių tinklų funkcijomis gali inicijuoti asmens duomenų apsikeitimą tarp Booking.com ir socialinio tinklo paslaugos teikėjo, kaip aprašyta toliau. Jums nebūtina naudotis prieinamomis socialinių tinklų funkcijomis.

  1. Galimybė prisijungti su socialinio tinklo paskyra. Siūlome jums galimybę prisijungti prie Booking.com vartotojo paskyros naudojantis socialinio tinklo paskyra. Šią galimybę teikiame tam, kad jums nereiktų atsiminti daugybės skirtingų vartotojų vardų ir slaptažodžių, kuriuos naudojate internetu teikiamoms paslaugoms gauti.

    Kartą prisijungę galėsite naudoti savo socialinio tinklo paskyrą jungdamiesi prie Booking.com paskyros. Booking.com paskyrą nuo savo socialinio tinklo paskyros galite atsieti bet kuriuo metu.

  2. Socialinių tinklų įskiepių integracija. Į Booking.com svetainę ir programėles taip pat integravome socialinių tinklų įskiepius. Tai reiškia, kad jums paspaudus ar palietus vieną iš mygtukų (pvz., „Facebook“ mygtuką „Patinka“) tam tikra informacija bus perduota šio socialinio tinklo teikėjams.

    Jei esate prisijungę prie savo socialinio tinklo paskyros, kai spustelite ar paliečiate vieną iš tų mygtukų, jūsų socialinio tinklo teikėjas gali susieti šią informaciją su jūsų socialinio tinklo paskyra. Priklausomai nuo nustatymų, jūsų atlikti veiksmai gali būti rodomi jūsų socialinio tinklo profilyje, kuris matomas kitiems asmenims jūsų tinkle.

  3. Kitos socialinių tinklų paslaugos ir funkcijos. Taip pat galime integruoti kitas socialinių tinklų paslaugas (pvz., socialinių tinklų susirašinėjimo įrankius), kad jūs galėtumėte bendrauti su Booking.com ar savo kontaktais apie mūsų paslaugas.

    Turime socialinių tinklų paskyras ir siūlome programėles keliose socialinių tinklų svetainėse. Kaskart susiejus Booking.com ir socialinį tinklą, jūsų socialinio tinklo paslaugų teikėjas gali leisti jums pasidalyti informacija su mumis.

    Jei pasirenkate tai atlikti, jūsų socialinio tinklo teikėjas praneš, kokia informacija bus perduota. Pavyzdžiui, kai prisijungiate prie Booking.com vartotojo paskyros naudodami socialinių tinklų paskyrą, su Booking.com gali būti dalijamasi tam tikra tos paskyros informacija. Tai apima jūsų el. pašto adresą, amžių, išsaugotas profilio nuotraukas – viskas priklauso nuo to, kam davėte leidimą socialinių tinklų paskyroje.

Kai užsiregistruojate per Booking.com socialinių tinklų programėlę ar prisijungiate prie socialinių tinklų susirašinėjimo paslaugos neturėdami Booking.com vartotojo paskyros, galite nuspręsti pasidalyti su mumis esmine jūsų socialinių tinklų profilyje pateikta informacija (įskaitant el. pašto adresą, statuso atnaujinimus ir kontaktų sąrašą).

Šią informaciją naudosime jūsų pageidaujamai paslaugai suteikti, pavyzdžiui, jūsų norimai žinutei, skirtai jūsų kontaktams, persiųsti, ar sukurti suasmenintą vartotojo patirtį programėlėje arba mūsų svetainėse. Tad, jeigu norėsite, galėsime savo paslaugas pritaikyti jūsų poreikiams, kad jūs ir jūsų bičiuliai atrastų geriausias kelionių kryptis, o mes galėtume analizuoti ir pagerinti savo su kelionėmis susijusias paslaugas.

Jūsų socialinių tinklų teikėjas gali suteikti daugiau informacijos apie tai, kaip jie naudoja ir tvarko jūsų duomenis kaskart, kai jungiatės prie Booking.com naudodamiesi jų paslaugomis. Pavyzdžiui, apie asmens duomenų, kuriuos jie renka, kai naudojate Booking.com per juos, derinimą su jų renkama informacija, kai naudojate kitas interneto platformas, susietas su savo socialinių tinklų paskyra.

Jei nuspręsite prisijungti per „Facebook“ ar „Google“ paskyrą, peržiūrėkite toliau pateiktas nuorodas – jose rasite informacijos apie tai, kaip šios šalys tvarko gaunamus duomenis: „Facebook“ ir „Google“.


Kokias procedūras Booking.com taiko siekdama apsaugoti jūsų asmens duomenis?

Taikome priemones, kad užkirstume kelią neteisėtam duomenų gavimui ir naudojimui.

Naudojame specialias verslo sistemas ir procedūras, kurios gina ir saugo jūsų mums suteiktus asmens duomenis. Mes taip pat taikome saugumo procedūras, techninius ir fizinius apribojimus, užkertančius kelią asmens duomenų gavimui ir panaudojimui mūsų serveriuose. Asmens duomenis gali matyti tik tam tikras teises turintys darbuotojai ir tik jų tiesioginio darbo tikslais.

Mes saugosime jūsų asmens duomenis tiek, kiek yra reikalinga, kad jūs galėtumėte naudotis mūsų paslaugomis, o mes teiktumėme savo paslaugas jums (įskaitant bet kokios Booking.com paskyros teikimą (jei turite)) bei laikytumėmės taikomų įstatymų, spręstume ginčus arba kiek kitaip reikalinga, kad galėtume vykdyti savo verslą, įskaitant sukčiavimo ir (arba) kitų neteisėtų veiklų aptikimą ir prevenciją. Šiuose Privatumo nuostatuose aprašome visus asmens duomenis, kuriuos saugome apie jus kaip Booking.com klientą.

Labai rekomenduojame savo Booking.com vartotojo paskyroje įgalinti patvirtinimą dviem veiksmais – taip jūsų duomenys bus papildomai apsaugoti. Nustačius šią parinktį pridedamas papildomas patvirtinimo žingsnis, užtikrinantis, kad joks kitas asmuo, sužinojęs jūsų vartotojo vardą ir slaptažodį (pvz., sukčiavimo ar socialinės inžinerijos būdu), negalėtų prisijungti prie jūsų paskyros. Dviejų žingsnių patvirtinimą galite įjungti savo paskyros nustatymuose, „Saugaus prisijungimo“ skiltyje.


Kaip Booking.com tvarko vaikų asmens duomenis?

Mūsų paslaugos nėra skirtos asmenims, jaunesniems nei 16 metų, ir mes niekada nerenkame jų duomenų, nebent juos suteikia (ir duoda sutikimą) tėvai ar globėjai. Tam tikromis aplinkybėmis mums gali tekti rinkti vaikų iki 16 metų asmens duomenis, pvz., vykdant užsakymo dalį, teikiant kitas įsigytas su kelionėmis susijusias paslaugas arba kitais išskirtiniais atvejais (pvz., susijusiais su šeimoms skirtomis funkcijomis). Duomenys būtų naudojami ir renkami tik jei juos suteiktų tėvai ar globėjai ir tik su jų sutikimu.

Jeigu sužinosime, kad be galiojančio tėvų ar teisėtų globėjų sutikimo tvarkome informaciją, susijusią su jaunesniais nei 16 metų amžiaus vaikais, mes ją ištrinsime.


Kaip galite kontroliuoti savo Booking.com suteiktus asmens duomenis?

Mes norime, kad jūs turėtumėte galimybę kontroliuoti, kaip mes naudojame jūsų asmens duomenis. Tai galite padaryti toliau nurodytais būdais:

  1. Mes norime, kad jūs turėtumėte galimybę kontroliuoti, kaip mes naudojame jūsų asmens duomenis. Tai galite padaryti toliau nurodytais būdais:

  2. Galite paprašyti jūsų asmens duomenų, kuriuos turime, kopijos.

  3. Galite pranešti mums apie bet kokius jūsų asmens duomenų pasikeitimus arba paprašyti pataisyti bet kokius mūsų turimus asmens duomenis. Kaip paaiškinta toliau, kai kuriuos iš šių pakeitimų galite atlikti patys, internetu, jei turite vartotojo paskyrą.

  4. Tam tikrais atvejais galite paprašyti mūsų ištrinti, užblokuoti arba apriboti mūsų turimų asmens duomenų apie jus tvarkymą ar nesutikti su konkrečiais jūsų asmens duomenų naudojimo būdais.

  5. Tam tikrais atvejais galite paprašyti nusiųsti mums pateiktus jūsų asmens duomenis trečiajai šaliai.

  6. Kai naudojame asmens duomenis remdamiesi jūsų sutikimu, jūs bet kada galite atsisakyti šio sutikimo pagal taikomą teisę.

  7. Kai tvarkome asmens duomenis dėl teisėto ar viešojo intereso, jūs bet kada galite nesutikti su tokiu asmens duomenų tvarkymu pagal taikomą teisę.

Mes pasikliaujame jumis ir laikome jūsų pateikiamą asmeninę informaciją išsamia, tikslia ir aktualia. Jeigu jūsų asmens duomenys pasikeičia arba juose yra netikslumų, prašom apie tai mums nedelsiant pranešti.

Jeigu esate susikūrę Booking.com vartotojo paskyrą, nemažai savo asmens duomenų galite pasiekti per mūsų interneto svetainę arba programėles. Jums įprastai suteikiama galimybė pridėti, atnaujinti arba panaikinti informaciją, kurią esame surinkę apie jus, paskyros nustatymuose.

Jeigu kurie nors mūsų turimi jūsų asmens duomenys yra nepasiekiami per mūsų interneto svetainę arba programėles, galite pateikti mums prašymą.

Jei norite pasinaudoti savo teise gauti prieigą prie asmens duomenų ar juos ištrinti, jums tereikia užpildyti ir pateikti Duomenų subjekto (Booking.com kliento) prašymo formą. Turėdami bet kokių prašymų, susijusių su šiais Privatumo nuostatais, norėdami pasinaudoti savo teisėmis ar pateikti skundą, kreipkitės į mūsų Duomenų apsaugos pareigūną el. pašto adresu dataprotectionoffice@booking.com. Taip pat galite susisiekti su savo vietine duomenų apsaugos institucija.

Jeigu nesutinkate su jūsų asmens duomenų tvarkymu teisėto intereso pagrindu ir joks atsisakymo būdas jums nėra prieinamas tiesiogiai, prašom susisiekti su mumis el. pašto adresu dataprotectionoffice@booking.com.

Jei norėtumėte su mumis susisiekti paštu, adresuokite laišką Duomenų apsaugos pareigūnui (Data Protection Officer) ir naudokite toliau pateiktą adresą: Herengracht 597, 1017 CE, Amsterdam, the Netherlands.


Kas yra atsakingas už Booking.com pateikiamų asmens duomenų tvarkymą ir kaip su mumis susisiekti?

Jei aiškiai nenurodyta kitaip, Booking.com B.V. tvarko asmens duomenis taip, kaip aprašyta šiuose Privatumo nuostatuose. Booking.com B.V. yra privati ribotos atsakomybės bendrovė, veikianti pagal Nyderlandų įstatymus, o pagrindinis biuras įsikūręs adresu Herengracht 597, 1017 CE Amsterdame, Nyderlanduose.

Jei turite klausimų dėl šių Privatumo nuostatų arba apie tai, kaip tvarkomi jūsų asmens duomenys, susisiekite su mūsų Duomenų apsaugos pareigūnu el. pašto adresu dataprotectionoffice@booking.com ir mes jums atsakysime kaip galėdami greičiau.

Jei turite klausimų dėl užsakymo, susisiekite su Klientų aptarnavimo komanda apsilankę Klientų aptarnavimo komandos kontaktų puslapyje.

Teisės institucijų užklausas siųskite pagal Teisės institucijų procedūras.

Konkrečių šalių nuostatai

Gali būti, kad, priklausomai nuo taikomų teisės aktų, turėsime pateikti papildomos informacijos. Prašom peržiūrėti toliau pateiktą sąrašą, kuriame rasite papildomos informacijos (priklausomai nuo jūsų situacijos).

Brazilija

Kaip Brazilijoje esantis klientas, turite tam tikras teises pagal Lei Geral de Proteção de Dados Pessoais („LGPD“) įstatymą. Tos teisės apima:

  • teisę gauti patvirtinimą apie tvarkymą;

  • teisę pasiekti savo duomenis;

  • teisę ištaisyti neišsamius, netikslius ar pasenusius duomenis;

  • teisę blokuoti ar ištrinti nereikalingus asmens duomenis;

  • teisę gauti asmens duomenų kopiją;

  • teisę ištrinti duomenis, kai jie tvarkomi turint sutikimą;

  • teisę į informaciją apie viešus ar privačius subjektus, su kuriais Booking.com dalijosi jūsų duomenimis;

  • teisę į informaciją apie galimybę neduoti sutikimo ir atsisakymo pasekmes, taip pat teisę panaikinti sutikimą.

Jei norite pasinaudoti bet kuria iš šių teisių, naudokite internetinę formą ir (arba) kontaktinius duomenis, kaip nurodyta skiltyje „Kaip galite kontroliuoti savo Booking.com suteiktus asmens duomenis?“.

Booking.com B.V. yra įsikūrusi Europos ekonominėje erdvėje (EEE). Esame globaliu mastu veiklą vykdanti įmonė, todėl naudojantis mūsų paslaugomis jūsų asmens duomenys gali būti perduoti į vietas už Europos ekonominės erdvės (EEE) ribų. Perduodami asmens duomenis už Europos ekonominės erdvės (EEE) ribų taikysime tinkamas apsaugos priemones asmens duomenims apsaugoti, kaip to reikalaujama LGPD.

Perskaitykite skiltį Kaip Booking.com tvarko vaikų asmens duomenis? ir sužinokite, kaip Booking.com tvarko vaikų asmens duomenis. Kaip reikalaujama LGPD, Booking.com visuomet atsižvelgs į vaiko geriausius interesus, kai sąmoningai tvarkys jaunesnio nei 18 m. asmens duomenis.

Kalifornijos gyventojams – Kalifornijos teisė

Ši skiltis papildo mūsų Privatumo nuostatus ir yra taikoma tik Kalifornijos valstijos gyventojams. Kai taikoma, šioje skiltyje aprašoma, kaip mes naudojame ir tvarkome jūsų asmeninę informaciją (įstatyme naudojamas terminas) ir paaiškinama, kokias teises turite pagal Kalifornijos teisę.

Toliau apibūdinate asmeninės informacijos, kurią renkame apie jus, kategorijas:

  1. Identifikatoriai (pvz., jūsų vardas, pavardė, paskyros numeris, el. pašto adresas, IP adresas)

  2. Finansinė, medicininė ar sveikatos draudimo informacija (pvz., jūsų banko sąskaitos numeris, mokėjimo kortelės numeris arba medicininė informacija, jei ji buvo pateikta jūsų arba jūsų vardu)

  3. Saugomų klasifikacijų charakteristikos pagal Kalifornijos ar federalinius įstatymus (pvz., jūsų lytis, religija arba seksualinė orientacija)

  4. Komercinė informacija (pvz., jūsų pirkimo duomenys)

  5. Veiklos internete ar kitame elektroniniame tinkle informacija (pvz., informacija apie jūsų naudojimąsi svetainėmis ar programėlėmis)

  6. Geografinės vietos duomenys (pvz., jūsų buvimo vieta)

  7. Vizualinė informacija (pvz., nuotraukos, kurias įkėlėte į savo paskyrą)

  8. Išvados (pvz., analizė ir pageidavimai)

  9. Profesinė ar su darbu susijusi informacija (pvz., darbuotojų ir verslo kelionių informacija)

Jei norite sužinoti daugiau apie šaltinių, iš kurių gauname asmeninę informaciją, kategorijas, konkrečius renkamų duomenų tipus ar jų rinkimo tikslus, perskaitykite mūsų Privatumo nuostatų skiltis „Kokio tipo asmens duomenis renka Booking.com?“ ir „Kodėl Booking.com renka ir naudoja asmeninius duomenis?“.

Jei norite sužinoti daugiau apie asmens duomenų gavimą iš ir dalijimąsi su verslo partneriais, skaitykite skiltis „Kokio tipo asmens duomenis renka Booking.com?“ ir „Kaip Booking.com perduoda jūsų asmeninius duomenis trečiosioms šalims?“.

Gali būti, kad tam tikra jūsų asmenine informacija pasidalinsime su trečiosiomis šalimis, o tai pagal Kalifornijos teisę gali būti traktuojama kaip informacijos „pardavimas“. Tai gali būti su identifikatoriais susijusi informacija, komercinė informacija, geografinės vietos arba veiklos internete duomenys bei išvados (kaip paaiškinta aukščiau). Jūsų asmenine informacija, išvardinta A–I punktuose, taip pat galime dalytis „verslo tikslais“, pvz., kad teiktume paslaugas teikėjams, kurie padeda mums apsaugoti mūsų paslaugas, apmokėjimo tikslais, klientų aptarnavimo paslaugoms teikti, reklamoms arba reklaminėms žinutėms siųsti. Daugiau informacijos, įskaitant jūsų asmeninės informacijos gavėjus, rasite Privatumo nuostatų skiltyse „Kokio tipo asmens duomenis renka Booking.com?“ ir „Kaip Booking.com perduoda jūsų asmeninius duomenis trečiosioms šalims?“.

Kalifornijos įstatymai užtikrina jums tam tikras teises, pvz., teisę susipažinti su tam tikra asmenine informacija, sužinoti, kaip ji tvarkoma, įskaitant jos atskleidimą ar pardavimą, pareikalauti ištrinti asmeninę informaciją, jos „neparduoti“ ir neprarasti galimybės gauti produktus ir paslaugas dėl šių teisių naudojimo.

Galite pasinaudoti teise „neparduoti“ informacijos paspaudę šią nuorodą ir atlikę nurodytus veiksmus: https://www.booking.com/content/ccpa.html

Jei pagal Kalifornijos įstatymus norite pasinaudoti teise susipažinti su savo asmenine informacija ar ją ištrinti, užpildykite Duomenų subjekto (Booking.com kliento) prašymo formą. Jei norite pasinaudoti šiomis ar kitomis Kalifornijos įstatymuose numatytomis teisėmis, pasiteirauti papildomos informacijos ar pasidalinti dvejonėmis dėl šių Privatumo nuostatų ir mūsų praktikų, susisiekite su mumis el. pašto adresu dataprotectionoffice@booking.com. Temos laukelyje nurodykite: „California Resident Privacy Rights - Request“.

Jei esate įgaliotas kliento iš Kalifornijos atstovas ir norite pasinaudoti šiomis teisėmis jo vardu, susisiekite su mumis anksčiau nurodytu el. pašto adresu ir pridėkite rašytinį kliento įgaliojimą, kuriuo buvote paskirtas jo atstovu. Gali būti, kad prieš patenkindami jūsų prašymą pasinaudoti teisėmis pirmiausia turėsime patvirtinti jūsų tapatybę, pavyzdžiui, paprašydami suteikti informacijos apie ankstesnius jūsų Kelionių užsakymus mūsų platformoje.

Booking.com paslaugos nėra skirtos asmenims, jaunesniems nei 16 m. Todėl Booking.com sąmoningai neparduoda asmeninės vaikų iki 16 m. informacijos negavusi tinkamo sutikimo, kaip reikalaujama pagal Kalifornijos vartotojų privatumo apsaugos aktą (CCPA).

Booking.com surinko toliau pateiktus statistinius duomenis apie tokių prašymų, pateiktų klientų iš Kalifornijos pagal CCPA nuo 2020 m. sausio 1 d. iki 2020 m. gruodžio 31 d., gavimą ir administravimą:

  • Booking.com gautų ir (visiškai arba iš dalies) patenkintų arba atmestų „prašymų susipažinti su informacija“ skaičius: 27

  • Booking.com gautų ir (visiškai arba iš dalies) patenkintų arba atmestų „prašymų ištrinti informaciją“ skaičius: 136

  • Booking.com gautų ir (visiškai arba iš dalies) patenkintų arba atmestų „prašymų neparduoti informacijos“ skaičius: 13 866.

  • Dienų, per kurias Booking.com pagrįstai atsakė į pateiktus prašymus susipažinti, ištrinti ar neparduoti informacijos, skaičiaus vidurkis: 8,514.

Kinija

Privaloma asmeninė informacija

Kad galėtumėte naudotis Booking.com (per mūsų interneto svetainę arba mobiliąją programėlę), turime rinkti tam tikrų tipų asmeninę informaciją apie jus įvairiems konkretiems tikslams. Tam tikra asmeninė informacija renkama pateikiant Kelionės užsakymą, o kai kuri – automatiškai, kai lankotės Booking.com arba naudojatės mobiliąja programėle.

Atliekant Kelionės užsakymą jūsų prašoma pateikti (bent) vardą, pavardę ir el. pašto adresą. Priklausomai nuo Kelionės užsakymo, taip pat galime paprašyti jūsų namų adreso, telefono numerio, mokėjimo informacijos, gimimo datos ir drauge keliaujančių svečių vardų.

Be to, naudojame funkcinius slapukus, kurie automatiškai renka asmeninę informaciją. Šie slapukai yra būtini, kad mūsų svetainės ir programėlės veiktų, todėl juos reikia įgalinti norint naudotis mūsų paslaugomis. Daugiau apie šiuos funkcinius slapukus sužinosite peržiūrėję sutikimo tvarkymo puslapį.

Visa pirmiau apibūdinta informacija, įskaitant renkamą per funkcinius slapukus, sudaro asmeninę informaciją, kurios mums reikia, kad galėtume teikti jums savo paslaugas, tikslais, kurie nurodyti skyrelyje „Kodėl Booking.com renka ir naudoja asmens duomenis?“, konkrečiai toliau nurodytose pastraipose:

A. Kelionės užsakymas. B. Klientų aptarnavimas. C. Paskyros funkcijos. F. Komunikacija su jumis. H. Mūsų paslaugų gerinimas. I. Geriausių kainų suteikimas jums. K. Skambučių stebėsena. L. Skatinimas teikti saugias ir patikimas paslaugas. M. Teisiniai tikslai.

Prieš rinkdami privalomą informaciją iš jūsų, paprašysime jūsų sutikimo. Jei nesuteiksite sutikimo dėl šios reikalingos duomenų tvarkymo veiklos, negalėsite pasiekti arba naudoti mūsų paslaugų.

Pasirenkama asmeninė informacija

Yra kitų atvejų, kai renkame pasirenkamą asmeninę informaciją, kuri nėra būtina, kad galėtume teikti savo paslaugas. Ji apima informaciją, kurią renkame per analitinius ir rinkodaros slapukus.

Naudojame pasirenkamą asmeninę informaciją, kad teiktume jums savo paslaugas, apibūdintas skyrelyje „Kodėl Booking.com renka ir naudoja asmens duomenis?“, konkrečiai pastraipose:

  • D. Grupės internete.

  • E. Rinkodaros veiksmai.

  • G. Rinkos tyrimai.

  • J. Klientų atsiliepimai.

Prieš rinkdami pasirenkamą informaciją, paprašysime jūsų sutikimo. Net jei nesutiksite dėl šio tipo informacijos rinkimo, vis tiek galėsite pasiekti mūsų paslaugas ir jomis naudotis.

Skaitykite daugiau apie mūsų renkamus asmens duomenis.

SDK sąrašas

Naudodamiesi Booking.com paslaugomis sutinkate dėl duomenų rinkimo ir (arba) tvarkymo, kurį vykdo toliau nurodyti trečiųjų šalių paslaugų teikėjai toliau nurodytais tikslais:

Paslaugos teikėjas Naudojimo tikslas ir renkami duomenys
Appsflyer

Naudojimo tikslas: reklama

Renkami duomenys: informacija apie prietaisą (gali apimti prietaiso modelį, jutiklio informaciją), informacija apie vietą

Huawei

Naudojimo tikslas: „push“ pranešimai

Renkami duomenys: BSSID, IMEI, belaidžių tinklų sąrašas, tinklo tipas, tinklo būsena, įrenginio modelis, SSID, AAID, mobiliojo telefono ID, programėlės ID, programėlių paketo pavadinimas, serverio viešojo tinklo IP adresas

„Android“ leidimai: READ_PHONE_STATE, WRITE_EXTERNAL_STORAGE, ACCESS_NETWORK_STATE, ACCESS_WIFI_STATE

Alipay

Naudojimo tikslas: trečiųjų šalių mokėjimai

Renkami duomenys: prietaiso modelis, prekės ženklas, gamintojas, prietaiso MAC adresas, IMSI, BSSID, belaidis tinklas, jutiklio informacija, IMEI, „Android“ ID, aparatinės įrangos serijos numeris, SIM kortelės serijos numeris

„Android“ leidimai: ACCESS_NETWORK_STATE, ACCESS_WIFI_STATE, READ_PHONE_STATE, READ_EXTERNAL_STORAGE, READ_PHONE_STATE

Google

Naudojimo tikslas: anonimiškas prietaiso stebėjimas

Renkami duomenys: reklamos ID (unikalus, vartotojo atkuriamas ID reklamai, teikiamas „Google Play“ paslaugų)

„Android“ leidimai: AD_ID

 

Neskelbtina asmeninė informacija

„Neskelbtina asmeninė informacija“ – tai bet kokia informacija, kuri, jei nutekėtų ar būtų panaudota neteisėtai, galėtų lengvai pakenkti asmens orumui ar padaryti žalos asmeniui arba jo turtui. Naudojantis Booking.com paslaugomis, Booking.com arba trečiosios šalies paslaugos teikėjas gali rinkti šią neskelbtiną asmeninę informaciją:

  • informaciją, kurios reikia jūsų mokėjimui apdoroti (pvz., jūsų banko sąskaitos ir mokėjimo kortelės numerį, pateiktą jūsų arba jūsų vardu);

  • informaciją apie nepilnamečius asmenis, kai leidimas gautas iš vieno iš tėvų arba globėjų (daugiau informacijos žr. toliau);

  • vietos informaciją, siekiant jums parodyti miestų gidus, rekomenduoti arčiausiai jūsų dabartinės buvimo vietos esančias apgyvendinimo įstaigas ir lankytinas vietas arba pateikti kitas rekomendacijas.

Atkreipkite dėmesį, kad apgyvendinimo įstaigos tipas, ieškomas naudojantis mūsų paslaugomis, gali atskleisti neskelbtiną informaciją apie jūsų seksualinę orientaciją. Užsakant skrydį nurodyti pageidavimai dėl maisto taip pat gali atskleisti neskelbtiną informaciją apie jūsų religiją ir sveikatą.

Prieš rinkdami neskelbtiną informaciją, paprašysime jūsų sutikimo. Tačiau, kai savanoriškai pateiksite neskelbtiną informaciją, darysime prielaidą, kad davėte mums sutikimą tvarkyti tą informaciją jos pateikimo kontekste.

Daugiau informacijos rasite perskaitę šių Privatumo nuostatų skiltį „Kodėl Booking.com renka ir naudoja asmens duomenis?“.

Vaikų asmeninė informacija

Kinijoje asmenims iki 16 metų draudžiama naudotis Booking.com. Su vaikais susijusi asmeninė informacija tvarkoma tik gavus tėvų ar teisėtų globėjų sutikimą arba kai informaciją pateikia patys tėvai arba teisėti globėjai.

Jeigu sužinosime, kad be galiojančio tėvų ar teisėtų globėjų sutikimo tvarkome informaciją, susijusią su jaunesniais nei 16 metų amžiaus vaikais, mes ją ištrinsime.

Tarptautinis perdavimas ir asmeninės informacijos gavėjai

Kad galėtume teikti savo paslaugas, dalysimės jūsų asmenine informacija su trečiosiomis šalimis. Daugeliu atvejų jūsų asmeninė informacija gali būti perduota ir saugoma už Kinijos ribų, kad būtų galima nusiųsti duomenis toms trečiosioms šalims. Prieš tokį perdavimą paprašysime jūsų sutikimo. Šios asmeninės informacijos perdavimo priežastys ir gavėjų kategorijos nurodytos toliau.

Jūsų Kelionės užsakymui įvykdyti reikiamus užsakymo duomenis perduodame jūsų užsakymą vykdančiam Kelionių paslaugų teikėjui. Tai vienas svarbiausių veiksmų mūsų darbe. Priklausomai nuo Kelionės užsakymo ir Kelionių paslaugų teikėjo, perduodama asmeninė informacija gali apimti jūsų vardą ir pavardę, kontaktinius bei mokėjimo duomenis, drauge keliaujančių žmonių vardus ir pavardes, taip pat bet kokią kitą informaciją ar pageidavimus, kuriuos nurodėte atlikdami Kelionės užsakymą. Kiti gavėjai apima Booking.com B.V., „Booking Holdings Inc.“ įmonių grupę ir mūsų paslaugų teikėjus.

Be to, jūsų duomenis galime perduoti trečiosioms šalims tikslais, kurie nėra būtini mūsų paslaugoms teikti. Tokiu atveju galite nurodyti, ar sutinkate dėl tokio naudojimo, tvarkydami savo sutikimą.

Sužinokite daugiau apie tai, kaip duomenimis dalijamasi su trečiosiomis šalimis, ir kaip dalijamės jūsų asmens duomenimis su „Booking Holdings, Inc.“ įmonių grupe.

Automatizuotas sprendimų priėmimas

Automatizuotas sprendimų priėmimas yra kompiuterio programų naudojimo veikla, norint automatiškai analizuoti, įvertinti ar priimti sprendimus dėl toliau nurodytų dalykų: asmeninio elgesio, įpročių, pomėgių, mėgstamos veiklos, finansų, sveikatos, kreditingumo ar kitos būsenos.

Priimdami automatizuotus sprendimus naudojamės asmenine informacija, pvz., kad suteiktume jums geriausią kainą atsižvelgdami į jūsų buvimo vietą. Kai mūsų programėlėse ar svetainėje atliekate paiešką, pavyzdžiui, norėdami užsisakyti nakvynę apgyvendinimo įstaigoje, išsinuomoti automobilį ar įsigyti skrydžio bilietus, mes tvarkome jūsų IP adresą norėdami nustatyti, ar esate Europos ekonominėje erdvėje (EEE), ar kitoje šalyje. Tai atliekame norėdami pasiūlyti jums geriausią kainą, taikomą jūsų regionui (Europos ekonominėje erdvėje) arba šaliai (už Europos ekonominės erdvės ribų). Toks tvarkymas nereiškia skirtingų sąlygų taikymo Kinijoje gyvenantiems individualiems asmenims.

Kaip pasinaudoti savo teisėmis

Jei norite pasinaudoti savo teise gauti prieigą arba ištrinti asmens duomenis pagal Asmeninės informacijos apsaugos įstatymą (PIPL), užpildykite mūsų formą: Duomenų subjekto (Booking.com kliento) prašymas.

Norėdami kitu būdu pasinaudoti šiomis ar bet kuria iš savo kitų teisių pagal PIPL arba susisiekti su mumis dėl šių Privatumo nuostatų ir mūsų praktikos, galite mums rašyti el. paštu dataprotectionoffice@booking.com. Nurodykite tokią laiško temą: „Kinijos PIPL privatumo teisės – prašymas“.

Rusija

Ši skiltis papildo mūsų Privatumo nuostatus ir yra taikoma tik Rusijos Federacijos gyventojams.

Šioje skiltyje apibūdinama, kaip naudojame ir tvarkome jūsų asmens duomenis, ir paaiškinamos konkrečios teisės pagal Rusijos teisės aktus. Jei šio skirsnio nuostatos prieštarauja kitiems Privatumo nuostatams, šio skirsnio nuostatos bus taikomos tvarkant Rusijos Federacijos piliečių asmens duomenis.

Jūsų informaciją galime naudoti tiesioginės rinkodaros veiklai, jei mums prieš tai duosite sutikimą (kai to reikia pagal taikomus teisės aktus).

Kaip apibūdinta šiuose Privatumo nuostatuose, asmens duomenų perdavimas gali apimti asmens duomenų perdavimą į užsienį. Asmens duomenų perdavimas į užsienį iš Rusijos į jurisdikcijas, kuriose neužtikrinama tinkama asmens duomenų subjektų teisių apsauga, gali būti vykdomas tik Rusijos teisės aktuose numatytais atvejais, visų pirma:

  1. gavus tinkamą išankstinį jūsų sutikimą arba

  2. kad būtų galima vykdyti su jumis sudarytą sutartį arba jums suteikti paslaugas.

Kad galėtų tvarkyti jūsų asmens duomenis (įskaitant perdavimą), Booking.com remiasi skirtingais teisiniais pagrindais, konkrečiai:

  1. Jūsų sutikimu (įskaitant tiesioginės rinkodaros tikslais ir asmens duomenų, kuriuos pateikiate mūsų internetinėse platformose, skleidimui).

  2. Su jumis sudarytos sutarties vykdymu arba paslaugų teikimu jums.

    Jei būtini asmens duomenys nepateikti, Booking.com negalės jums suteikti prašomos paslaugos, įskaitant užbaigti Kelionės užsakymą ar suteikti klientų aptarnavimo paslaugą.

  3. Booking.com ir trečiųjų šalių teisės ir teisėtais interesais (pvz., norint nustatyti sukčiavimą ir jo išvengti).

    Kai asmens duomenys yra naudojami Booking.com arba trečiosios šalies teisėtiems interesams, Booking.com visada išlaikys pusiausvyrą tarp jūsų teisių ir interesų, susijusių su jūsų asmens duomenų apsauga, bei Booking.com arba trečiosios šalies teisių ir interesų.

  4. Booking.com teisiniais įsipareigojimais (pvz., atsakyti į teisėtus prašymus iš valstybinių institucijų).

Jei norite paprieštarauti dėl bet kokio jūsų asmens duomenų tvarkymo, galite naudotis prieinamomis atsisakymo funkcijomis (pvz., savo paskyros nustatymuose) arba susisiekti su mumis, kaip nurodyta pirmiau esančiame punkte „Kaip galite kontroliuoti savo Booking.com suteiktus asmens duomenis?“. Atkreipiame dėmesį, kad panaikinus sutikimą Booking.com vis tiek gali turėti teisę toliau tvarkyti jūsų asmens duomenis, jei turi kitą teisinį pagrindą tai daryti.

Nutrauksime asmens duomenų tvarkymą ir juos ištrinsime, kai:

  1. bus pasiekti duomenų tvarkymo tikslai, įskaitant asmens duomenų saugojimo termino pabaigą;

  2. panaikinsite sutikimą dėl asmens duomenų tvarkymo, išskyrus atvejus, kai turime kitą teisinį pagrindą tvarkyti jūsų asmens duomenis.

Jei turite nusiskundimų dėl mūsų vykdomo jūsų asmens duomenų tvarkymo, kreipkitės į mus, kaip paaiškinta skiltyje „Kaip galite kontroliuoti Booking.com suteiktus asmens duomenis?“. Be to, galite susisiekti su savo duomenų apsaugos institucija („Roskomnadzor“).

Pietų Korėja

Ši skiltis papildo mūsų Privatumo nuostatus ir yra taikoma tik Pietų Korėjos gyventojams.

  1. Mūsų renkama asmeninė informacija

    Daugiau informacijos apie mūsų renkamos asmeninės informacijos elementus rasite peržiūrėję mūsų Privatumo nuostatų skiltį „Kokio tipo asmens duomenis renka Booking.com?“.

  2. Asmeninės informacijos rinkimo ir naudojimo tikslai

    Daugiau informacijos apie mūsų renkamos asmeninės informacijos naudojimą ir jo tikslus rasite peržiūrėję mūsų Privatumo nuostatų skiltį „Kodėl Booking.com renka ir naudoja jūsų asmens duomenis?“.

  3. Asmens duomenis gaunančios trečiosios šalys ir patikėtiniai

    Patikėtiniai Tikslas / patikėtos pareigos

    Kelionių paslaugų teikėjas naudoja asmeninę informaciją, kad galėtų pasirūpinti užsakyta viešnagės vieta. Informacija saugoma ir ištrinama, kaip nurodyta šiuose Privatumo nuostatuose.

    Mokėjimo tvarkymo patikėtiniai

    Asmenine informacija dalijamasi su trečiųjų šalių mokėjimų paslaugų teikėjais, kurie mūsų vardu apdoroja mokėjimus, tvarko atgalinius nuskaitymus ar teikia sąskaitų surinkimo paslaugas. Informacija saugoma, kaip nurodyta šiuose Privatumo nuostatuose.

    Klientų aptarnavimo patikėtiniai

    Asmeninė informacija perduodama šiems patikėtiniams, kad galėtume teikti klientų aptarnavimo paslaugas visada, kai jums reikia.

    Rinkos tyrimų patikėtiniai

    Su šiais patikėtiniais dalijamasi asmenine informacija, kad galėtume atlikti rinkos tyrimą.

    Apsaugos patikėtiniai

    Asmeninė informacija perduodama šiems patikėtiniams, kad būtų galima suteikti sukčiavimo nustatymo ir prevencijos paslaugas (įskaitant patikrinimo dėl sukčiavimo).

    Reklamos patikėtiniai

    Jei per reklamos partnerį atliksite užsakymą Booking.com, užsakymo duomenis nusiųsime reklamos partneriui.

    „Booking Holdings Inc.“

    Asmenine informacija dalijamasi su „Booking Holdings Inc.“ įmonių grupei priklausančiomis įmonėmis toliau nurodytais tikslais:

    • paslaugų teikimas (įskaitant atlikti, administruoti ir tvarkyti užsakymus ar administruoti mokėjimus);

    • klientų aptarnavimo paslaugų teikimas;

    • duomenų saugos pažeidimų, sukčiavimo ir kitų neteisėtų veiklų fiksavimas, prevencija ir tyrimas;

    • analitiniai ir produktų tobulinimo tikslai;

    • jums pritaikytų pasiūlymų teikimas ir reklaminės medžiagos siuntimas, jei esate davę sutikimą arba tai leidžiama taikomų įstatymų;

    • tokios pasidalytos informacija priegloba, bendras tvarkymas ir apsaugos valdymas;

    • taikomų įstatymų atitikties užtikrinimas.

    Sąsają teikiantys partneriai

    Kelionių paslaugų teikėjų vardu sąsają teikiantiems partneriams teikiame išsamią jūsų užsakymo informaciją.

  4. Asmeninės informacijos sunaikinimas

    Sunaikindama asmeninę informaciją Booking.com imasi komerciškai pagrįstų ir techniškai įmanomų priemonių, kad informacija būtų neatkuriama arba neperdirbama.

    Elektroniniai dokumentai arba failai, kuriuose yra asmeninės informacijos, yra visam laikui ištrinami naudojant techninį metodą, dėl kurio neįmanoma atkurti ar atgauti duomenų. Neelektroniniai dokumentai ar failai, kuriuose yra asmeninės informacijos, susmulkinami arba deginami.

    Kartais reikalaujama, kad asmeninė informacija būtų saugoma pasibaigus saugojimo laikotarpiui ir būtų naudojama taip, kaip nustatyta taikytinuose teisės aktuose. Tokiais atvejais ši informacija bus saugoma arba tvarkoma atskirai nuo kitų asmeninės informacijos elementų, kiek tai techniškai įmanoma.

  5. Asmeninės informacijos apsaugos skyrius

    Jei turite su šiais Privatumo nuostatais arba savo duomenų subjekto teisėmis susijusį prašymą, kreipkitės į mūsų Duomenų apsaugos tarnybą. Tai yra skyrius, kuris atsako už asmeninės informacijos apsaugą ir su tuo susijusius skundus:

    Duomenų apsaugos tarnyba

    +82 2 6323 8008

    dataprotectionoffice@booking.com

    Taip pat galite pasinaudoti vienu iš toliau nurodytų adresų ir susisiekti su vietinėmis valdžios institucijomis, kurios jus konsultuos apie asmeninę informaciją ir su ja susijusiais klausimais:

    • Privacy Infringement Report Center privacy.kisa.or.kr / 118

    • Cyber ​​Investigation Division, Supreme Prosecutors' Office www.spo.go.kr / 1301

    • National Police Agency Cyber ​​Security Bureau www.ctrc.go.kr / 182

  6. Atstovas Korėjoje

    Vadovaujantis Informacinio tinklo naudojimo rėmimo ir informacijos apsaugos įstatymu, toliau pateikiami vietinio atstovo duomenys:

    • Pavadinimas ir atstovas: „Booking.com Korea Limited“ (atstovas: Su Yeon Kim)

    • Adresas, telefono numeris ir el. pašto adresas: 17F Gran Seoul, 33 Jongro, Jongro-Gu, Seoul, South Korea, +82 2 6323 8008, privacy.kr@booking.com.

Turkija

 

 

Kai jūs naudojatės internetinėmis paslaugomis ar programėlėmis, mes naudojame slapukus ir kitas sekimo technologijas (kurias šiuose Slapukų nuostatuose taip pat vadinsime „slapukais“).

Slapukai gali būti naudojami įvairiais būdais, pavyzdžiui, kad veiktų Booking.com svetainė, būtų analizuojami vartotojų srautai ar reklamos tikslais.

Jei norite sužinoti, kas yra „slapukas“, kaip jie naudojami ir kokie galimi jūsų pasirinkimai, skaitykite toliau.

Kas yra slapukai ir kitos internetinės sekimo technologijos?

Kaip naudojami slapukai?

Kokius turite pasirinkimus?


Kas yra slapukai ir kitos internetinės sekimo technologijos?

Interneto naršyklės slapukas yra mažas tekstinis failas, kurį svetainės patalpina jūsų kompiuterio ar mobiliojo įrenginio naršyklėje.

Šie slapukai saugo informaciją apie jūsų peržiūrėtą ir naudotą turinį, kad būtų įsiminti jūsų pasirinkimai bei nustatymai arba būtų analizuojama, kaip naudojatės internetinėmis paslaugomis.

Slapukai skirstomi į „pirmosios šalies“ ir „trečiosios šalies“ slapukus:

  • Pirmosios šalies slapukai yra slapukai, kuriuos naudoja domeno savininkas (mūsų atveju – Booking.com). Visi mūsų patalpinti slapukai yra „pirmosios šalies slapukai“.

  • Trečiosios šalies slapukai yra slapukai, kuriuos mūsų domene patalpina patikimi partneriai, kuriems suteikėme tokią galimybę. Tai gali būti socialinių tinklų arba reklamos partneriai, apsaugos priemonių teikėjai ir panašiai.

Šie slapukai gali būti „sesijos slapukai“ arba „nuolatiniai slapukai“.

  • Sesijos slapukai egzistuoja tik iki tos akimirkos, kai uždarote naršyklę – todėl jie ir vadinami „sesijos slapukais“. Uždarius naršyklę jie ištrinami.

  • Nuolatiniai slapukai galioja įvairiai ir jūsų įrenginyje lieka net ir uždarius naršyklę. Booking.com platformoje stengiamės naudoti tik tokius nuolatinius slapukus (arba leisti trečiosioms šalims naudoti tik tokius nuolatinius slapukus), kurie galioja ribotą laiką. Tačiau dėl saugumo priežasčių arba išskirtinių aplinkybių atvejais kartais privalome naudoti ilgesnį laiką galiojantį slapuką.

Interneto naršyklės slapukai gali saugoti tokią informaciją kaip jūsų IP adresas ar kitas identifikatorius, taip pat duomenis apie jūsų naršyklės tipą bei peržiūrėtą ir naudotą skaitmeninį turinį. Saugodami šią informaciją jūsų naršyklės slapukai gali įsiminti jūsų pageidaujamas internetinių paslaugų parinktis ar nustatymus bei analizuoti, kaip jomis naudojatės.

Be slapukų taip pat naudojame ir kitas labai panašias sekimo technologijas. Mūsų svetainėje, el. laiškuose ir mobiliosiose programėlėse gali būti mažų, skaidrių vaizdinių failų ar kodo eilučių, įsimenančių jūsų atliktus veiksmus. Tai – tinklalapio indikatoriai, scenarijai, sekimo URL bei programinės įrangos kūrimo rinkiniai (vadinamieji SDK):

  • Tinklalapio indikatoriai gali būti vadinami įvairiai. Jie dar žinomi kaip žiniatinklio indikatoriai, sekimo indikatoriai, žymos, naršyklės žymos, puslapio žymos, sekimo pikseliai, pikselių žymos, 1x1 GIF failai arba tušti GIF.

    Trumpai tariant, tinklalapio indikatoriai gali būti nedideli, vos vieno pikselio grafiniai paveikslėliai, kurie į jūsų įrenginį patenka kaip internetinio puslapio dalis, per programėlę, reklamą arba HTML žinutę el. paštu.

    Jie gali būti naudojami informacijai iš jūsų įrenginio gauti, pvz., apie jūsų įrenginio tipą, operacinę sistemą, IP adresą ar jūsų apsilankymo laiką. Jie taip pat naudojami aptarnauti ir skaityti slapukus jūsų naršyklėje arba aktyvinti jų talpinimą.

  • Scenarijai yra mažos apimties kompiuterinės programos, įterptos į mūsų svetaines ir įgalinančios įvairias papildomas funkcijas. Scenarijai užtikrina tinkamą svetainių veikimą. Pavyzdžiui, scenarijai vykdo tam tikras saugumo funkcijas ir įgalina esmines interaktyvias mūsų svetainės funkcijas.

    Scenarijai taip pat gali būti naudojami analitiniais ir reklamos tikslais. Pavyzdžiui, scenarijus gali rinkti informaciją apie tai, kaip naudojatės svetaine, pvz., kokiuose puslapiuose lankotės, ko ieškote.

  • Sekimo URL yra nuorodos, turinčios unikalų identifikatorių. Jos naudojamos siekiant įsiminti, iš kurio puslapio atėjote į Booking.com svetainę ar naudojamą programėlę. T. y., ar paspaudėte socialiniame tinkle, paieškos sistemoje ar vienoje iš mūsų bendradarbiaujančių svetainių rastą nuorodą.

  • Programinės įrangos kūrimo rinkiniai (SDK) yra dalis mūsų programėlių pirminio kodo. Priešingai nei naršyklės slapukų, SDK duomenys yra saugomi programėlėje.

    Jie naudojami analizuoti, kaip naudojamos programėlės, ir suasmenintiems pranešimams siųsti. Kad tai būtų įmanoma, jie įrašo unikalius identifikatorius, susietus su jūsų įrenginiu, pvz., įrenginio identifikacinį numerį ir IP adresą, taip pat jūsų veiklą programėlėje ir jūsų tinklo vietovę.

Visos šios sekimo technologijos šiuose Slapukų nuostatuose vadinamos „slapukais“.


Kaip naudojami slapukai?

Slapukai yra naudojami informacijai rinkti. Renkami tokių tipų duomenys:

  • IP adresas;

  • įrenginio identifikacinis numeris;

  • peržiūrėti puslapiai;

  • naršyklės tipas;

  • naršymo informacija;

  • operacinė sistema;

  • interneto paslaugų teikėjas;

  • laiko žyma;

  • ar reagavote į reklamą;

  • nukreipiantis URL adresas;

  • svetainėje / programėlėse naudotos funkcijos ar vykdytos užduotys.

Jie leidžia jus atpažinti kaip tą patį vartotoją skirtinguose svetainės puslapiuose, tarp svetainių, kai naudojatės programėle ar skirtingais įrenginiais. Pagal savo paskirtį slapukai skirstomi į tris kategorijas: funkciniai slapukai, analitiniai slapukai ir rinkodaros slapukai.

Funkciniai slapukai

Funkciniai slapukai yra būtini, kad mūsų svetainės ir programėlės veiktų, todėl juos reikia įgalinti norint naudotis mūsų paslaugomis.

Jie naudojami siekiant sukurti technologiškai išmanias, patogias naudoti svetaines ir programėles, kurios automatiškai prisitaiko prie jūsų poreikių ir pageidavimų. Tai padeda naršyti bei užsakyti patogiai. Funkciniai slapukai taip pat naudojami esminėms saugumo ir prieinamumo funkcijoms užtikrinti.

Tiksliau tariant, dėl šių slapukų:

  • Mūsų svetainės ir programėlės gali veikti sklandžiai – jūs turite galimybę susikurti paskyrą, prisijungti ir tvarkyti užsakymus.

  • Įsimenama jūsų pasirinkta valiuta ir kalba, ankstesnės paieškos ir kitos parinktys, dėl kurių galite naudotis svetaine ir programėlėmis efektyviau ir patogiau.

  • Prisimenama jūsų registracijos informacija, kad kaskart apsilankius mūsų svetainėje ar programėlėse jums nereikėtų iš naujo įvesti prisijungimo duomenų. (Nesijaudinkite, slaptažodžiai visada užšifruojami.)

Analitiniai slapukai

Šiuos slapukus naudojame vertinti ir sekti, kaip yra naudojama mūsų svetainė ir programėlės. Gautą informaciją naudojame tobulindami savo svetainę, programėles ir paslaugas.

Tiksliau tariant, dėl šių slapukų:

  • Galime geriau suprasti, kaip lankytojai ir klientai yra linkę naudotis Booking.com svetaine ir mūsų programėlėmis.

  • Galime tobulinti svetainę, programėles ir komunikaciją, kad užtikrintume, jog teikiame naudingas ir reikalingas paslaugas.

  • Galime suprasti, kas veikia tinkamai ir kas mūsų svetainėse bei programėlėse nereikalinga.

  • Galime geriau įvertinti reklamų bei komunikacijos efektyvumą.

  • Gauname įžvalgas, kaip vartotojai naudoja mūsų svetainę ir programėles pamatę internetines reklamas, įskaitant reklamas trečiųjų šalių svetainėse.

  • Taip sudaromos sąlygos mūsų verslo partneriams sužinoti, ar jų klientai pasinaudoja jų svetainėse pateiktais apgyvendinimo paslaugų pasiūlymais.

Naudodamiesi šiais slapukais galime rinkti duomenis apie jūsų peržiūrėtus internetinius puslapius, iš kur atėjote ir per kuriuos puslapius palikote svetainę, kokio tipo platformą naudojote, kokius el. laiškus atvėrėte ir į kuriuos sureagavote bei informaciją apie datą ir laiką. Tai taip pat reiškia, kad galime naudoti informaciją apie jus ir tai, kaip naudojate šią svetainę ar programėlę, pavyzdžiui, paspaudimų skaičių tam tikrame puslapyje, pelės judesius ir slinkimo veiksmus, naudotus paieškos žodžius ir įvairiuose laukeliuose įvestą tekstą.

Rinkodaros slapukai

Tai slapukai, kuriuos Booking.com ir mūsų patikimi partneriai įvairiu metu naudoja įvairiose svetainėse, programėlėse ir kitose platformose informacijai apie jus rinkti.

Rinkodaros slapukai padeda nuspręsti, kuriuos produktus, paslaugas ir pomėgiais pagrįstas reklamas jums rodyti mūsų svetainėse, programėlėse ir už jų ribų.

Tiksliau tariant, dėl šių slapukų:

  • Jūs esate priskiriami tam tikram pomėgių profiliui, pavyzdžiui, pagal jūsų aplankytų svetainių ir paspaudimų duomenis. Mes naudojame šiuos profilius rodydami jums suasmenintą turinį (pvz., kelionių idėjas ar tam tikras apgyvendinimo įstaigas) Booking.com ar kitose svetainėse.

  • Jums rodomos suasmenintos ir pomėgiais pagrįstos reklamos tiek Booking.com, tiek mūsų programėlėse ir kitose svetainėse. Tai vadinama „pakartotine rinkodara“, kuri yra grindžiama jūsų naršymo veiksmais, pavyzdžiui, jūsų ieškotomis kelionių kryptimis, peržiūrėtomis apgyvendinimo įstaigomis ir jums rodytomis kainomis. Taip pat galime remtis jūsų apsipirkimo įpročiais bei kita internetine veikla.

    Pakartotinos rinkodaros reklamos gali būti rodomos tiek prieš jums apsilankant Booking.com, tiek išėjus iš svetainės, nes jų tikslas yra paskatinti jus naršyti ar sugrįžti į mūsų svetainę. Šias reklamas galite matyti svetainėse, programėlėse ir el. laiškuose.

  • Socialiniai tinklai integruojami į mūsų svetainę ir programėles. Tai suteikia jums galimybę dalintis turiniu ar produktais socialiniuose tinkluose, pvz., „Facebook“, „Instagram“, „YouTube“, „Twitter“, „Pinterest“, „Snapchat“ ir „LinkedIn“.

    Šie „Patinka“ ir „Dalytis“ mygtukai veikia naudojant atskirų socialinių tinklų teikėjų programų kodo dalis, dėl kurių trečiųjų šalių slapukai gali būti patalpinti į jūsų įrenginį.

    Šie slapukai gali būti ir tiesiog funkciniai, tačiau naudojantis jais taip pat gali būti stebima, kokias svetaines aplankote iš jų tinklo, kuriamas jūsų profilis remiantis naršymo internete įpročiais ar rodomos suasmenintos reklamos. Minėtas profilis kuriamas iš dalies naudojant palyginamą informaciją, kurią teikėjai gauna remdamiesi jūsų apsilankymų kitose svetainėse iš jų tinklo duomenimis.

    Daugiau informacijos apie tai, kaip socialinių tinklų teikėjai tvarko jūsų asmens duomenis, rasite perskaitę jų slapukų ir (arba) privatumo nuostatus: „Facebook“ (įskaitant „Instagram“, „Messenger“ ir „Audience Network“), „Snapchat“, „Pinterest“ ir „Twitter“. Atkreipkite dėmesį, kad šie nuostatai gali būti reguliariai atnaujinami.

Rinkdami duomenis bendradarbiaujame su patikimomis trečiosiomis šalimis. Kartais galime su šiomis trečiosiomis šalimis pasidalyti informacija, pvz., jūsų el. pašto adresu ar telefono numeriu. Šios trečiosios šalys gali susieti jūsų duomenis su kita jų surinkta informacija ir kurti tikslines auditorijas ar rodyti tikslines reklamas. Jei norite sužinoti daugiau apie tai, kaip šios trečiosios šalys tvarko jūsų duomenis, apsilankykite toliau nurodytose svetainėse: Kaip „Google“ naudoja informaciją; „Facebook“ duomenų politika.

Mes taip pat galime naudoti tokias technologijas kaip pikseliai, kurių nevadiname slapukais, nes jos nesaugo jokios informacijos jūsų įrenginiuose.

Kartais talpiname pikselius el. laiškuose, pvz., naujienlaiškiuose. „Pikselis“ yra elektroninis vieno pikselio dydžio failas, patalpinamas į el. laišką ir užkraunamas, kai jį atidarote. Naudodamiesi el. laiškų pikseliais sužinome, ar pranešimas buvo nusiųstas ir ar perskaitę žinutę ant ko nors paspaudėte.

Tokią informaciją taip pat gauname apie jums siunčiamus pranešimus. Ši statistika suteikia mums duomenų apie jūsų skaitymo įpročius. Šiuos duomenis naudojame optimizuodami žinutes ir kurdami jums aktualią komunikaciją.


Kokius turite pasirinkimus?

Norėdami daugiau sužinoti apie slapukus ir kaip juos tvarkyti ar pašalinti, tiesiog apsilankykite puslapyje allaboutcookies.org ar savo naršyklės pagalbos skiltyje.

„Internet Explorer“, „Safari“, „Firefox“, „Chrome“ ar kitos naršyklės nustatymuose galite pasirinkti, kuriuos slapukus norite priimti, o kuriuos atmesti. Šių nustatymų vieta priklauso nuo jūsų naudojamos naršyklės:

Jei pasirinksite blokuoti tam tikrus funkcinius slapukus, greičiausiai nebegalėsite naudotis kai kuriomis mūsų teikiamomis funkcijomis.

Be konkrečių nustatymų, kuriuos galite keisti Booking.com svetainėje ir programėlėse, taip pat galite atsisakyti konkrečių slapukų naudojimo:

  • Analizė

    Jei nenorite, kad „Google Analytics“ rinktų konkrečių naršyklių tipų duomenis, spauskite toliau pateiktą nuorodą: „Google Analytics Opt-out Browser Add-on“ (tik kompiuteriams skirta versija)

  • Reklama

    Siekiame dirbti su reklamos ir rinkodaros įmonėmis, kurios yra „Network Advertising Initiative“ (NAI) ir (arba) „Interactive Advertising Bureau“ (IAB) narės.

    NAI ir IAB nariai laikosi industrijos standartų, elgesio kodeksų ir suteikia galimybę atsisakyti vartotojo elgesiu pagrįstos reklamos.

    Apsilankykite www.networkadvertising.org ir galėsite peržiūrėti NAI narius, kurie galimai įdiegė reklamos slapukų į jūsų kompiuterį. Jei norite atsisakyti NAI narės vartotojo elgesiu pagrįstos reklamos, tiesiog pažymėkite laukelį prie atitinkamos įmonės.

    Taip pat galite apsilankyti www.youronlinechoices.com arba www.youradchoices.com ir sužinoti, kaip atsisakyti suasmenintų reklamų.

    Galimybę apriboti dalijimąsi informacija pakartotinės rinkodaros tikslais galite rasti ir savo mobiliųjų įrenginių nustatymuose. Jei nuspręsite ja pasinaudoti, turėkite omenyje, kad internetinės reklamos tinklo atsisakymas nereiškia, kad daugiau visiškai nebegausite ir jums nebus taikoma internetinė reklama ar rinkodaros analizė. Tai reiškia, kad tinklas, kurio atsisakėte, daugiau nebeteiks reklamos, pritaikytos jūsų parinktims internete ar naršymo įpročiams.

Kai kuriose svetainėse galima „Do Not Track“ funkcija, suteikianti galimybę pranešti svetainei, kad nenorite būti sekami. Šiuo metu negalime palaikyti „Do Not Track“ naršyklės nustatymų.

Susisiekite su mumis

Jei turite klausimų apie šiuos slapukų nuostatus, siųskite juos adresu dataprotectionoffice@booking.com.

Šie slapukų nuostatai gali būti reguliariai atnaujinami. Jei atnaujinimai bus esminiai, itin reikšmingi jūsų atžvilgiu ar turės įtakos duomenų apsaugos teisėms, mes su jumis susisieksime. Rekomenduojame reguliariai apsilankyti šiame puslapyje ir sekti visus kitus (mažiau reikšmingus ar aktualius) pokyčius.