Yhteistyössä:
Tulosta/Tallenna

Yksityisyys- ja evästeseloste

Tietosuojaseloste

30. syysk. 2020

Tärkeimmät asiat ensin: yksityisyytesi on meille tärkeää. Juuri noin näissä selosteissa aina väitetään, mutta me todella tarkoitamme sitä. Olet luottanut meihin valitsemalla käyttöösi Booking.comin palveluita, ja arvostamme tätä luottamusta. Sen vuoksi olemme sitoutuneet suojaamaan kaikkia henkilötietoja, jotka olet antanut meille. Toimimme asiakkaidemme edun mukaisesti ja käsittelemme henkilötietojasi läpinäkyvällä tavalla.

Tässä asiakirjassa kerrotaan helppolukuisella ja läpinäkyvällä tavalla, miten käytämme ja käsittelemme tietojasi. Kerromme myös oikeuksistasi henkilötietojesi suhteen (kuten vastustamisoikeudesta) sekä mahdolliset yhteydenottotavat. Suosittelemme tutustumista myös evästeselosteeseemme, jossa kerrotaan, miten Booking.com käyttää evästeitä ja muita vastaavia teknologioita.

Jos olet käyttänyt palveluitamme ennenkin, tiedät että Booking.com tarjoaa matkailuun liittyviä online-palveluita omien verkkosivustojensa ja mobiilisovellustensa kautta sekä muiden online-alustojen, kuten yhteistyökumppaneiden verkkosivustojen ja sosiaalisen median avulla. Huomioithan, että kaikki jäljempänä seuraava tieto koskee kaikkia näistä mahdollisista alustoista.

Tätä yksityisyydensuojalauseketta sovelletaan kaikkiin edellä mainittujen alustojemme kautta tai muulla tavoin keräämiimme asiakastietoihin (kuten asiakaspalvelulle lähetettyihin sähköposteihin).

Jos olet liiketoimintakumppanimme, luethan myös Yksityisyydensuojalausekkeen liiketoimintakumppaneille, jotta ymmärrät, kuinka henkilötietoja käytetään osana liikesuhdettamme.

Saatamme muuttaa Yksityisyydensuojalauseketta ajoittain, joten tällä sivulla kannattaa vierailla aina silloin tällöin, jotta pysyt ajan tasalla. Jos muutamme Yksityisyydensuojalauseketta siten, että muutoksilla on vaikutuksia sinuun (esimerkiksi jos aiomme käyttää henkilötietojasi muihin kuin aiemmin määrittelemiimme tarkoituksiin), ilmoitamme sinulle kyseisistä muutoksista ennen kuin ryhdymme niiden mukaisiin toimiin.

Ja sitten ikävä mutta tarpeellinen osio: Ellet hyväksy tätä Yksityisyydensuojalauseketta, sinun tulee lopettaa palveluidemme käyttö. Jos hyväksyt Yksityisyydensuojalausekkeemme, kaikki on kunnossa ja voit varata seuraavan matkasi meidän kauttamme.

Tässä Yksityisyydensuojalausekkeessa käyttämiämme termejä

“Matka” tarkoittaa eri matkatuotteita ja -palveluja, joita voit Matkantarjoajalta tilata, hankkia, ostaa, maksaa, vuokrata, varata, yhdistää tai kuluttaa.

"Matkantarjoaja" tarkoittaa palveluntarjoajaa, joka välittää majoituspalvelua (esim. hotelli, motelli, huoneisto, bed & breakfast, vuokranantaja), nähtävyyksiä (esim. (teema)puisto, museo, nähtävyyskierros), kuljetuksia (esim. autonvuokraus, risteilyt, raideliikenne, lentokenttäkuljetukset, bussikierrokset, kuljetukset), matkajärjestelyjä, matkavakuutuksia tai mitä tahansa muuta matkailuun liittyvää tuotetta tai palvelua, jota tarjotaan Matkavaraukseen alustan kautta.

"Matkapalvelu" tarkoittaa verkossa tapahtuvia ostoja, tilauksia, (fasilitoituja) maksuja tai varauspalvelua, jota Booking.com tarjoaa tai jonka se mahdollistaa suhteessa eri tuotteisiin ja palveluihin, joita Matkantarjoajat tarjoavat saataville alustalla.

"Matkavaraus" tarkoittaa Matkan tilaamista, ostoa, hankkimista, maksua tai varaamista.


Mitä henkilötietoja Booking.com kerää?

Ilman tarvittavia tietoja ei ole mahdollista varata juuri sopivaa Matkaa. Siksi pyydämme tiettyjä tietoja, kun käytät palveluitamme. Kyse on jokseenkin perusasioista: nimesi, toivomasi yhteydenottotapa, kanssasi matkustavien henkilöiden nimet ja maksutietosi. Saatat myös haluta antaa tulevaan Matkaasi liittyviä lisätietoja (kuten esimerkiksi arvioidun saapumisaikasi).

Tämän lisäksi keräämme myös tietoja tietokoneeltasi, puhelimeltasi, tabletiltasi tai muulta laitteelta, jonka avulla käytät palveluitamme. Näihin tietoihin sisältyy IP-osoite, käyttämäsi selain ja kieliasetuksesi. Joissain tapauksissa saamme tietoja sinusta toisilta tahoilta tai keräämme automaattisesti muuta tietoa.

Tässä yleiskatsaus keräämästämme tiedosta, mutta jos haluat tietää lisää, löydät yksityiskohtaisempaa tietoa alta.

Lue lisää keräämistämme henkilötiedoista

Miksi Booking.com kerää ja käsittelee henkilötietojasi?

Pyydämme henkilötietojasi verkossa tekemiesi Matkavarausten hallinnoimisen helpottamiseksi ja jotta saisit parasta mahdollista palvelua.

Hyödynnämme henkilötietojasi myös ottaaksemme yhteyttä sinuun, jotta voimme kertoa viimeisimmistä erikoistarjouksistamme sekä muista tuotteista ja palveluista, joista uskomme sinun olevan kiinnostunut. Käyttökohteet eivät rajoitu vain edellä mainittuihin. Jos haluat tietää lisää muista käyttökohteista, ohesta löydät yksityiskohtaisemman selvityksen.

Lue lisää siitä, miksi Booking.com kerää tietojasi

Miten Booking.com jakaa tietojasi kolmansille osapuolille?

Booking.comin palveluiden mahdollistajina toimii eri osapuolia monin tavoin ja monista syistä. Pääsyynä tietojesi jakamiseen on toimittaa Matkantarjoajalle olennaiset tiedot, jotta Matkavaraus voidaan viimeistellä.

Teemme yhteistyötä myös muiden tahojen kanssa, jotka auttavat meitä tarjoamaan sinulle Booking.comin palveluita. Näitä ovat esimerkiksi talousalan instituutiot, mainostajat, Booking.comin tytäryritykset ja muut Booking Holdings Inc. -konsernin affiliate-kumppanit. Joissain tapauksissa, lain niin vaatiessa, saatamme luovuttaa tietojasi myös kansallisille tai muille viranomaisille.

Alla kerromme tarkemmin, miten meille antamiasi tietoja käytetään ja välitetään näille osapuolille.

Lue lisää tietojen jakamisesta kolmansille osapuolille

Miten henkilötietojasi jaetaan Booking Holdings Inc. -konsernin sisällä?

Booking.com on osa Booking Holdings Inc. -konsernia. Ohessa on lisää tietoa tietojesi jakamisesta Booking Holdings -konsernin sisällä.

Lue lisää tietojen jakamisesta Booking Holdings Inc. -konsernin sisällä

Miten henkilötietojasi jaetaan ja käsitellään maakuljetuspalveluiden osalta?

Booking.com ja Rentalcars.com, joka on myös osa Booking Holdings Inc. -konsernia, käyttävät yhdessä tietojasi tarjotakseen sinulle maakuljetuspalveluita Booking.comin verkkosivustojen ja sovellusten kautta (kuten cars.booking.com tai taxi.booking.com). Lue lisää, jotta saat paremman käsityksen yhteisvastuumme laajuudesta ja rajoitetusta luonteesta.

Lue lisää tietojen käsittelystä maakuljetuspalveluidemme osalta

Miten Booking.com käsittelee viestejä, joita sinä ja matkasi Matkantarjoaja lähetätte Booking.comin kautta?

Booking.com voi auttaa sinua ja Matkantarjoajia vaihtamaan tietoja ja kysymyksiä palveluista ja tehdyistä Matkavarauksista Booking.comin alustan kautta. Ohesta löydät lisätietoa siitä, miten Booking.com vastaanottaa ja käsittelee näitä viestejä.

Lue lisää näiden viestien käsittelystä

Miten Booking.com hyödyntää mobiililaitteita?

Tarjoamme maksutta sovelluksia, joiden kautta myös keräämme ja käsittelemme henkilötietoja. Toimintaperiaate on paljolti sama kuin verkkosivustollamme, mutta sovellusten avulla voit käyttää myös mobiililaitte(id)en sijaintipalveluita.

Lue lisää siitä, miten käsittelemme mobiililaitteiden tietoja

Miten Booking.com hyödyntää sosiaalista mediaa?

Sosiaalisen median palveluiden käyttö voidaan yhdistää Booking.comin palveluihin monin tavoin. Tähän liittyen voimme kerätä joitain henkilökohtaisia tietojasi tai sosiaalisen median palveluntarjoaja voi vastaanottaa joitain tietojasi. Jos haluat tietää, miten tätä tietoa käytetään ja välitetään, löydät lisätietoja ohesta.

Lue lisää siitä, miten käytämme sosiaalisen median tietoja

Mitä turvallisuuskäytäntöjä Booking.com hyödyntää pitääkseen henkilötietosi turvassa?

Käytössämme on monia menettelytapoja estääksemme luvattoman pääsyn käsittelemiimme henkilötietoihin sekä tietojen väärinkäytön.

Lue lisää turvallisuuskäytännöistä

Miten Booking.com käsittelee lasten henkilötietoja?

Jollei muuta ilmoiteta, Booking.com on palvelu, jota saavat käyttää vain yli 16-vuotiaat. Käsittelemme lasten tietoja vain heidän vanhempiensa tai laillisten huoltajiensa suostumuksella, tai kun heidän vanhempansa tai lailliset huoltajansa ovat antaneet tiedot käyttöömme.

Lue lisää alle 16-vuotiaiden henkilötiedoista

Miten voit hallinnoida Booking.comille antamiasi henkilötietoja?

Sinulla on aina oikeus tarkastella henkilötietoja, joita sinusta säilytämme. Voit pyytää pääsyä henkilötietoihisi tai niiden poistamista täyttämällä tämän lomakkeen. Ohessa on lisätietoa mahdollisuuksistasi hallinnoida henkilötietojasi.

Lue lisää henkilötietojesi hallinnointimahdollisuuksista

Kuka vastaa henkilötietojen käsittelystä Booking.comin verkkosivustolla ja sovelluksissa?

Amsterdamissa Alankomaissa sijaitseva Booking.com B.V. kontrolloi henkilötietojen käsittelyä palveluidensa tarjoamista varten. Tämä koskee myös verkkosivustoja ja mobiilisovelluksia muutamin poikkeuksin, jotka on selitetty tässä yksityisyydensuojalausekkeessa.

Lue lisää Booking.com B.V:n vastuusta henkilötietojen suhteen

Maakohtaiset ehdot

Jos sinua koskevat lait niin edellyttävät, saatamme joutua antamaan joitain lisätietoja. Ohesta voit lukea lisää.

Lue lisää maakohtaisista ehdoista


Mitä henkilötietoja Booking.com kerää?

Jos sinua koskevat lait niin edellyttävät, saatamme joutua antamaan joitain lisätietoja. Ohesta voit lukea lisää.

Meille antamasi henkilötiedot.

Booking.com kerää ja käyttää tietoja, jotka annat meille. Kun teet Matkavarauksen, sinua pyydetään ilmoittamaan (vähintään) nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

Matkavarauksesta riippuen saatamme kysyä myös kotiosoitetta, puhelinnumeroa, maksutietoja, syntymäaikaa, kanssasi matkustavien henkilöiden nimiä sekä Matkaasi liittyviä toiveitasi (kuten ruokavalioon tai esteettömyyteen liittyviä toiveita).

Jos haluat saada yhteyden asiakaspalveluumme, ottaa yhteyttä Matkantarjoajaan kauttamme tai ottaa meihin yhteyttä muulla tavalla (kuten sosiaalisen median kautta), keräämme tietojasi myös sitä kautta. Tämä koskee kaikkia yhteydenottojasi, olipa kyseessä sitten palautteen antaminen meille tai se, että tarvitset apua palveluidemme käytössä.

Sinua saatetaan myös pyytää kirjoittamaan arvioita, jotta muut saavat tietoa kokemuksistasi Matkasi aikana. Jos kirjoitat arvion Booking.comin alustalla, keräämme sinulta arvioihisi sisältyvät tiedot, mukaan lukien käyttäjänimesi ja profiilikuvasi (jos päätät käyttää sellaista).

On olemassa myös muita väyliä, joiden kautta annat meille tietoa. Esimerkiksi mobiililaitetta käyttäessäsi voit päättää antaa Booking.comille sijaintitietosi tai pääsyn yhteystietoihisi. Tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle parasta mahdollista palvelua ja parhaita mahdollisia kokemuksia esimerkiksi näyttämällä kaupunkioppaita, lähistölläsi olevia ravintoloita, nähtävyyksiä tai muita suosituksia.

Jos avaat käyttäjätilin, tallennamme myös henkilökohtaiset asetuksesi, lataamasi kuvat ja aiemmista varauksistasi antamasi arviot. Tallennettujen tietojen avulla voit suunnitella ja hallinnoida tulevia Matkavarauksia tai käyttää muita, ainoastaan käyttäjätilin avanneille tarkoitettuja ominaisuuksia (kuten kannustimet tai muut edut).

Saatamme tarjota sinulle mahdollisuutta osallistua suositteluohjelmiin tai arvontoihin, joihin osallistuessasi saamme niihin liittyviä henkilötietojasi.

Muiden henkilöiden henkilötiedot, jotka annat meille.

Et ehkä tee Matkavarausta vain itsellesi. Saatat lähteä Matkalle muiden henkilöiden kanssa tai tehdä varauksen jonkun muun puolesta. Näissä tapauksissa annat heidän tietojaan Matkavarauksen yhteydessä.

Jos käytät Booking.com Business -tiliä, voit myös luoda osoitekirjan, mikä helpottaa liikematkojen järjestämistä ja muiden varausten hallinnointia.

Joissain tapauksissa voit jakaa Booking.comin avulla tietoja muiden kanssa. Tämä voi tarkoittaa toivelistan jakamista tai suositteluohjelmaan osallistumista. Kunkin ominaisuuden käytön yhteydessä on ilmoitettu siihen liittyvät tiedot.

Haluamme kuitenkin huomauttaa, että on sinun vastuullasi varmistaa, että henkilö tai henkilöt, joiden henkilötietoja jaat, ovat tietoisia tästä. Heidän tulee myös ymmärtää ja hyväksyä, miten Booking.com käyttää heidän tietojaan (siten kuin tässä Yksityisyydensuojalausekkeessa kerrotaan).

Henkilötiedot, jotka keräämme automaattisesti.

Vaikka et tekisi Matkavarausta, keräämme tiettyjä tietoja automaattisesti, kun käyt verkkosivustollamme tai sovelluksissamme. Näihin kuuluvat IP-osoitteesi, päivämäärä ja kellonaika, jona vierailit palvelussamme, sekä tietoja käyttämistäsi tietokonelaitteesta ja ohjelmistoista (kuten käyttöjärjestelmästä, internetselaimesta, ohjelmisto-/sovellusversioista sekä kieliasetuksista). Keräämme myös tietoa klikkauksista ja siitä, mitkä sivut sinulle on näytetty.

Jos käytät mobiililaitetta, keräämme myös tietoa, joka yksilöi mobiililaitteesi, sekä tietoa laitekohtaisista asetuksista ja ominaisuuksista, sovellusten kaatumisista ja muista järjestelmätiedoista. Tehdessäsi Matkavarausta mobiililaitteella järjestelmämme rekisteröi, miten teit varauksesi (ja millä verkkosivustolla) ja/tai miltä sivustolta saavuit Booking.comin verkkosivustolle tai sovellukseen.

Henkilötiedot, jotka saamme muista lähteistä.

Kyse ei kuitenkaan ole vain tiedoista, jotka kerrot meille. Voimme saada tietoja sinusta myös muista lähteistä. Näihin kuuluvat liiketoimintakumppanit, kuten affiliate-kumppanit, Booking.comin tytäryritykset ja muut Booking Holdings Inc. -konsernin affiliate-kumppanit sekä muut itsenäiset kolmannet osapuolet.

Kaikki näiltä yhteistyötahoilta saadut tiedot voidaan yhdistää tietoihin, jotka olet antanut meille. Esimerkiksi Booking.comin Matkavarauspalvelut eivät ole saatavilla ainoastaan Booking.comin ja Booking.comin sovellusten kautta, vaan ne on myös integroitu internetistä löytyvien affiliate-kumppaneiden palveluihin. Kun käytät jotakin näistä palveluista, annat varaustiedot yhteistyökumppanillemme, joka sitten lähettää tietosi eteenpäin meille.

Integroimme myös kolmannen osapuolen palveluntarjoajia käsittelemään maksuja sinun ja Matkantarjoajien välillä. Nämä palveluntarjoajat jakavat maksutietoja, jotta voimme hallinnoida ja käsitellä Matkavarauksesi ja samalla varmistaa, että kaikki sujuu kannaltasi mahdollisimman mutkattomasti.

Keräämme tietoja myös sellaisissa valitettavissa tapauksissa, joissa Matkantarjoaja tekee asiakkaasta valituksen, esimerkiksi sääntöjen vastaisen käytöksen vuoksi.

Voimme saada sinusta tietoja myös alustoihimme yhdistettyjen viestintäpalveluiden kautta. Näiden viestintäpalveluiden kautta voit ottaa varauksenteon jälkeen yhteyttä Matkantarjoajaan keskustellaksesi varauksestasi. Saamme joissakin tapauksissa metadataa viestintätapahtumista (kuten siitä, kuka olet, mistä soitit ja mikä oli puhelun päivämäärä ja pituus).

Voimme myös saada sinusta tietoa, jonka avulla voimme tarjota paremmin sinulle kohdennettua mainontaa – tällaista tietoa on esimerkiksi evästedata, jota Booking.com saa sosiaalisen median yhteistyökumppaneiltaan. Osiosta Miksi Booking.com kerää ja käsittelee henkilötietojasi? saat lisätietoa asiasta.

Kun yhdistät Booking.comin käyttäjätilisi omaan sosiaalisen median tiliisi, saatat itse siirtää tietoja Booking.comin ja kyseisen sosiaalisen median palveluntarjoajan välillä. Voit aina myös päättää, että et halua jakaa kyseisiä tietoja.

Myös Matkantarjoajat voivat jakaa sinua koskevia tietoja Booking.comille. Näin voi tapahtua, jos sinulla on kysymyksiä Matkavarauksesi suhteen tai jos ilmenee Matkavarausta koskevia kiistatilanteita tai muita ongelmatilanteita.


Miksi Booking.com kerää ja käsittelee henkilötietojasi?

Käytämme kerättyä tietoa moniin tarkoituksiin. Henkilötietojasi voidaan käyttää seuraavin tavoin:

  1. Matkavaraukset: Ennen kaikkea hyödynnämme henkilötietojasi verkossa tekemäsi Matkavarauksen täydentämiseen ja hallinnointiin, mikä on varsin keskeistä koko liiketoiminnallemme. Tähän kuuluu esimerkiksi viestien (kuten vahvistusten, muutosten ja muistutusten) lähettäminen Matkavaraukseesi liittyen.

  2. Asiakaspalvelu: Tarjoamme kansainvälistä asiakaspalvelua paikallistoimistoistamme yli 20 kielellä, 24 tuntia vuorokaudessa ja 7 päivänä viikossa. Kun jaamme kansainvälisen asiakaspalveluverkostomme kanssa olennaiset tietosi, kuten varaustietosi tai käyttäjätiliäsi koskevia tietoja, voimme vastata aina, kun tarvitset meiltä apua. Voimme auttaa sinua olipa kyse sitten yhteyden ottamisesta oikeaan Matkantarjoajaan tai Matkavaraukseesi liittyviin kysymyksiin vastaamisesta (tai mistä tahansa muusta).

  3. Käyttäjätilipalvelut: Booking.comin asiakkaat voivat luoda käyttäjätilin verkkosivustoillemme tai sovelluksiimme. Käytämme antamiasi tietoja kyseisen tilin hallinnointiin, mikä mahdollistaa sinulle lukuisia hyödyllisiä toimintoja. Voit hallinnoida Matkavarauksia, hyödyntää erikoistarjouksia, tehdä helposti uusia Matkavarauksia ja muokata omia asetuksiasi.

    Omia asetuksiasi muokkaamalla voit säilyttää ja jakaa listoja ja valokuvia, katsoa helposti aikaisemmin etsimiäsi Matkapalveluita ja tarkistaa muita matkailuun liittyviä tietoja, jotka olet antanut. Pääset lukemaan myös kirjoittamasi arviot.

    Halutessasi voit jakaa käyttäjätilissä tietoa luomalla julkisen profiilin, joka yhdistetään joko etunimeesi tai valitsemaasi käyttäjänimeen.

    Booking.com Business -tiliä käyttävät voivat tallentaa tilipalveluun yhteystietoja, hallinnoida työmatkavarauksia ja yhdistää samaan Booking.com Business -tiliin muita tilinomistajia.

  4. Online-ryhmät: Saatamme antaa käyttäjille, joilla on käyttäjätili, mahdollisuuden liittyä online-ryhmiin tai foorumeille ja kommunikoida niiden kautta.

  5. Markkinointi: Käytämme tietojasi markkinoinnissa. Tähän sisältyy:

    1. Yhteystietojesi käyttäminen, jotta voimme lähettää sinulle säännöllisesti uutisia matkailuun liittyvistä tuotteista ja palveluista. Voit koska tahansa lopettaa sähköpostimarkkinointiviestien vastaanottamisen nopeasti ja helposti. Klikkaa vain Peruuta tilaus -linkkiä, joka löytyy jokaisesta uutiskirjeestä tai muusta viestistä.

    2. Tietojesi perusteella voimme näyttää sinulle yksilöityjä tarjouksia Booking.comin verkkosivustolla, mobiilisovelluksissa tai kolmansien osapuolien verkkosivustoilla/sovelluksissa (myös sosiaalisen median sivustoilla), ja sinulle näytettyjen sivujen sisältö saattaa olla yksilöity. Nämä tarjoukset voivat olla varattavissa suoraan Booking.comin sivustolla tai yhteistyösivustoilta, tai kyse voi olla muista kolmannen osapuolen tarjouksista tai tuotteista, joiden uskomme kiinnostavan sinua.

    3. Kun osallistut muihin kampanjoihin (kuten palkinto- tai suositteluohjelmiin tai kilpailuihin), hyödynnämme kampanjoiden hallinnoinnissa tarpeellista tietoa.

  6. Viestintä kanssasi: Voi olla myös muita tilanteita, jolloin otamme yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse, postitse, puhelimitse tai tekstiviestillä. Valittu yhteydenottotapa riippuu siitä, mitä yhteystietoja olet jakanut kanssamme.

    Käsittelemme viestit, joita meille lähetät. Tähän voi olla lukuisia syitä, kuten:

    1. Sinun tai varaamasi Matkantarjoajan pyyntöihin vastaaminen ja pyyntöjen käsittely. Booking.com tarjoaa lisäksi asiakkaille ja Matkantarjoajille useita tapoja vaihtaa tietoa, pyyntöjä ja kommentteja Matkantarjoajista ja Booking.comin kautta tehdyistä Matkavarauksista. Lisätietoa saat lukemalla kohdan, jonka otsikkona on Miten Booking.com käsittelee tietoja, joita sinä tai varaamasi matkan Matkantarjoaja lähetätte Booking.comin kautta?.

    2. Ellet ole vielä viimeistellyt aloittamaasi Matkavarausta verkossa, voimme ottaa sinuun yhteyttä muistuttaaksemme sinua varaustapahtuman jatkamisesta. Uskomme, että tämä lisäpalvelu on sinulle hyödyksi, sillä se antaa sinun jatkaa varaamista siitä, mihin jäit ilman, että sinun tarvitsee etsiä Matkantarjoajaa tai täyttää varaustietojasi uudelleen.

    3. Kun käytät palveluitamme, voimme lähettää sinulle kyselyn tai pyytää sinua kirjoittamaan arvion kokemuksestasi Booking.comin tai Matkantarjoajan kanssa.

    4. Lähetämme sinulle myös muuta Matkavarauksiisi liittyvää aineistoa, kuten ohjeet yhteyden ottamiseksi Booking.comiin, jos tarvitset apua matkalla, ja muuta tietoa, josta uskomme olevan hyötyä, kun suunnittelet Matkaa tai haluat saada siitä kaiken irti. Voimme myös lähettää aineistoa liittyen tuleviin Matkavarauksiin tai koosteen aikaisemmista Matkavarauksista, jotka olet tehnyt Booking.comin kautta.

    5. Vaikka sinulla ei olisi tulevia Matkavarauksia, saatamme lähettää sinulle muita hallinnollisia viestejä, kuten turvallisuusvaroituksia.

  7. Markkinatutkimus: Pyydämme joskus asiakkaitamme osallistumaan markkinatutkimukseen. Tutustu kunkin kutsun yhteydessä ilmoitettaviin tietoihin, jotta saat paremman käsityksen siitä, millaisia henkilötietoja kerätään ja miten tietoja käytetään.

  8. Palveluidemme parantaminen: Käytämme henkilötietojasi analyysitarkoituksiin ja tuotekehitykseen. Tämä liittyy sitoumukseemme parantaa palveluitamme ja tarjoamaamme käyttäjäkokemusta.

    Näissä tapauksissa käytämme tietoja testitarkoituksiin, ongelmanratkaisuun sekä liiketoimintaamme liittyvän tilastotiedon tuottamiseen. Päätavoitteena on saada tietoa siitä, miten palvelumme toimivat ja miten niitä käytetään, sekä viime kädessä verkkosivustojemme ja sovellustemme optimointi ja räätälöinti niiden käytön helpottamiseksi ja sujuvoittamiseksi. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan käyttämään näihin analyysitarkoituksiin sellaisia tietoja, joista henkilötiedot on poistettu.

  9. Parhaan saatavilla olevan hinnan tarjoaminen sijaintisi mukaan: Kun etsit sovelluksistamme tai verkkosivuiltamme esimerkiksi majoituspaikkaa, vuokra-autoa tai lentoa, käytämme IP-osoitettasi saadaksemme tiedon siitä, oletko Euroopan talousalueella (ETA) vai jossakin muussa maassa. Toimimme näin voidaksemme tarjota sinulle parhaan ETA-alueella tai muissa kuin ETA-maissa saatavilla olevan hinnan.

  10. Asiakasarviot ja muut kohteisiin liittyvät tiedot: Saatamme pyytää sinua kirjoittamaan arvion Matkasi aikana ja sen jälkeen. Voimme antaa arviointimahdollisuuden puolestasi myös henkilöille, joiden kanssa matkustat tai joiden puolesta olet tehnyt varauksen. Arviopyynnössä kysytään tietoa Matkantarjoajasta tai kohteesta.

    Jos sinulla on Booking.comin käyttäjätili, voit valita arvion näytettäväksi käyttäjänimellä oikean nimesi sijasta tai jättää arvion nimettömänä. Voit määritellä käyttäjänimen tiliasetuksissa. Profiilikuvan lisääminen on myös mahdollista.

    Kun kirjoitat arvion, hyväksyt, että se voidaan näyttää (kuten Yleisissä sopimusehdoissa on yksityiskohtaisesti kuvattu) esimerkiksi kyseisen Matkantarjoajan sivulla verkkosivustoillamme, mobiilisovelluksissamme, sosiaalisen median tileillämme ja sosiaalisen median sovelluksissamme tai kyseisen Matkantarjoajan tai liiketoimintakumppanin verkkoalustalla. Tarkoituksena on viestiä muille matkailijoille käyttämäsi Matkapalvelun laadusta, valitsemastasi kohteesta tai muista kokemuksista, jotka päätät jakaa.

  11. Puheluiden seuranta: Kun soitat asiakaspalveluumme, Booking.com käyttää automaattista numeronjäljitysjärjestelmää, jotta puhelinnumerosi voidaan yhdistää tehtyyn varaukseen. Tämä voi säästää sekä sinun että asiakaspalvelun aikaa. Asiakaspalvelumme voi silti kysyä varmennustietoja, jotta varaustietosi säilyvät luottamuksellisina.

    Kun soitat asiakaspalveluumme, puhelua voidaan kuunnella suorana tai se voidaan nauhoittaa laadunvalvonta- ja koulutustarkoituksiin. Tämä kattaa tallenteiden käyttämisen valitusten ja korvausvaatimusten käsittelyä sekä petosten ehkäisemistä varten.

    Kaikkia puheluita ei nauhoiteta, ja tallenteita säilytetään määräaika, jonka jälkeen ne poistetaan automaattisesti. Poikkeuksen tähän muodostavat tapaukset, joissa Booking.comilla on perusteltu syy säilyttää tallennetta pidempään petostutkinnan takia tai muusta lainsäädäntöön perustuvasta syystä.

  12. Turvallisen ja luotettavan palvelun takaaminen: Jotta voimme luoda turvallisen ympäristön sinulle, matkaseurueellesi, Booking.comin liikekumppaneille ja Matkantarjoajillemme, voimme käyttää henkilötietoja petosten sekä muiden laittomien tai ei-toivottujen toimien havaitsemiseksi ja estämiseksi.

    Voimme vastaavasti käyttää henkilötietoja myös riskiarviointien tekemiseen ja turvallisuustarkoituksiin, kuten käyttäjien ja varausten aitouden todentamiseksi. Tämän takia saatamme joutua estämään tai keskeyttämään tietyt Matkavaraukset, kunnes olemme saaneet tehtyä arviointimme.

  13. Oikeudelliset syyt: Joissain tapauksissa meidän täytyy käyttää tietojasi oikeuskiistojen käsittelyyn ja ratkaisuun, oikeuskysymyksiin liittyviin tutkimuksiin, Booking.comin online-varauspalvelun käyttöehtojen toimeenpanoon tai voidaksemme toimia lainvalvontaviranomaisten esittämien lainsäädäntöön perustuvien pyyntöjen mukaan.

    Henkilötietojen antaminen Booking.comille on vapaaehtoista. Voimme kuitenkin tarjota sinulla tiettyjä palveluita vain, jos saamme kerätä joitakin henkilötietoja. Emme esimerkiksi voi käsitellä Matkavaraustasi, jos et anna nimeäsi ja yhteystietojasi.

    Jos käytämme henkilötietojen käsittelemiseen automaattisia menetelmiä, ja tällä on oikeudellisia tai muuten huomattavia vaikutuksia sinuun, ryhdymme tarvittaviin toimenpiteisiin suojataksemme oikeutesi ja vapautesi. Tähän sisältyy oikeus vaatia, että tiedot käsittelee luonnollinen henkilö.

Jotta voimme käsitellä henkilötietojasi yllä kuvatulla tavalla, hyödynnämme seuraavia lainsäädännön mukaisia keinoja:

Booking.com käsittelee henkilötietojasi A- ja B-kohdissa mainittuihin tarkoituksiin sillä lakisääteisellä perusteella, että henkilötietojen käsittely on välttämätöntä sopimuksen täyttämiseksi, siis Matkavarauksesi viimeistelemiseksi ja sen hallinnoimiseksi.

Jos vaadittuja henkilötietoja ei anneta, Booking.com ei voi viimeistellä Matkavarausta eikä tarjota asiakaspalvelua. Booking.com käsittelee henkilötietojasi C–L-kohdissa mainittuihin tarkoituksiin tarjotakseen ja parantaakseen palveluitaan sekä estääkseen petoksia oikeutetun kaupallisen etunsa mukaisesti (kuten kohdissa C–L on kerrottu tarkemmin).

Booking.com pyrkii aina tasapainoon henkilötietojesi suojaamiseen / tietoturvaan perustuvien oikeuksiesi ja etusi sekä Booking.comin ja kolmansien osapuolten oikeuksien ja etujen välillä silloin, kun henkilötietoja käytetään Booking.comin tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi. M-kohdan osalta Booking.com nojaa soveltuvilta osin sen varmistamiseen, että se toimii lakisääteisten velvollisuuksiensa mukaisesti (kuten vastaa lainvalvontaviranomaisten lakisääteisiin pyyntöihin).

Booking.com hankkii etukäteisen suostumuksesi henkilötietojesi käsittelemiseen esimerkiksi sähköpostimarkkinointitarkoituksia varten, mikäli soveltuva lainsäädäntö sitä edellyttää.

Jos haluat vastustaa kohtien C–L mukaista käsittelyä eikä vastustamiseen sopivaa keinoa ole suoraan saatavillasi (esimerkiksi tilisi asetuksissa), otathan yhteyttä osoitteeseen dataprotectionoffice@booking.com.


Miten Booking.com jakaa tietojasi kolmansille osapuolille?

Joissain tilanteissa jaamme henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille. Näitä kolmansia osapuolia voivat olla:

  1. Matkantarjoaja, jonka varasit: Jotta voimme viimeistellä Matkavarauksesi, toimitamme tarpeelliset varaustiedot Matkantarjoajalle, jonka olet varannut. Tämä on yksi keskeisimmistä toimistamme.

    Matkavarauksesta ja Matkantarjoajasta riippuen jakamiimme tietoihin voi sisältyä nimesi, yhteys- ja maksutietosi, kanssasi matkustavien asiakkaiden nimet sekä muut tiedot tai toiveet, jotka olet ilmoittanut Matkavarausta tehdessäsi.

    Joissakin tapauksissa toimitamme Matkantarjoajalle myös sinua koskevia aiempia tietoja. Näihin tietoihin sisältyvät esimerkiksi tieto siitä, oletko aiemmin tehnyt varauksen kyseiselle Matkantarjoajalle, varmistus siitä, ettei sinun ole ilmoitettu syyllistyneen sääntöjen vastaiseen käytökseen, aiemmin perumiesi varausten prosentuaalinen osuus sekä tieto siitä, oletko antanut arvioita aiemmista varauksistasi.

    Jos sinulla on kysyttävää Matkastasi, voimme ottaa yhteyttä Matkantarjoajaan ja pyytää heitä käsittelemään pyyntösi. Ellei maksua suoriteta varaushetkellä Booking.comin verkkosivuston kautta, lähetämme luottokorttitietosi käsiteltäväksi varaamallesi Matkantarjoajalle (jos olet antanut kyseiset tiedot varausta tehdessäsi).

    Matkavarauksiin liittyvissä kiistatapauksissa voimme toimittaa Matkantarjoajalle yhteystietosi ja myös sähköpostiosoitteesi sekä tarvittavaa tietoa varausprosessista kiistatapauksen käsittelyä varten. Näihin saattaa sisältyä kopio varausvahvistuksestasi, jotta voidaan todistaa, että Matkavaraus on todella tehty.

    Huomioithan, että meidän tarvitsee ajoittain jakaa Matkantarjoajan johdolla henkilötietojasi Matkantarjoajaan liittyville osapuolille varauksesi viimeistelemiseksi ja hallinnoimiseksi. Näihin osapuoliin voivat lukeutua hotelliryhmittymän muut yksiköt tai palveluntarjoajat, jotka käsittelevät tietoja Matkantarjoajan puolesta.

  2. Paikallinen Booking.com-toimistosi: Jotta voimme auttaa Booking.comin palveluiden käytössä, tietosi voidaan jakaa Booking.com-konsernin tytäryhtiöille, jotka toimivat palveluntarjoajina esimerkiksi asiakaspalvelussa. Lisää tietoa Booking.com-konsernista saat kohdasta Booking.com yhtiönä.

  3. Palveluntarjoajina toimivat kolmannet osapuolet: Käytämme Booking.com-konsernin ulkopuolisia palveluntarjoajia auttamaan meitä tuottamaan Booking.comin palveluita. Näitä ovat muun muassa:

    • Asiakaspalvelu

    • Markkinatutkimus

    • Petosten havaitsemiseen ja ehkäisemiseen tarkoitetut palvelut (mukaan lukien petosten seulontapalvelu)

    • Maksupalvelut

      Käytämme kolmansia osapuolia käsittelemään maksuja, hallinnoimaan maksunpalautuksia ja tarjoamaan perintäpalveluita. Kun joko sinä tai varauksen tekoon käytetyn luottokortin haltija pyydätte Matkavarausta varten tehdyn veloituksen palautusta, meidän on jaettava tiettyjä varaustietoja maksupalvelun tarjoajalle ja asiaankuuluvalle talousalan instituutiolle, jotta palautus voidaan käsitellä. Näihin tietoihin voi sisältyä kopio varausvahvistuksestasi tai IP-osoite, jota käytit varausta tehdessäsi. Voimme lisäksi jakaa tietoa asianmukaisten talousalan instituutioiden kanssa, jos pidämme sitä ehdottomasti tarpeellisena petosten havaitsemiseksi ja estämiseksi.

    • Markkinointipalvelut

      Jaamme henkilötietoja, mukaan lukien sähköpostiosoitteesi, mainosyhteistyökumppaneille osana Booking.comin palveluiden markkinointia kolmansien osapuolten kautta (varmistaaksemme, että asiakkaat näkevät heille sopivia mainoksia). Käytämme erilaisia tekniikoita, kuten hajautustekniikkaa, yhdistääksemme sähköpostiosoitteesi jo olemassa olevaan asiakastietojärjestelmään, jottei osoitetta voida käyttää muihin tarkoituksiin. Lisätietoa kohdennetusta mainonnasta ja omista vaihtoehdoistasi saat tutustumalla evästeselosteemme.

    • Mainosyhteistyökumppanit

      Käytämme mainosyhteistyökumppaneita, kuten metahakupalveluiden tarjoajia, tarjotaksemme sinulle mahdollisuuden vertailla tarjouksiamme muiden online-matkatoimistojen tarjouksiin. Kun teet varauksen Booking.comin kautta käytettyäsi mainosyhteistyökumppanin palveluita, lähetämme tiedot Booking.comin kautta tekemästäsi varauksesta kyseiselle yhteistyökumppanille.

    Kaikilta palveluntarjoajilta edellytetään henkilötietojesi asianmukaista suojaamista.

  4. Toimivaltaiset viranomaiset: Annamme henkilötietoja lakia valvoville viranomaisille, jos laki niin vaatii tai se on ehdottomasti tarpeen rikollisen toiminnan ja petosten havaitsemiseksi, estämiseksi tai syytteen nostamiseksi, tai jos meillä on muu lain edellyttämä velvoite siihen. Meidän pitää mahdollisesti lisäksi antaa henkilötietoja toimivaltaisille viranomaisille meidän tai liiketoimintakumppaniemme oikeuksien tai omaisuuden suojelemiseksi.

  5. Liiketoimintakumppanit: Teemme yhteistyötä monien liiketoimintakumppaneiden kanssa ympäri maailmaa. Jotkut näistä liiketoimintakumppaneista jakavat tai mainostavat Booking.comin palveluita, kuten Matkantarjoajiemme palveluita ja tuotteita.

    Kun teet varauksen liiketoimintakumppanimme verkkosivuston tai sovelluksen kautta, meille välitetään joitain antamiasi henkilötietoja, kuten nimesi ja sähköpostiosoitteesi, osoitteesi, maksutietosi ja muita tarpeellisia tietoja, jotta voimme viimeistellä Matkavarauksesi ja hallinnoida sitä.

    Jos liiketoimintakumppani tarjoaa asiakaspalvelua, Booking.com jakaa olennaisia varaukseen liittyviä tietoja (tarpeen mukaan) liiketoimintakumppanille, jotta voimme tarjota sinulle asianmukaista ja tehokasta tukea.

    Kun teet varauksen liiketoimintakumppanimme verkkosivuston kautta, liiketoimintakumppanit voivat saada henkilötietojasi, jotka liittyvät kyseiseen varaukseen sekä toimintaasi näiden liiketoimintakumppanien sivustoilla. Liiketoimintakumppanit käyttävät tietoja kaupallisiin tarkoituksiin.

    Kun varaat liiketoimintakumppanin verkkosivuston kautta, muista lukea myös heidän yksityisyydensuojailmoituksensa, jos haluat tietää, miten liiketoimintakumppanimme käsittelevät henkilötietojasi.

    Petosten havaitsemiseksi ja ehkäisemiseksi voimme myös vaihtaa tietoa käyttäjistämme liiketoimintakumppaneidemme kanssa, mutta vain kun se on ehdottomasti välttämätöntä.

    • Yhteistyökumppanin tarjous: Saattaa olla, että Yhteistyökumppanin tarjouksen varaaminen on mahdollista kohdallasi. Yhteistyökumppanin tarjous -tyyppisiä varauksia koordinoi Matkantarjoaja, joka ei ole sama taho kuin varauksen kohteena oleva majoituspaikka. Meidän täytyy varausprosessin yhteydessä jakaa joitakin olennaisia henkilötietoja kyseessä olevan Matkantarjoajan kanssa.

      Jos hyödynnät Yhteistyökumppanin tarjousta, tutustuthan varausprosessissa tai varausvahvistuksessa annettuihin tietoihin, jos haluat tietää enemmän Matkantarjoajasta ja siitä, miten se käsittelee henkilötietojasi.

  6. Booking Holdings Inc. -konserni: Lue lisää siitä, miten henkilötietojasi jaetaan Booking Holdings Inc. -konsernin sisällä.

Tässä Yksityisyydensuojalausekkeessa kuvattu henkilötietojen välittäminen voi tarkoittaa tiedonsiirtoja maihin, joiden tietosuojalait eivät ole yhtä kattavia kuin Euroopan unionin jäsenvaltioissa.

EU:n lainsäädännön niin vaatiessa siirrämme henkilötietoja vain vastaanottajille, joiden tarjoama tietosuoja on riittävällä tasolla. Näissä tapauksissa pyrimme takaamaan erillisillä sopimuksilla sen, että henkilötietosi saavat eurooppalaisten standardien mukaisen tietosuojan. Voit pyytää meiltä kopiota näistä sopimuksista lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen dataprotectionoffice@booking.com.


Miten henkilötietojasi jaetaan Booking Holdings Inc. -konsernin sisällä?

Booking.com on osa Booking Holdings Inc. -konsernia. Lisää tietoa saat vierailemalla sivustolla Bookingholdings.com.

Saatamme saada henkilötietojasi muilta Booking Holdings Inc. -konsernin yrityksiltä tai jakaa tietojasi näiden yritysten kanssa seuraavista syistä:

  1. palvelujen tarjoamiseksi (mukaan lukien varausten teko ja hallinnointi tai maksujen käsittely)

  2. asiakaspalvelun tarjoamiseksi

  3. petosten, muiden laittomien toimien tai tietoturvaloukkausten havaitsemiseksi, ehkäisemiseksi ja tutkimiseksi

  4. analysointi- ja tuotekehitystarkoituksiin

  5. yksilöllisten tarjousten ja markkinointiviestien lähettämiseen suostumuksellasi tai sovellettavan lain niin salliessa

  6. hosting-tarkoituksiin, teknistä tukea ja kyseisten jaettujen tietojen yleistä hallinnointia varten sekä tietojen turvaamiseksi

  7. varmistaaksemme sovellettavien lakien noudattamisen.

Ellei toisin ilmoiteta, Booking.com nojaa kohtien A–F osalta oikeutettuun etuunsa jakaa ja saada henkilötietoja. M-kohdan osalta Booking.com nojaa soveltuvilta osin sen varmistamiseen, että se toimii lakisääteisten velvollisuuksiensa mukaisesti (kuten vastaa lainvalvontaviranomaisten lakisääteisiin pyyntöihin).

Booking.com toimii esimerkiksi tiiviissä yhteistyössä Rentalcars.comin kanssa tarjotakseen asiakkailleen maakuljetuspalveluita. Voit lukea aiheesta tarkemmin Miten henkilötietojasi jaetaan ja käsitellään maakuljetuspalveluiden osalta? -osiosta.

Kaikkien Booking Holdings Inc. -konsernin yritysten on mahdollisesti jaettava asiakkaiden henkilötietoja keskenään varmistaakseen kaikkien käyttäjien suojelun petoksilta verkkoalustoillaan.


Miten henkilötietojasi jaetaan ja käsitellään maakuljetuspalveluiden osalta?

Booking.com ja Rentalcars.com (jotka kuuluvat molemmat Booking Holdings Inc. -konserniin) tekevät läheistä yhteistyötä tarjotakseen sinulle maakuljetuspalveluita Booking.comin verkkosivustoilla ja sovelluksissa (kuten cars.booking.com tai taxi.booking.com).

Tämä tarkoittaa sitä, että kun varaat maakuljetuspalveluita tai selaat vaihtoehtoja sovelluksessa tai verkkosivustolla, Booking.com ja Rentalcars.com ovat yhteisesti vastuussa henkilötietojesi keräämisestä ja käytöstä.

Jos haluat lisätietoja Booking.comin ja Rentalcars.comin välisistä yhteyksistä tai haluat käyttää Booking.comin verkkosivustojen ja sovellusten kautta kerättyihin henkilötietoihisi liittyviä oikeuksiasi, voit milloin tahansa ottaa yhteyttä Booking.comiin. Tämän voit tehdä lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen, joka on ilmoitettu Kuka on vastuussa henkilötietojen käsittelystä Booking.comissa, ja miten voit ottaa meihin yhteyttä? -osiossa.

Booking.com ja Rentalcars.com käsittelevät tietoja yhteisesti mahdollistaakseen sinulle maakuljetuspalveluiden etsimisen ja varaamisen, minkä lisäksi ne käyttävät henkilötietojasi myös itsenäisesti tarkoituksiin, jotka on ilmoitettu tässä yksityisyydensuojalausekkeessa ja Rentalcars.comin tietosuojaselosteessa.


Miten Booking.com käsittelee viestejä, joita sinä ja varaamasi Matkantarjoaja lähetätte Booking.comin kautta?

Booking.com tarjoaa sinulle ja Matkantarjoajille lukuisia keinoja viestiä Matkapalveluista ja tehdyistä Matkavarauksista Booking.comin kautta. Tämän ansiosta sinä ja Matkantarjoajasi voitte ottaa Matkavaraukseesi liittyvissä kysymyksissä yhteyttä Booking.comiin verkkosivustomme, sovellustemme ja muiden tarjoamiemme kanavien kautta.

Booking.comilla on pääsy viesteihin, ja se voi käyttää automaattisia järjestelmiä viestien tarkasteluun, skannaamiseen ja analysointiin seuraavista syistä:

  • turvallisuussyistä

  • petosten ehkäisemiseksi

  • lakien ja säännösten noudattamiseksi

  • mahdollisen sääntöjen vastaisen käytöksen tutkimiseksi

  • tuotekehitys- ja tuoteparannussyistä

  • tutkimukseen

  • asiakkaiden osallistamiseksi (kuten tarjotaksemme sinulle tietoa ja tarjouksia, joiden uskomme kiinnostavan sinua)

  • asiakaspalveluun ja tekniseen tukeen.

Varaamme oikeuden tarkistaa tai estää sellaisten viestien lähettäminen, jotka oman harkintamme mukaan voivat olla sisällöltään haitallisia, roskapostia tai vahingollisia sinulle, Matkantarjoajille, Booking.comille tai muille osapuolille.

Booking.com vastaanottaa ja säilyttää kaikki Booking.comin viestintätyökaluilla lähetetyt tai vastaanotetut viestit. Matkantarjoajat ja liiketoimintakumppanit, joiden alustan kautta teet varauksen, saattavat viestiä sinulle myös suoraan sähköpostilla tai muuta sellaista kanavaa käyttäen, jota Booking.com ei kontrolloi.


Miten Booking.com hyödyntää mobiililaitteita?

Tarjoamme ilmaiseksi sovelluksia monenlaisiin mobiililaitteisiin sekä puhelimille ja tableteille optimoitua versiota normaalista verkkosivustostamme.

Nämä sovellukset ja mobiilisivustot käsittelevät antamiasi henkilötietoja paljolti samalla tavalla kuin verkkosivustomme. Halutessasi voit niitä käyttäessäsi hyödyntää myös sijaintipalveluita löytääksesi lähellä sijaitsevia Matkapalveluita.

Suostumuksellasi voimme lähettää sinulle push-ilmoituksia, joissa on tietoa Matkavarauksestasi. Voit myös halutessasi antaa meille pääsyn sijainti- tai yhteystietoihisi, jotta voimme tarjota sinulle pyytämiäsi palveluita. Jos lataat kuvia alustallemme, kuviin saattaa sisältyä myös sijaintitietoja (metadataa). Luethan mobiililaitteesi ohjeista, miten asetuksia muutetaan ja miten voit kontrolloida kyseisten tietojen jakamista.

Käytämme niin kutsuttua laiteriippumatonta seurantaa palveluidemme ja markkinointimme optimoimiseksi sekä varmistaaksemme johdonmukaisen käyttäjäkokemuksen. Tämä voidaan tehdä evästeiden avulla tai ilman niitä. Jos haluat lisää yleistietoa evästeistä ja muista vastaavista teknologioista, voit tutustua Evästeselosteeseemme.

Laiteriippumattoman seurannan avulla Booking.com voi seurata käyttäjän toimintaa eri laitteissa. Osana laiteriippumatonta seurantaa voimme yhdistää tietyltä selaimelta tai mobiililaitteelta kerättyjä tietoja toiseen tietokoneeseen tai laitteeseen, joka on yhteydessä siihen tietokoneeseen tai laitteeseen, jolta tiedot kerättiin.

Booking.comin uutiskirjeen sisällön optimoimiseksi yhdistämme eri tietokoneilta ja laitteilta tehtyjä hakuja ja varauksia. Voit koska tahansa lopettaa Booking.comin uutiskirjeen tilaamisen.

Yksilöity mainonta, jota sinulle näytetään muilla verkkosivustoilla tai sovelluksissa, perustuu toimintaasi yhdistetyillä tietokoneilla ja laitteilla. Muuttamalla laitteesi evästeasetuksia (katso Evästeselosteemme kohta Mitkä ovat vaihtoehtosi?) voit muuttaa mainontatarkoituksiin tapahtuvan laiteriippumattoman seurannan asetuksia. Huomioithan, että pelkkä kirjautuminen ulos Booking.comin käyttäjätililtä ei tarkoita, ettet enää saisi yksilöityä mainontaa.


Miten Booking.com hyödyntää sosiaalista mediaa?

Booking.com käyttää sosiaalista mediaa monin eri tavoin. Käytämme sitä verkkovarauspalveluiden helpottamiseen, mutta myös edistääksemme Matkantarjoajiemme matkailuun liittyviä tuotteita ja palveluja sekä mainostaaksemme, parantaaksemme ja sujuvoittaaksemme omia palveluitamme.

Huomioithan, että sosiaalisen median toimintojen käyttäminen voi johtaa henkilötietojen vaihtoon Booking.comin ja sosiaalisen median palveluntarjoajan välillä alla kuvatun mukaisesti. Sosiaalisen median toimintojen käyttäminen on sinulle vapaaehtoista.

  1. Sisäänkirjautuminen sosiaalisen median tilisi avulla. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden kirjautua Booking.comin käyttäjätilille sosiaalisen median tiliesi avulla. Tämä vähentää tarvetta muistaa monien eri online-palveluiden käyttäjätunnuksia ja salasanoja.

    Kun olet kerran kirjautunut sisään, voit aina käyttää sosiaalisen median tiliä kirjautuessasi Booking.comin käyttäjätilille. Voit myös irrottaa Booking.comin käyttäjätilin valitsemastasi sosiaalisen median tilistä milloin tahansa.

  2. Sosiaalisen median laajennusten integrointi. Integroimme lisäksi sosiaalisen median laajennuksia Booking.comin verkkosivustolle ja sovelluksiin. Tämä tarkoittaa, että kun klikkaat tiettyjä painikkeita (kuten esimerkiksi Facebookin Tykkää-painiketta), tietyt tiedot jaetaan näille sosiaalisen median palveluille.

    Jos olet kirjautunut samanaikaisesti sosiaalisen median tilillesi, sosiaalisen median palveluntarjoaja voi yhdistää tämän tiedon sosiaalisen median tiliisi. Asetuksistasi riippuen sosiaalisen median palveluntarjoaja voi mahdollisesti näyttää toimintaasi sosiaalisen median profiilissasi, jotta se voidaan jakaa muille verkostoosi kuuluville.

  3. Muut sosiaalisen median palvelut ja toiminnot. Integroimme myös muita sosiaalisen median palveluita (kuten sosiaalisen median viestittelyä), jotta voit viestiä Booking.comin tai yhteyshenkilöittesi kanssa palveluistamme.

    Ylläpidämme myös sosiaalisen median tilejä ja tarjoamme sovelluksia useille sosiaalisen median sivustolle. Aina kun olet yhteydessä Booking.comiin sosiaalisen median kautta, sosiaalisen median palveluntarjoajasi voi sallia sinun jakavan tietoja Booking.comin kanssa.

    Jos haluat jakaa tietoja, sosiaalisen median palveluntarjoajasi kertoo yleensä, mitä tietoja tullaan jakamaan. Kun esimerkiksi kirjaudut Booking.comin käyttäjätilille sosiaalisen median tilisi avulla, tiettyjä sosiaalisen median tilille tallennettuja tietoja, kuten sähköpostiosoitteesi, ikäsi tai profiilikuvat, voidaan jakaa Booking.comille sen mukaan, mihin olet antanut valtuudet.

Kun rekisteröidyt Booking.comin sosiaalisen median sovelluksen avulla tai olet yhteydessä Booking.comiin sosiaalisen median viestintäpalvelun avulla ilman Booking.comin käyttäjätiliä, tiedot, jotka voit jakaa kanssamme, saattavat sisältää sosiaalisen median profiilissasi olevia perustietoja (kuten sähköpostiosoitteesi, tilapäivityksesi ja yhteyshenkilölistasi).

Käytämme näitä tietoja, jotta voimme tarjota sinulle toivomiasi palveluita, kuten toimittaaksemme viestin, jonka haluat lähettää yhteyshenkilöillesi, tai luodaksemme yksilöllisen käyttäjäkokemuksen sovelluksessa tai verkkosivustollamme. Näin voimme halutessasi räätälöidä palveluitamme tarpeidesi mukaan, yhdistää sinut ja ystäväsi parhaisiin matkakohteisiin sekä analysoida ja parantaa matkailuun liittyviä palveluitamme.

Sosiaalisen median palveluntarjoajasi voi kertoa sinulle lisää siitä, miten se käyttää ja käsittelee tietojasi, kun olet Booking.comiin yhteydessä sen kautta. Se saattaa esimerkiksi yhdistää henkilötietojasi, joita se kerää käyttäessäsi Booking.comia sen kautta, sellaisiin tietoihin, joita se kerää käyttäessäsi muita sosiaalisen median tiliisi yhdistettyjä online-alustoja.

Jos olet Booking.comiin yhteydessä Facebook- tai Google-tilisi avulla, luethan seuraavista linkeistä lisätietoa siitä, miten kyseiset tahot käyttävät vastaanottamiaan tietoja: Facebook ja Google.


Mitä turvallisuuskäytäntöjä Booking.com hyödyntää pitääkseen henkilötietosi turvassa?

Käytössämme on erilaisia menettelytapoja luvattoman henkilötietoihin pääsyn ja henkilötietojen väärinkäytön estämiseksi.

Käytämme asiaankuuluvia liiketoimintajärjestelmiä ja toimintatapoja, jotta voimme suojata meille antamiasi tietoja. Käytämme myös turvamenettelyitä sekä teknisiä ja fyysisiä rajoitteita palvelimillamme olevien henkilötietojen käytössä ja henkilötietoihin pääsyssä. Vain erityisluvan saanut henkilökunta pääsee käsittelemään työssään henkilötietoja.

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin se on mielestämme tarpeellista, jotta voit käyttää palveluitamme tai jotta voimme tarjota palveluitamme sinulle (mukaan lukien mahdollisen Booking.com-käyttäjätilisi hallinnointi), noudattaa soveltuvia lakeja, ratkaista mitä tahansa riitoja tai jos se on muuten tarpeellista liiketoimintamme harjoittamiseksi, kuten petosten ja muiden laittomien toimien havaitsemiseksi ja estämiseksi. Tässä Yksityisyydensuojalausekkeessa on tiedot kaikista sinua koskevista henkilötiedoista, joita säilytämme.

Lisäsuojan saamiseksi suosittelemme vahvasti, että otat Booking.com-tilillesi käyttöön kaksiosaisen todennuksen. Lisättävän tunnistautumisvaiheen avulla voidaan varmistaa, että vaikka käyttäjätunnuksesi ja salasanasi joutuisi vääriin käsiin (esimerkiksi tietojenkalastelun tai käyttäjän manipuloinnin kautta), niiden avulla ei voi kirjautua tilillesi. Voit ottaa toiminnon käyttöön tilisi turvallisuusasetuksista.


Miten Booking.com käsittelee lasten henkilötietoja?

Palveluitamme ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille lapsille, emmekä koskaan kerää heidän tietojaan, ellei tietojen (ja suostumuksen) antajana ole lapsen vanhempi tai huoltaja. Tietyissä tapauksissa voimme kerätä tarvittavia tietoja osana varauksia, muiden matkailuun liittyvien palveluiden ostoa tai muissa poikkeuksellisissa tilanteissa (kuten perheille tarkoitettujen palveluiden suhteen). Tällöinkin käytetään ja kerätään vain vanhemman tai huoltajan antamia tietoja ja tämän suostumuksella.

Jos meille ilmenee, että käsittelemme alle 16-vuotiaan lapsen tietoja ilman hänen vanhempansa tai huoltajansa suostumusta, poistamme tiedot.


Miten voit hallinnoida Booking.comille antamiasi henkilötietoja?

Miten voit hallinnoida Booking.comille antamiasi henkilötietoja?

  1. Voit pyytää meiltä kopion hallussamme olevista henkilötiedoistasi.

  2. Voit ilmoittaa meille henkilötietojasi koskevista muutoksista tai pyytää meitä korjaamaan hallussamme olevia henkilötietojasi. Jos sinulla on käyttäjätili, voit myös tehdä joitakin näistä muutoksista itse, kuten alla kerrotaan.

  3. Tietyissä tilanteissa voit pyytää meitä poistamaan hallussamme olevia henkilötietojasi tai estämään tai rajoittamaan niiden käsittelyä tai vastustaa tiettyjä tapoja, joilla käytämme henkilötietojasi.

  4. Tietyissä tilanteissa voit myös pyytää meitä lähettämään meille antamasi henkilötiedot kolmannelle osapuolelle.

  5. Kun henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

  6. Lisäksi jos henkilötietojesi käsittely perustuu oikeutettuun tai julkiseen etuun, sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käyttöä kyseisiin tarkoituksiin sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

Luotamme siihen, että meille toimittamissasi henkilötiedoissa ei ole puutteita ja että ne ovat todenmukaisia ja ajan tasalla. Ilmoitathan meille henkilötiedoissasi tapahtuvista muutoksista tai niissä olevista virheistä mahdollisimman pian.

Jos sinulla on Booking.com-käyttäjätili, voit tarkastella suurta osaa henkilötiedoistasi verkkosivustomme tai sovellustemme kautta. Tiliasetuksissa on yleensä valittavissa toiminto lisätietojen antamiseksi tai hallussamme olevien tietojesi päivittämiseksi tai poistamiseksi.

Jos et pääse haluamiisi henkilötietoihisi verkkosivustomme tai sovellustesi kautta, voit lähettää meille pyynnön asiasta (pyyntö on maksuton).

Jos haluat käyttää tietoihin pääsyyn tai tietojen poistamiseen liittyviä oikeuksiasi, sinun pitää vain täyttää ja lähettää Rekisteröidyn esittämä tietopyyntö Booking.comin asiakkaille -lomake. Jos sinulla on tähän Yksityisyydensuojalausekkeeseen liittyviä kysymyksiä tai haluat käyttää muita oikeuksiasi tai tehdä valituksen, lähetä yhteydenotto tietosuojavastaavaamme osoitteeseen dataprotectionoffice@booking.com. Voit ottaa yhteyttä myös paikalliseen tietosuojaviranomaiseesi.

Jos haluat vastustaa oikeutettuun etuun perustuvaa henkilötietojesi käsittelyä eikä vastustamiseen sopivaa keinoa ole saatavilla suoraan, otathan sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen dataprotectionoffice@booking.com.


Kuka on vastuussa henkilötietojen käsittelystä Booking.comissa, ja miten voit ottaa meihin yhteyttä?

Booking.com B.V. kontrolloi henkilötietojen käyttöä tässä Yksityisyydensuojalausekkeessa kuvatun mukaisesti. Poikkeuksen muodostavat tapaukset, joiden yhteydessä on selvästi ilmaistu muusta käytännöstä. Booking.com B.V. on yksityinen osakeyhtiö, joka on perustettu Alankomaiden lain mukaan ja jonka pääkonttori on osoitteessa Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Alankomaat.

Jos sinulla on kysyttävää tästä Yksityisyydensuojalausekkeesta tai siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteella dataprotectionoffice@booking.com, niin vastaamme mahdollisimman pian.

Jos sinulla on kysyttävää varauksestasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelun sivun kautta.

Lainvalvontaviranomaisten pyynnöt tulee toimittaa Lainvalvontaportaalin kautta.

Maakohtaiset ehdot

Jos sinua koskevat lait niin edellyttävät, saatamme joutua antamaan lisätietoja. Tutustuthan alla olevaan listaukseen löytääksesi sinua mahdollisesti koskevia lisätietoja.

Kalifornian asukkaat – Kalifornian lainsäädäntö

Tämä osio täydentää Yksityisyydensuojalausekettamme ja koskee vain Kalifornian osavaltion asukkaita. Siinä selitetään soveltuvin osin, miten käytämme ja käsittelemme henkilötietojasi, sekä Kalifornian lainsäädännön turvaamat erityisoikeutesi.

Kerromme alla, millaisia henkilötietoja keräämme, ja erittelemme tiettyjä tietokategorioita:

  1. tunnistetiedot (esimerkiksi nimesi, tilinumerosi, sähköpostiosoitteesi ja IP-osoitteesi)

  2. taloudelliset, terveydelliset tai sairausvakuutukseen liittyvät tiedot (esimerkiksi pankkitilisi numero, maksukorttisi numero ja antamasi tai puolestasi mahdollisesti annetut terveystiedot)

  3. suojatut luokittelutiedot Kalifornian tai liittovaltion lainsäädännön mukaisesti (esimerkiksi sukupuolesi, uskontosi ja seksuaalinen suuntautumisesi)

  4. kaupalliset tiedot (esimerkiksi tietoja tekemistäsi hankinnoista)

  5. tiedot toiminnastasi internetissä tai muussa elektronisessa verkostossa (esimerkiksi tietoja käyttämistäsi verkkosivustoista tai sovelluksista)

  6. maantieteelliseen sijaintiin liittyvät tiedot (esimerkiksi fyysinen sijaintisi)

  7. visuaaliset tiedot (esimerkiksi tilille lataamasi kuvat)

  8. johtopäätelmät (esimerkiksi analyysitietoja ja tietoja valinnoistasi)

  9. ammatilliset ja työhön liittyvät tiedot (esimerkiksi työnantajaan ja liikematkailuun liittyviä tietoja).

Jos haluat lisätietoja erilaisista lähteistä, joista saamme henkilötietoja, tai keräämiemme henkilötietojen tyypeistä tai keräämistarkoituksista, tutustuthan Yksityisyydensuojalausekkeemme osioihin Mitä henkilötietoja Booking.com kerää ja Miksi Booking.com kerää ja käsittelee henkilötietojasi.

Jos haluat lisätietoja henkilötietojen vastaanottamisesta liiketoimintakumppaneilta ja henkilötietojen jakamisesta liiketoimintakumppaneiden kanssa, tutustuthan osioihin Mitä henkilötietoja Booking.com kerää ja Miten Booking.com jakaa tietojasi kolmansille osapuolille.

Saatamme jakaa joitakin henkilötietojasi kolmansien osapuolien kanssa, mitä voidaan Kalifornian lainsäädännön mukaan pitää tietojen “myymisenä”. Kyseisiin tietoihin saattaa sisältyä yllä kuvatun mukaisia tunnistetietoja, kaupallisia tietoja, maantieteelliseen sijaintiin liittyviä tietoja sekä tietoja toiminnastasi internetissä. Saatamme myös jakaa yllä kohdissa A–I lueteltuja tietoja liiketoimintatarkoituksiin esimerkiksi palveluntarjoajille, jotka auttavat meitä palveluidemme turvaamisessa, maksutoiminnoissa, asiakaspalvelussa, markkinointiviestinnässä tai mainonnassa. Lisätietoja, kuten tietoja henkilötietojesi vastaanottajista, saat tutustumalla Yksityisyydensuojalausekkeemme osioihin Mitä henkilötietoja Booking.com kerää ja Miten Booking.com jakaa tietojasi kolmansille osapuolille.

Sinulla on Kalifornian lainsäädännön nojalla tiettyjä oikeuksia, joiden käyttäminen ei voi johtaa tuotteiden tai palveluiden rajoittamiseen. Näihin lukeutuvat oikeus päästä tiettyihin henkilötietoihin; oikeus saada tietoa henkilötietojesi käsittelytavoista, mukaan luettuina henkilötietojen antaminen tai myyminen; oikeus pyytää henkilötietojen poistamista sekä oikeus kieltää tietojen “myynti”.

Voit käyttää oikeuttasi tietojen “myynnin” estämiseen vierailemalla linkin osoitteessa ja seuraamalla ohjeita: https://www.booking.com/content/ccpa.html

Voit käyttää Kalifornian lainsäädännön mukaisia henkilötietoihin pääsyyn tai tietojen poistamiseen liittyviä oikeuksiasi täyttämällä Rekisteröidyn esittämä tietopyyntö Booking.comin asiakkaille -lomakkeen. Jos haluat käyttää muita Kalifornian lainsäädännön mukaisia oikeuksiasi tai esittää meille tähän yksityisyydensuojailmoitukseen liittyviä kysymyksiä tai huolia, voit lähettää meille osoitteeseen dataprotectionoffice@booking.com sähköpostiviestin otsikolla: California Resident Privacy Rights - Request.

Jos olet valtuutettu toimija ja haluat käyttää oikeuksia Kaliforniassa asuvan kuluttajan puolesta, lähetäthän yllä mainittuun osoitteeseen sähköpostiviestin ja sen liitteenä kirjallisen valtuutuksen, jolla sinut valtuutetaan toimimaan asiamiehenä. Saatamme tarvittaessa varmistaa henkilöllisyytesi ennen oikeuksiin liittyvän pyyntösi käsittelyn viimeistelyä, esimerkiksi pyytämällä sinulta tietoja aiemmista kauttamme tekemistäsi Matkavarauksista.

Booking.comin palveluita ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille lapsille. Sen vuoksi Booking.com ei tietoisesti myy alle 16-vuotiaiden alaikäisten henkilötietoja ilman Kalifornian kuluttajansuojalain (CCPA) mukaista suostumusta.

Booking.com on koonnut seuraavat tilastotiedot Kaliforniassa asuvien kuluttajien Kalifornian kuluttajansuojalain nojalla jättämien pyyntöjen vastaanottamisesta ja käsittelystä 1.1.–22.6.2020:

  • Booking.comin vastaanottamien, (kokonaan tai osittain) noudattamien tai epäämien tietopyyntöjen lukumäärä: 3

  • Booking.comin vastaanottamien, (kokonaan tai osittain) noudattamien tai epäämien tietojen poistamispyyntöjen lukumäärä: 13

  • Booking.comin vastaanottamien, (kokonaan tai osittain) noudattamien tai epäämien tietojen myynnin estämiseen liittyvien pyyntöjen lukumäärä: 6 960

  • Päivinä ilmoitettu keskimääräinen aika, joka Booking.comilla meni riittävän vastauksen antamiseen tietopyyntöihin, tietojen poistamispyyntöihin ja myynnin estämiseen liittyviin pyyntöihin: 7,6

Etelä-Korea

Etelä-Korean osalta kuluttajat voivat myös käyttää alla ilmoitettuja yhteystietoja tähän yksityisyydensuojalausekkeeseen liittyvissä pyynnöissä.

Tietoverkostojen käytön ja tietosuojan edistämisestä annetun lain nojalla paikallisena asiamiehenä toimii seuraava taho:

Nimi ja edustaja: Booking.com Korea Limited (Edustaja: Su Yeon Kim)

Osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite: 17F Gran Seoul, 33 Jongno, Jongno-gu, Soul, Etelä-Korea, +82 2 6323 8008, privacy.kr@booking.com.

Turkki

Turkin osalta kuluttajat voivat myös käyttää alla ilmoitettuja yhteystietoja tähän yksityisyydensuojalausekkeeseen liittyvissä pyynnöissä.

Booking.com B.V:n edustaja Turkissa on Ozdagistanli Ekici Avukatlık Ortaklığı, jonka osoite on Al Zambak Sok No: 2 Varyap Meridian Grand Tower A Blok K: 32 D: 270 Ataşehir-İstanbul.

 

 

Kun käytät verkkopalveluitamme tai sovelluksiamme, käytämme evästeitä ja muita online-seurantatekniikoita (joista käytämme tässä Evästeselosteessa nimitystä evästeet).

Evästeitä voidaan käyttää eri tavoin, kuten Booking.comin verkkosivuston toimintaan, tietoliikenteen analysointiin tai mainostarkoituksiin.

Ohessa on lisää tietoa siitä, mitä evästeet ovat, miten niitä käytetään ja mitkä ovat vaihtoehtosi.

Mitä evästeet ja online-seurantatekniikat ovat?

Miten evästeitä käytetään?

Mitkä ovat vaihtoehtosi?


Mitä evästeet ja online-seurantatekniikat ovat?

Selaineväste on pieni tekstitiedosto, jonka verkkosivustot tallentavat tietokoneesi tai mobiililaitteesi verkkoselaimeen.

Nämä evästeet varastoivat tietoa katsomastasi sisällöstä ja sisältöön liittyvästä toiminnastasi valintojesi ja asetustesi muistamiseksi tai sen analysoimiseksi, miten käytät verkkopalveluita.

Evästeet jaetaan ensimmäisen osapuolen evästeisiin ja kolmannen osapuolen evästeisiin:

  • Ensimmäisen osapuolen evästeet ovat evästeitä, joita käyttää domainia hoitava taho – tässä tapauksessa Booking.com. Kaikki Booking.comin asettamat evästeet ovat ensimmäisen osapuolen evästeitä.

  • Kolmannen osapuolen evästeet ovat luotettavien yhteistyökumppaneiden luvallamme asettamia evästeitä. Näitä kumppaneita voivat olla muun muassa sosiaalisen median, mainosalan ja turvallisuusalan toimijat.

Kyseiset evästeet voivat olla joko istuntokohtaisia evästeitä tai pysyviä evästeitä:

  • Istuntokohtaiset evästeet kestävät vain siihen saakka, kun suljet selaimesi ja päätät siten istuntosi. Sen jälkeen ne poistetaan.

  • Pysyvät evästeet voivat säilyä eri pituisia aikoja, ja ne säilyvät laitteellasi myös selaimen sulkemisen jälkeen. Pyrimme käyttämään Booking.comin alustalla vain sellaisia pysyviä evästeitä (tai sallia sellaisia kolmansien osapuolien asettamia pysyviä evästeitä), joiden käyttöikä on rajoitettu. Turvallisuussyistä tai muissa poikkeuksellisissa olosuhteissa saatamme tarvittaessa asettaa evästeitä, joiden käyttöikä on pidempi.

Selainevästeet voivat varastoida erilaisia tietoja, kuten IP-osoitteesi tai muita tunnistetietoja, sekä tietoja selaintyypistä, katsomastasi sisällöstä ja sisältöihin liittyvästä toiminnastasi digitaalisissa palveluissa. Varastoimalla kyseiset tiedot selainevästeet voivat muistaa online-palveluissa tekemiäsi valintoja ja valitsemiasi asetuksia sekä analysoida tapaasi käyttää palveluita.

Evästeiden lisäksi käytämme myös muita hyvin samankaltaisia seurantatekniikoita. Verkkosivustomme, sähköpostiviestimme ja mobiilisovelluksemme saattavat sisältää pieniä läpinäkyviä kuvatiedostoja tai koodijonoja, jotka tallentavat tietoa toiminnastasi näillä alustoilla. Näitä voivat olla muun muassa jäljitteet, skriptit, seuranta-URL:t tai SDK:t (software development kit).

  • Jäljitteillä on useita eri nimityksiä. Niistä voidaan käyttää myös nimitystä web bug, tracking bug, tagi, web tag, page tag, seurantapikseli, pikselitagi, 1x1 GIF tai clear GIF.

    Lyhyesti selitettynä nämä jäljitteet ovat pikkuruisia, vain pikselin kokoisia graafisia kuvia, jotka voidaan toimittaa laitteellesi verkkosivustoa ladattaessa tai osana sovellusta, mainosta tai HTML-pohjaista sähköpostiviestiä.

    Niiden avulla laitteeltasi voidaan kerätä tietoja, kuten laitetyyppi tai käyttöjärjestelmä, IP-osoite sekä vierailun ajankohta. Niitä käytetään myös evästeiden hyödyntämiseen ja lukemiseen selaimellasi sekä käynnistämään evästeen tallentaminen.

  • Skriptit ovat pieniä ohjelmia, jotka on upotettu verkkosivustoillemme antamaan sivustoille monenlaisia lisätoiminnallisuuksia. Skriptien ansiosta verkkosivusto toimii oikein. Skriptit mahdollistavat esimerkiksi tiettyjä turvaominaisuuksia ja interaktiivisia perusominaisuuksia verkkosivustollamme.

    Skriptejä voidaan käyttää myös analyysi- tai mainontatarkoituksiin. Skripti voi esimerkiksi kerätä tietoa siitä, miten käytät verkkosivustoamme, millä sivuilla vierailet tai millaisia hakuja teet.

  • Seuranta-URL:t ovat linkkejä, joissa on yksilöllinen tunniste. Niitä käytetään seuraamaan sitä, miltä verkkosivustolta saavuit Booking.comin verkkosivustolle tai käyttämääsi sovellukseen. Esimerkkitilanne voisi olla vaikkapa se, jos saavut sivustollemme sosiaalisen median sivun, hakukoneen tai affiliate-kumppaneidemme verkkosivustojen kautta.

  • SDK:t (Sofware Development Kit) ovat osa sovellustemme lähdekoodia, ja toisin kuin selainevästeet SDK-tiedot varastoidaan sovelluksen muistiin.

    Niitä käytetään analysoimaan sovellusten käyttöä tai lähettämään yksilöityjä push-ilmoituksia. Tätä varten ne tallentavat laitteesi yksilöllisiä tunnistetietoja, kuten laitetunnuksen ja IP-osoitteen, tietoja toiminnastasi sovelluksessa sekä verkkosijaintisi.

Kaikkia näitä seurantateknologioita nimitetään tässä Evästeselosteessa yhteisnimityksellä evästeet.


Miten evästeitä käytetään?

Evästeitä käytetään keräämään muun muassa seuraavia tietoja:

  • IP-osoite

  • laitetunnus

  • vieraillut sivut

  • selaintyyppi

  • selaustiedot

  • käyttöjärjestelmä

  • internetyhteyden tarjoaja

  • aikaleima

  • tieto siitä, oletko reagoinut mainoksiin

  • tieto siitä, miltä sivulta olet saapunut

  • käytetyt ominaisuudet tai verkkosivuilla/mobiilisovelluksissa tehdyt toimet.

Niiden avulla sinut voidaan tunnistaa samaksi käyttäjäksi verkkosivuston eri sivuilla, eri laitteilla, eri verkkosivustoilla tai sovellusta käyttäessäsi. Evästeet voidaan jakaa tarkoituksensa mukaan kolmeen kategoriaan – toiminnalliset evästeet, analyyttiset evästeet ja markkinointievästeet.

Toiminnalliset evästeet

Näitä evästeitä tarvitaan verkkosivustojemme ja sovellusten toimintaan, ja niiden käyttö on sallittava, jotta voit käyttää palveluitamme.

Toiminnallisia evästeitä käytetään luomaan teknisesti edistyneitä, käyttäjäystävällisiä verkkosivustoja ja sovelluksia, jotka mukautuvat automaattisesti tarpeidesi ja valintojesi mukaan selaamisen ja varaamisen helpottamiseksi. Tähän sisältyy myös olennaisten turva- ja käytettävyysominaisuuksien mahdollistaminen.

Näiden evästeiden erityistehtäviä ovat:

  • verkkosivustomme ja sovellusten oikeanlaisen toiminnan mahdollistaminen siten, että voit luoda tilin, kirjautua sisään ja hallinnoida varauksiasi

  • valitsemiesi valuutta- ja kieliasetusten, aiempien hakujesi ja muiden valintojesi muistaminen, mikä helpottaa verkkosivustomme ja sovellustemme tehokasta käyttöä

  • rekisteröitymistietojesi muistaminen, jotta sinun ei tarvitse kirjoittaa kirjautumistietojasi uudelleen aina, kun vierailet sivustollamme tai käytät sovellustamme. (Voit olla huoleti, sillä salasanasi on kuitenkin aina salattu.)

Analyyttiset evästeet

Nämä evästeet mittaavat ja seuraavat verkkosivustomme ja sovellustemme käyttöä. Käytämme tietoja parantaaksemme verkkosivustoamme, sovelluksiamme ja palveluitamme.

Näiden evästeiden erityistehtävänä on:

  • auttaa meitä ymmärtämään, miten vierailijat ja asiakkaat, kuten sinä, käyttävät Booking.comia ja sovelluksiamme

  • auttaa parantamaan verkkosivustoamme, sovelluksiamme ja viestintäämme kiinnostavan ja olennaisen sisällön varmistamiseksi

  • auttaa meitä selvittämään, mikä verkkosivustollamme ja sovelluksissamme toimii ja mikä ei

  • auttaa meitä selvittämään, kuinka tehokkaita mainoksemme ja viestimme ovat

  • kertoa meille, miten käyttäjät toimivat sivustollamme ja sovelluksissamme, kun heille on näytetty online-mainoksia, kuten mainoksia kolmansien osapuolien verkkosivustoilla

  • antaa liiketoimintakumppaneillemme tietoa siitä, hyödyntävätkö asiakkaat heidän sivustoilleen upotettuja majoitustarjouksia.

Näiden evästeiden avulla keräämiimme tietoihin lukeutuvat tieto siitä, mitä verkkosivuja olet katsellut, miltä sivulta saavut ja miltä poistut, mitä alustatyyppiä käytät, mitä sähköposteja olet avannut ja käsitellyt sekä päivä- ja aikaleimat. Voimme myös käyttää tietoja siitä, miten olet toiminut sivustolla tai sovelluksessa, kuten montako klikkausta teet kullakin sivulla, hiiren liikkeet ja sivun vieritys, käyttämäsi hakusanat ja teksti, jonka kirjoitat eri kenttiin.

Markkinointievästeet

Booking.com ja luotetut yhteistyökumppanimme käyttävät näitä evästeitä keräämään sinusta ajan kuluessa tietoja useilta eri sivustoilta, sovelluksista tai muilta alustoilta.

Markkinointievästeet auttavat meitä päättämään, mitä tuotteita, palveluita ja kiinnostuksen mukaan valikoituja mainoksia näytämme sinulle verkkosivustollamme, sovelluksissamme ja muualla.

Näiden evästeiden erityistehtävänä on:

  • Luokitella sinut tiettyyn kiinnostuksenkohteiden mukaan valikoituvaan profiililuokkaan esimerkiksi vierailemiesi verkkosivustojen ja klikkauskäyttäytymisesi perusteella. Käytämme näitä profiileita esittääksemme yksilöityä sisältöä (kuten matkaideoita tai tiettyjä majoituspaikkoja) Booking.comissa ja muilla sivustoilla.

  • Näyttää yksilöityjä ja kiinnostuksen mukaan valikoituja mainoksia Booking.comin verkkosivustolla, sovelluksissamme ja muilla verkkosivustoilla. Tätä kutsutaan uudelleenmarkkinoinniksi (retargeting), ja se perustuu käyttäytymiseesi verkossa, kuten siihen, mitä kohteita olet hakenut, mitä majoituspaikkoja olet katsellut ja mitä hintoja sinulle on näytetty. Se voi perustua myös ostostottumuksiisi tai muuhun online-toimintaan.

    Uudelleenmarkkinointiin liittyviä mainoksia voidaan näyttää sinulle sekä ennen Booking.comin verkkosivulta lähtemistä että sen jälkeen, sillä niiden tarkoituksena on rohkaista sinua selaamaan verkkosivustoamme tai palaamaan sille. Saatat nähdä näitä mainoksia verkkosivustoilla, sovelluksissa tai sähköpostiviesteissä.

  • Yhdistää sosiaalinen media verkkosivustoomme ja sovelluksiimme. Tämän ansiosta voit tykätä sisällöstä tai tuotteista tai jakaa tietoa niistä sosiaalisen median palveluissa, kuten Facebookissa, Instagramissa, YouTubessa, Twitterissä, Pinterestissä, Snapchatissa ja LinkedInissä.

    Tykkää- ja Jaa -painikkeiden toiminnoissa käytetään yksittäisen sosiaalisen median palveluntarjoajan koodia, jonka avulla laitteellesi voidaan tallentaa kolmannen osapuolen evästeitä.

    Nämä evästeet voivat olla puhtaasti toiminnallisia, mutta niitä voidaan käyttää myös seuraamaan sitä, millä niiden verkostoon kuuluvilla verkkosivustoilla vierailet, luomaan profiili online-selauskäyttäytymisestäsi ja näyttämään sinulle yksilöityjä mainoksia. Edellä mainitun profiilin rakentamiseen käytetään osittain palveluntarjoajien saamia vertailutietoja, jotka koskevat vierailujasi niiden verkostoon kuuluvilla muilla verkkosivustoilla.

    Lisää tietoa sosiaalisen median palveluntarjoajien henkilötietokäytännöistä saat tutustumalla niiden eväste- ja/tai yksityisyydensuojaselosteisiin: Facebook (mukaan luettuina Instagram, Messenger ja Audience Network), Snapchat, Pinterest ja Twitter. Huomioithan, että selosteita voidaan päivittää ajoittain.

Työskentelemme luotettujen kolmansien osapuolien kanssa tietojen keräämiseksi. Saatamme joskus jakaa näiden kolmansien osapuolien kanssa tietoja, kuten sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi. Nämä kolmannet osapuolet saattavat yhdistää tietojasi muihin keräämiinsä tietoihin luodakseen ryhmiä kohdennettua mainontaa varten tai toimittaakseen kohdennettuja mainoksia. Lisää tietoa siitä, miten nämä kolmannet osapuolet käsittelevät tietojasi, saat tutustumalla seuraaviin linkkeihin: Miten Google käyttää tietoja, Facebookin tietokäytäntö.

Saatamme myös käyttää muita tekniikoita, kuten pikseleitä, joita emme määrittele evästeiksi, koska ne eivät tallenna mitään tietoja laitteellesi.

Upotamme pikseleitä ajoittain sähköpostiviesteihin, kuten uutiskirjeisiin. Pikseli on yhden pikselin kokoinen elektroninen tiedosto, joka upotetaan sähköpostiviestiin ja joka latautuu, kun avaat sen. Käyttämällä sähköpostiviesteissä pikseleitä saamme tiedon siitä, onko viesti tullut perille, milloin luet viestin vai luetko sitä ollenkaan ja mitä kohtia klikkaat.

Saamme samat tiedot myös lähettämistämme push-ilmoituksista. Näistä tilastoista saamme tietoa lukukäyttäytymisestäsi, mikä auttaa meitä optimoimaan viestejämme ja kehittämään viestintäämme sinua kiinnostavammaksi.


Mitkä ovat vaihtoehtosi?

Jos haluat tietää enemmän evästeistä ja siitä, miten hallinnoida tai poistaa niitä, käy osoitteessa allaboutcookies.org tai selaimesi ohjeosiossa.

Internet Explorerin, Safarin, Firefoxin tai Chromen kaltaisten selainten asetuksissa voi valita, mitkä evästeet haluaa hyväksyä ja mitkä hylätä. Se, mistä asetukset löytyvät, riippuu käyttämästäsi selaimesta:

Tiettyjen toiminnallisten evästeiden estäminen voi johtaa siihen, että et välttämättä voi käyttää kaikkia palveluidemme toimintoja.

Booking.comin verkkosivustolla ja sovelluksissa valittavina olevien erityisasetusten lisäksi voit halutessasi valita olla käyttämättä tiettyjä evästeitä:

  • Analytiikka

    Jos haluat estää Google Analyticsia keräämästä analyysitietoja tietyistä selaintyypeistä, vieraile seuraavan linkin osoitteessa: Google Analytics Opt-out Browser Add-on (saatavilla vain työpöytäversiossa).

  • Mainonta

    Pyrimme aina työskentelemään sellaisten mainonta- ja markkinointiyritysten kanssa, jotka ovat jäseniä Network Advertising Initiativessa (NAI) ja/tai Interactive Advertising Bureaussa (IAB).

    NAI:n ja IAB:n jäsenet noudattavat alan standardeja ja menettelyohjeita ja sallivat käyttäytymiseen perustuvan mainonnan kieltämisen.

    Katso sivulta www.networkadvertising.org NAI:n jäsenet, jotka ovat voineet sijoittaa mainontaevästetiedoston tietokoneellesi. Jos haluat jättäytyä jonkin NAI:n jäsenen käyttäytymiseen perustuvan mainontaohjelman ulkopuolelle, rastita vain laatikko sen yrityksen kohdalta, jonka mainontaohjelman haluat kieltää.

    Saatat olla kiinnostunut myös vierailemaan sivulla www.youronlinechoices.com tai www.youradchoices.com saadaksesi lisätietoa räätälöityjen mainosten kieltämisestä.

    Mobiililaitteesi asetukset saattavat mahdollistaa uudelleenmarkkinointitarkoituksiin kerätyn tiedon rajoittamisen. Huomioithan, että verkkomainontaverkoston ulkopuolelle jättäytyminen ei tarkoita, ettei sinuun enää kohdistuisi verkkomainontaa tai markkina-analyyseja. Se tarkoittaa vain sitä, että verkosto, jonka ulkopuolelle jättäydyit, ei enää toimita sinulle asetustesi ja internetkäyttäytymisesi mukaan yksilöityä mainontaa.

Joillakin verkkosivustoilla on Älä seuraa -toimintoja, joiden avulla voit ilmaista, ettet halua verkkosivuston seuraavan sinua. Meillä ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta käyttää Älä seuraa -selainasetusta.

Miten voit ottaa meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysymyksiä, ehdotuksia tai kommentteja koskien tätä evästeselostetta, voit lähettää sähköpostiviestin osoitteeseen dataprotectionoffice@booking.com.

Tätä evästeselostetta voidaan myös muokata ajoittain. Jos päivitykset ovat huomattavia, erityisesti sinua koskevia tai vaikuttavat tietosuojaoikeuksiisi, olemme sinuun yhteydessä. Suosittelemme kuitenkin, että vierailet tällä sivulla säännöllisesti, jotta pysyt ajan tasalla myös muista päivityksistä (jotka eivät ole yhtä huomattavia tai oleellisia).

gogless