Tulosta/Tallenna

Yksityisyys- ja evästeseloste

Tietosuojaseloste

2019-11-20 12:58:08

Tärkeimmät asiat ensin: yksityisyytesi on meille tärkeää. Tiedämme, että juuri noin näissä selosteissa aina väitetään, mutta me todella tarkoitamme sitä. Olet luottanut meihin valitsemalla käyttöösi Booking.comin palveluja ja arvostamme tätä luottamusta. Sen vuoksi olemme sitoutuneet suojaamaan kaikkia henkilötietoja, jotka olet antanut meille.

Tämä asiakirja kertoo, miten käytämme tietojasi. Toivottavasti onnistumme välittämään tiedon helppolukuisella ja läpinäkyvällä tavalla, jotta ymmärrät mistä on kyse, mutta et ehdi pitkästyä. Lisäbonuksena kerrotaan, miten voit ottaa yhteyttä meihin, jos sinulla on kysymyksiä henkilökohtaisista tiedoistasi – vastaamme mielellämme. Lue myös erillinen Evästeselosteemme, jossa kerrotaan miten Booking.com hyödyntää evästeitä ja vastaavaa teknologiaa. Termit ”Matka”, ”Matkantarjoaja”, ”Matkapalvelu” ja ”Matkavaraus” on määritelty tarkemmin Booking.comin Yleisissä sopimusehdoissa.

Jos olet käyttänyt palvelujamme ennenkin, tiedät että Booking.com tarjoaa matkailuun liittyviä online-palveluja omien verkkosivustojensa ja mobiilisovellustensa kautta sekä muiden online-alustojen, kuten yhteistyökumppaneiden verkkosivustojen ja sosiaalisen median avulla. Ihmetteletkö, miksi tämä mainitaan? Kaikki jäljessä seuraava tieto koskee ihan jokaista näistä mahdollisista alustoista. Monta alustaa, yksi tietosuojaseloste.

Tätä yksityisyydensuojalauseketta sovelletaan kaikkiin alustojemme kautta tai muulla tavoin keräämiimme tietoihin (kuten asiakaspalvelulle lähetettyihin sähköposteihin). Jos olet liiketoimintakumppanimme, luethan myös Yksityisyydensuojalausekkeen liiketoimintakumppaneille, jotta ymmärrät, kuinka henkilötietoja käytetään osana liikesuhdettamme.

Saatamme muuttaa Yksityisyydensuojalauseketta ajoittain. Jos yksityisyytesi kiinnostaa sinua, vieraile tällä sivulla säännöllisesti, niin pysyt ajan tasalla. Jos muutamme Yksityisyydensuojalauseketta siten, että muutoksilla on vaikutuksia sinuun (esimerkiksi jos aiomme käyttää henkilötietojasi muihin kuin tässä Yksityisyydensuojalausekkeessa määrittelemiimme tarkoituksiin), ilmoitamme sinulle kyseisistä muutoksista ennen kuin ryhdymme niiden mukaisiin toimiin.

Surullista, mutta tarpeellista: Ellet hyväksy tätä Yksityisyydensuojalauseketta, sinun tulee lopettaa palvelujemme käyttö. Jos hyväksyt Yksityisyydensuojalausekkeemme, olet valmis varaamaan seuraavan Matkasi meidän kauttamme. Hienoa!


Mitä henkilötietoja Booking.com kerää?

Ilman tarvittavia tietoja ei ole mahdollista varata juuri sopivaa Matkaa. Siksi pyydämme tiettyjä tietoja, kun käytät palvelujamme. Kyse on jokseenkin perusasioista: nimesi, toivomasi yhteydenottotapa, kanssasi matkustavien nimet ja maksutietosi. Tämän lisäksi keräämme myös tietoja tietokoneeltasi. Näihin tietoihin voi sisältyä IP-osoite, käyttämäsi selain ja kieliasetuksesi. Joissain tapauksissa saamme tietoja sinusta toisilta tahoilta tai keräämme automaattisesti muuta tietoa. Tässä yleiskatsaus keräämästämme tiedosta, mutta jos haluat tietää lisää, yksityiskohtaisempaa tietoa löydät alta. Lue lisää

Miksi Booking.com kerää ja käsittelee henkilökohtaisia tietojasi?

Meillä on hyvä syy kerätä henkilötietojasi: teemme sen online-varaustesi hallinnoimisen helpottamiseksi, jotta saisit parasta mahdollista palvelua ja jotta tietosi olisivat turvassa. Hyödynnämme henkilötietojasi myös ottaaksemme yhteyttä sinuun ja kertoaksemme viimeisimmistä erikoistarjouksistamme. Myös muita käyttökohteita on olemassa – jos haluat tietää lisää, lue yksityiskohtaisempi selitys. Lue lisää

Miten Booking.com jakaa tietojasi kolmansille osapuolille?

Booking.comin palvelujen mahdollistajina toimii eri osapuolia eri tavoin ja monista syistä. Pääsyynä on Matkasi kannalta olennaisen tiedon toimittaminen Matkantarjoajalle, jotta Matkavaraus voidaan viimeistellä. Eräät muut osapuolet voivat myös saada joitain tietojasi. Nämä osapuolet auttavat meitä tarjoamaan sinulle Booking.comin palveluja. Esimerkkejä ovat talousalan instituutiot, mainostajat, Booking.comin tytäryritykset ja muut Booking Holdings Inc. -konsernin affiliate-kumppanit sekä joissain tapauksissa lain niin vaatiessa kansalliset tai muut viranomaiset. Me emme myy tai vuokraa henkilötietojasi. Alla kerromme tarkemmin, mitä tietojasi välitetään näille osapuolille. Lue lisää

Miten henkilötietojasi jaetaan Booking Holdings Inc. -konsernin sisällä?

Booking.com on osa Booking Holdings Inc. -konsernia. Lue täältä, miten tietojasi voidaan jakaa Booking Holdings -konsernin sisällä. Lue lisää

Miten Booking.com käsittelee viestejä, joita sinä ja varaamasi Matkantarjoaja lähetätte Booking.comille?

Booking.com voi auttaa sinua ja Matkantarjoajia vaihtamaan tietoja ja kysymyksiä heidän palveluistaan ja tehdyistä Matkavarauksista Booking.comin palvelun kautta. Ohesta löydät lisätietoa siitä, miten Booking.com vastaanottaa ja käsittelee näitä viestejä. Lue lisää

Miten Booking.com hyödyntää mobiililaitteita?

Tarjoamme maksutta sovelluksia, joiden kautta keräämme ja käsittelemme henkilö- ja sijaintitietoja. Toimintaperiaate on sama kuin verkkosivustollamme, mutta sovellusten avulla voit käyttää sijaintipalvelujamme. Lue lisää

Miten Booking.com hyödyntää sosiaalista mediaa?

Sosiaalisen median palvelujen käyttö voidaan yhdistää Booking.comin palveluihin monin eri tavoin, jolloin keräämme joitain henkilökohtaisia tietojasi tai sosiaalisen median palveluntarjoaja vastaanottaa joitain tietojasi. Jos haluat tietää, miten tätä tietoa käytetään ja välitetään, löydät lisätietoja ohesta. Lue lisää

Mitä turvallisuuskäytäntöjä Booking.com hyödyntää taatakseen henkilötietojesi turvan?

Noudatamme tarkoituksenmukaisia ja riittäviä menettelytapoja, joilla estämme luvattoman pääsyn käsittelemiimme henkilötietoihin sekä niiden luvattoman käytön. Lue lisää

Miten Booking.com käsittelee lasten henkilötietoja?

Jollei muuta ilmoiteta, Booking.com on palvelu, jota saavat käyttää vain yli 16-vuotiaat. Käsittelemme lasten tietoja vain heidän vanhempiensa tai laillisten huoltajiensa suostumuksella, tai milloin heidän vanhempansa tai lailliset huoltajansa ovat antaneet tiedot käyttöömme. Lue lisää

Miten voit kontrolloida Booking.comille antamiasi henkilötietoja?

Sinulla on aina oikeus tarkastella henkilötietoja, joita sinusta säilytämme. Voit pyytää yleiskatsausta henkilötiedoistasi lähettämällä sähköpostia alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Lisätietoja oikeuksistasi valvoa henkilötietojesi käyttöä on kerrottu alempana. Lue lisää

Kuka vastaa henkilötietojen käsittelystä Booking.comin verkkosivulla ja sovelluksissa?

Amsterdamissa, Alankomaissa sijaitseva Booking.com kontrolloi henkilötietojen käyttöä verkkosivustoillaan ja mobiilisovelluksissaan. Lue lisää


Millaisia henkilötietoja Booking.com kerää?

Selvä, kaipaat siis lisää tietoa. Tässä yksityiskohtaisempi katsaus keräämiimme tietoihin.

Meille antamasi henkilötiedot.

Booking.com kerää ja käyttää tietoja, jotka annat meille. Kun teet Matkavarauksen, sinulta pyydetään (vähintään) nimi ja sähköpostiosoite. Matkavarauksesta riippuen saatamme kysyä myös kotiosoitetta, puhelinnumeroa, maksutietoja, syntymäaikaa, kanssasi matkustavien henkilöiden nimiä sekä Matkaasi liittyviä toiveitasi (kuten ruokatoiveita tai liikuntakykyyn liittyviä rajoituksia).

Jos haluat saada yhteyden asiakaspalveluumme tai ottaa meihin yhteyttä muuta kautta (kuten sosiaalisen median kautta tai ottamalla yhteyttä varaamaasi Matkantarjoajan meidän kauttamme), keräämme tietojasi myös sitä kautta. Vierailta voidaan myös pyytää arvio, joka auttaa tulevia asiakkaita löytämään juuri sellaisen majoituksen, jota he etsivät. Keräämme sinulta arvioihisi sisältyviä tietoja, mukaan lukien käyttäjänimesi ja profiilikuvasi, jos päätät käyttää sellaista.

On olemassa myös muita väyliä, joiden kautta annat meille tietoa. Esimerkiksi mobiililaitetta käyttäessäsi voit päättää antaa Booking.comille sijaintitietosi tai oikeuden käyttää yhteystietojasi – tämä auttaa meitä tarjoamaan sinulle parasta mahdollista palvelua ja parhaita mahdollisia kokemuksia (esimerkiksi näyttämällä kaupunkioppaita, lähistölläsi olevia ravintoloita tai nähtävyyksiä taikka muita suosituksia). Voit myös avata käyttäjätilin, johon voit tallentaa henkilötietojasi, ladata kuvia, arvioida aikaisempia varauksia tai suunnitella ja hallinnoida tulevia varauksia tai käyttää muita, ainoastaan käyttäjätilin avanneille tarkoitettuja ominaisuuksia (kuten kannustimet tai muut mahdollisesti tarjoamamme edut).

Voit päättää osallistua suositteluohjelmiin tai palkkio-ohjelmiin. Näin tehdessäsi annat meille myös henkilötietoja. Tämän lisäksi voit antaa meille palautetta tai pyytää apua Booking.comin matkapalvelujen käyttöön.

Henkilökohtaiset tiedot, jotka annat meille muista.

Et ehkä tee Matkavarausta vain itsellesi. Saatat lähteä Matkalle muiden ihmisten kanssa, ja annat heidän henkilötietojaan Matkavarausta tehdessäsi, tai tehdä Matkavarauksen jonkun muun puolesta. Jos käytät Booking.com Business -tiliä, voit myös luoda osoitekirjan, mikä helpottaa liikematkojen järjestämistä ja muiden varausten hallinnointia. Joissain tapauksissa voit käyttää Booking.comia jakaaksesi tietoa muiden kanssa. Tämä voi tarkoittaa toivelistan jakamista tai suositteluohjelmaan osallistumista. Näitä tietoja käytetään kuitenkin vain tarjouksen yhteydessä olevan selostuksen mukaisesti. Tarkista yksityiskohdat, jos haluat tietää lisää.

Haluamme kuitenkin huomauttaa, että on sinun vastuullasi varmistaa, että henkilö tai henkilöt, joiden henkilötietoja jaat, ovat tietoisia tästä. Heidän tulee myös ymmärtää ja hyväksyä, miten Booking.com käyttää heidän tietojaan (kuten asia on kuvattu tässä Yksityisyydensuojalausekkeessa).

Henkilökohtaiset tiedot, jotka keräämme automaattisesti.

Vaikka et tekisi Matkavarausta (ja kun teet Matkavarauksen), keräämme tiettyjä tietoja automaattisesti, kun käyt verkkosivustollamme tai sovelluksissamme. Näihin kuuluvat IP-osoitteesi, päivämäärä ja kellonaika, jona vierailit palvelussamme, käyttämäsi laite, ohjelmisto tai internetselain sekä tietoa tietokoneesi käyttöjärjestelmästä, kuten sovellusversiot ja kieliasetukset. Keräämme myös tietoa klikkauksista ja siitä, mitkä sivut sinulle on näytetty.

Jos käytät mobiililaitetta, keräämme myös tietoa, joka yksilöi mobiililaitteesi, laitekohtaiset asetukset sekä ominaisuudet, sovellusten kaatumiset ja muut järjestelmätiedot. Tehdessäsi Matkavarausta järjestelmämme rekisteröi, millä keinoin ja miltä verkkosivustolta teet varauksen tai saavut Booking.comin verkkosivustoille ja/tai sovelluksiin.

Henkilötiedot, jotka saamme muista lähteistä.

Kyse ei kuitenkaan ole vain tiedoista, jotka kerrot meille. Saamme tietoja sinusta myös muista lähteistä. Näihin kuuluvat liiketoimintakumppanit, kuten affiliate-kumppanit, Booking.comin tytäryritykset ja muut Booking Holdings Inc. -konsernin affiliate-kumppanit (lue lisää täältä sekä muut itsenäiset kolmannet osapuolet. Kaikki saadut tiedot voidaan yhdistää tietoihin, jotka olet antanut meille. Esimerkiksi Booking.comin varauspalvelut eivät ole ainoastaan saatavilla Booking.comin ja Booking.comin sovellusten kautta, vaan ne on myös integroitu internetistä löytyvien affiliate-kumppaneiden palveluihin. Kun käytät jotakin näistä palveluista, saatat antaa varaustiedot yhteistyökumppanillemme, joka sitten lähettää tietosi eteenpäin meille. Integroimme myös kolmannen osapuolen palveluntarjoajat vastaamaan varaajien ja Matkantarjoajien välisistä maksuprosesseista. Nämä palveluntarjoajat jakavat maksutietoja, jotta voimme hallinnoida ja käsitellä Matkavarauksesi ja samalla varmistaa, että kaikki sujuu kannaltasi mahdollisimman mutkattomasti.

Toisena esimerkkinä voi mainita, että saatamme yhdistää alustoihimme soittopalveluja, jotta voit ottaa yhteyttä majoituspaikkaan varaukseesi liittyvissä asioissa. Tällaisessa tapauksessa saamme joissakin tapauksissa metadataa soittotapahtumista (kuten siitä, minne soitit, kuka olet ja mikä oli puhelun päivämäärä ja pituus). Voimme myös saada sinusta tietoa, jonka avulla voimme tarjota paremmin sinulle kohdennettua mainontaa, esim. evästedataa Booking.comin sosiaalisen median yhteistyökumppaneilta. Saat lisätietoa alempaa kohdasta "Miksi Booking.com kerää ja käyttää henkilötietojasi?". Kun yhdistät Booking.comin käyttäjätilisi omaan sosiaalisen median tiliisi, kyseisen sosiaalisen median palveluntarjoaja voi jakaa henkilökohtaisia tietoja Booking.comin kanssa, mutta ainoastaan siinä tapauksessa, että hyväksyt sen itse. Voit aina kieltää näiden tietojen jakamisen.

Myös Matkantarjoajat voivat jakaa tietojasi Booking.comin kanssa. Tämä voi tapahtua, jos sinulla on kysymyksiä varauksesi suhteen tai Matkavarausta koskevissa kiistatilanteissa (vaikka luonnollisesti emme halua niitä tapahtuvan).


Miksi Booking.com kerää ja käyttää henkilökohtaisia tietojasi?

Käytämme kerättyä tietoa moniin tarkoituksiin. Henkilökohtaisia tietojasi voidaan käyttää seuraavin tavoin:

A. Matkavaraukset: Ennen kaikkea hyödynnämme henkilötietojasi verkossa tekemäsi Matkavarauksen täydentämiseen ja hallinnointiin, mikä on varsin keskeistä koko liiketoiminnallemme! Tähän kuuluu esimerkiksi viestien (kuten vahvistusten, muutosten ja muistutusten) lähettäminen Matkavaraukseesi liittyen.

B. Asiakaspalvelu: Tarjoamme kansainvälistä asiakaspalvelua paikallistoimistoistamme yli 20 kielellä, 24 tuntia vuorokaudessa ja 7 päivänä viikossa. Kun jaamme kansainvälisen asiakaspalveluverkostomme kanssa olennaiset tietosi, kuten varaustietosi tai käyttäjätiliäsi koskevia tietoja, voimme vastata aina, kun tarvitset meiltä apua – olipa kyse sitten sinulle sopivan Matkantarjoajan löytämisestä, Matkavaraukseen liittyviin kysymyksiin vastaamisesta tai mistä tahansa muusta.

C. Käyttäjätilipalvelut: Booking.comin käyttäjät voivat luoda käyttäjätilin verkkosivustoillemme tai sovelluksiimme. Käytämme antamiasi tietoja kyseisen tilin hallinnointiin, mikä mahdollistaa sinulle lukuisia hyödyllisiä toimintoja. Voit hallinnoida Matkavarauksia, hyödyntää erikoistarjouksia, tehdä helposti uusia Matkavarauksia ja muokata omia asetuksiasi. Omia asetuksiasi muokkaamalla voit säilyttää ja jakaa listoja ja valokuvia, katsoa helposti aikaisemmin etsittyjä Matkapalveluita ja tarkistaa muita matkailuun liittyviä tietoja, jotka olet antanut. Lisäksi voit tarkastella toimittamiasi arvioita. Halutessasi voit jakaa käyttäjätilissä tietoa luomalla julkisen profiilin, joka yhdistetään joko etunimeesi tai valitsemaasi käyttäjänimeen. Booking.com Business -tiliä käyttävät voivat tallentaa tilipalveluun yhteystietonsa, hallinnoida työmatkavarauksia ja yhdistää Booking.com Business -tiliin muita asiakastilinomistajia.

D. Online-ryhmät: voimme myös antaa käyttäjien, joilla on käyttäjätili, liittyä online-ryhmiin tai foorumeille ja kommunikoida niiden kautta.

E. Markkinointi: Käytämme tietojasi markkinoinnissa. Tähän sisältyy:

  1. Yhteystietojesi käyttäminen, jotta voimme lähettää sinulle säännöllisesti uutisia matkailuun liittyvistä tuotteista ja palveluista. Voit koska tahansa lopettaa sähköpostimarkkinointiviestien vastaanottamisen nopeasti ja helposti. Klikkaa vain kohdasta "Lopeta tilaus", joka löytyy jokaisesta uutiskirjeestä tai muusta viestistä.

  2. Tietojesi perusteella voimme näyttää sinulle yksilöityjä tarjouksia Booking.comin verkkosivustolla, mobiilisovelluksissa tai kolmansien osapuolien verkkosivustoilla/sovelluksissa (kuten sosiaalisen median sivuilla), ja sinulle näytettyjen sivujen sisältö saattaa olla yksilöity. Nämä tarjoukset voivat olla varattavissa suoraan Booking.comin sivustolla, yhteistyökumppaniemme sivuilta tai kyse voi olla muista kolmannen osapuolen tarjouksista tai tuotteista, joiden uskomme kiinnostavan sinua.

  3. Kun osallistut kampanjoihin (kuten palkkio- tai suositteluohjelmiin tai kilpailuihin), hyödynnämme kampanjoiden hallinnoinnissa tarpeellista tietoa.

F. Viestintä kanssasi: Voi olla muita tilanteita, jolloin otamme yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse, postitse, puhelimitse tai tekstiviestillä. Valittu keino riippuu siitä, mitä yhteystietoja olet jakanut kanssamme. Käsittelemme myös viestit, joita meille lähetät. Tähän voi olla lukuisia syitä, kuten:

  1. Sinun tai varaamasi Matkantarjoajan kysymyksiin vastaaminen ja niiden käsittely. Booking.com tarjoaa lisäksi asiakkaille ja Matkantarjoajille useita tapoja vaihtaa tietoa, kysymyksiä ja kommentteja Matkantarjoajista ja Booking.comin kautta tehdystä Matkavarauksesta. Jos haluat lisätietoja, vieritä alaspäin ja lue kohta "Miten Booking.com käsittelee tietoja, joita sinä tai varaamasi Matkantarjoaja lähetätte Booking.comin kautta?".

  2. Ellet ole vielä viimeistellyt online-Matkavaraustasi, voimme ottaa sinuun yhteyttä muistuttaaksemme sinua varaustapahtuman jatkamisesta. Uskomme, että tämä lisäpalvelu on sinulle hyödyksi, sillä se antaa sinun jatkaa Matkavarausta ilman, että sinun tarvitsee etsiä Matkantarjoajaa tai täyttää varaustietojasi uudelleen.

  3. Kun käytät palvelujamme, voimme lähettää sinulle kyselyn tai pyytää sinua kirjoittamaan arvion kokemuksestasi Booking.comin tai Matkantarjoajan kanssa.

  4. Lähetämme sinulle myös muuta Matkavarauksiisi liittyvää aineistoa, kuten miten ottaa yhteyttä Booking.comiin, jos tarvitset apua matkalla, ja muuta tietoa, josta uskomme olevan hyötyä, kun suunnittelet Matkaa tai haluat saada siitä kaiken irti. Lähetämme myös aineistoa liittyen tuleviin Matkavarauksiin tai koosteen aikaisemmista Matkavarauksista, jotka olet tehnyt Booking.comin kautta.

  5. Vaikka sinulla ei olisi tulevia Matkavarauksia, saatamme lähettää sinulle muita hyödyllisiä viestejä, kuten turvallisuusvaroituksia.

G. Markkinatutkimus: Pyydämme joskus asiakkaitamme osallistumaan markkinatutkimukseen. Tarkista osallistuessasi tutkimuksen oheistiedot, jotta varmasti ymmärrät, mitä henkilötietoja tutkimuksen yhteydessä kerätään, ja miten niitä käytetään jatkossa.

H. Palvelujemme parantaminen: Käytämme henkilötietojasi analyysitarkoituksiin. Tämä liittyy haluumme parantaa palvelujamme ja tarjoamaamme käyttäjäkokemusta, mutta tietoja voidaan käyttää myös testitarkoituksiin, ongelmanratkaisuun ja online-matkapalvelujemme toiminnan ja laadun parantamiseen. Päämäärämme on optimoida ja räätälöidä online-alustamme vastaamaan sinun tarpeitasi, jotta sivustomme käyttäminen olisi vaivatonta ja mukavaa. Pyrimme käyttämään analyysitarkoituksiin ainoastaan sellaisia tietoja, joista henkilötiedot on poistettu.

I. Asiakasarviot ja muut kohteisiin liittyvät tiedot: Meidän kauttamme varaamasi Matkan aikana tai sen jälkeen sinulta saatetaan pyytää arvio. Arvion voi kirjoittaa myös kanssasi matkustanut asiakas tai asiakas, jonka puolesta olet varannut Matkan. Arviopyynnössä kysytään tietoa Matkantarjoajasta tai kohteesta. Tilinomistajat voivat valita arvion näytettäväksi käyttäjänimellä oikean nimensä sijaan (käyttäjänimen voi valita käyttäjätiliin kirjautuneena). Tämän lisäksi tilinomistajat voivat valita, että arvio näytetään nimettömänä. Profiilikuvan lisääminen on myös mahdollista. Kun kirjoitat asiakasarvion, hyväksyt, että se voidaan näyttää (kuten kuvattu yksityiskohtaisesti Yleisissä sopimusehdoissa) esimerkiksi kyseisen Matkantarjoajan sivulla verkkosivustoillamme, mobiilisovelluksissa, sosiaalisen median tileillämme ja sosiaalisen median sovelluksissamme tai kyseisen Matkantarjoajan tai liiketoimintakumppanin online-alustalla. Tarkoituksena on viestiä muille matkailijoille käyttämäsi Matkapalvelun laadusta, valitsemastasi kohteesta tai muista kokemuksista, jotka päätät jakaa.

J. Puheluiden seuranta: Kun soitat asiakaspalveluumme, Booking.com käyttää automaattista numeronjäljitysjärjestelmää, jotta puhelinnumerosi voidaan yhdistää tehtyyn varaukseen. Tämä säästää sekä sinun että asiakaspalvelun aikaa. Asiakaspalvelumme voi silti kysyä varmennustietoja, millä varmistetaan se, että varaustietosi säilyvät luottamuksellisina. Kun soitat asiakaspalveluumme, puhelua voidaan kuunnella suorana tai se voidaan nauhoittaa laadunvalvonta- ja koulutustarkoituksiin. Tämä kattaa tallenteiden käyttämisen valitusten käsittelyä ja petosten ehkäisemistä varten. Kaikkia puheluita ei nauhoiteta, ja tallenteita säilytetään määräaika, ja sen jälkeen ne tuhotaan automaattisesti, ellei Booking.comilla ole perusteltua syytä säilyttää tallennetta pidempään esimerkiksi petostutkinnan takia tai muusta lainsäädäntöön perustuvasta syystä.

K. Turvallisen ja luotettavan palvelun takaaminen: Jotta voimme luoda turvallisen ympäristön sinulle, muille matkaan lähtijöille, Booking.comin liikekumppaneille ja Matkantarjoajillemme, käytämme henkilötietoja petosten sekä muiden laittomien tai ei-toivottujen toimien havaitsemiseksi ja estämiseksi. Käytämme henkilötietoja vastaavasti myös riskiarviointien tekemiseen ja turvallisuustoimenpiteisiin, kuten käyttäjien ja varausten aitouden todentamiseksi. Tämän takia saatamme joutua estämään tai keskeyttämään tietyt varaukset, kunnes olemme saaneet tehtyä arviointimme.

L. Oikeudelliset syyt: Joissain tapauksissa meidän täytyy käyttää tietojasi oikeuskiistojen käsittelyyn ja ratkaisuun, oikeuskysymyksiin liittyviin tutkimuksiin, Booking.comin online-varauspalvelun käyttöehtojen toimeenpanoon tai voidaksemme toimia lainvalvontaviranomaisten esittämien lainsäädäntöön perustuvien pyyntöjen mukaan.

Henkilötietojen antaminen Booking.comille on vapaaehtoista. Voi kuitenkin olla, että voimme tarjota käyttöösi tiettyjä palveluita ainoastaan siinä tapauksessa, että voimme kerätä sinusta tiettyjä henkilötietoja. Emme esimerkiksi voi käsitellä Matkavaraustasi, jos et anna nimeäsi ja yhteystietojasi.

Jos käytämme henkilötietojen käsittelemiseen automaattisia menetelmiä, ja tällä on oikeudellisia tai muuten huomattavia vaikutuksia sinuun, ryhdymme sopiviin toimenpiteisiin suojataksemme oikeutesi ja vapautesi, mukaan lukien oikeutesi vaatia, että tiedot käsittelee luonnollinen henkilö.

Jotta voimme käsitellä henkilötietojasi yllä kuvatulla tavalla, hyödynnämme seuraavia lainsäädännön mukaisia keinoja:

Booking.com käsittelee henkilötietojasi A- ja B-kohdissa mainittuihin tarkoituksiin sillä lakisääteisellä perusteella, että henkilötietojen käsittely on välttämätöntä sopimuksen täyttämiseksi, yleensä Matkavarauksesi viimeistelemiseksi ja sen hallinnoimiseksi. Jos vaadittuja henkilötietoja ei anneta, Booking.com ei voi viimeistellä Matkavarausta eikä tarjota asiakaspalvelua. Booking.com käsittelee henkilötietojasi C–K-kohdissa mainittuihin tarkoituksiin tarjotakseen ja parantaakseen palveluitaan sekä estääkseen petoksia oikeutetun kaupallisen etunsa mukaisesti. Booking.com pyrkii aina tasapainoon henkilötietojesi suojaamiseen/tietoturvaan perustuvien oikeuksiesi ja etusi sekä Booking.comin ja kolmansien osapuolten oikeuksien ja etujen välillä silloin, kun henkilötietoja käytetään Booking.comin tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi. Booking.com käsittelee henkilötietojasi L-kohdassa mainittuihin tarkoituksiin soveltuvilta osin myös varmistaakseen, että se toimii lakisääteisten velvollisuuksiensa mukaisesti (kuten vastatakseen lainvalvontaviranomaisten lakisääteisiin pyyntöihin). Booking.com hankkii etukäteisen suostumuksesi henkilötietojesi käsittelemiseen suoramarkkinointitarkoituksia varten, mikäli soveltuva lainsäädäntö sitä edellyttää.

Jos haluat vastustaa kohtien C–K mukaista käsittelyä eikä vastustamiseen sopivaa keinoa ole suoraan saatavillasi (esimerkiksi tilisi asetuksissa) tarvittavassa laajuudessa, otathan yhteyttä osoitteeseen dataprotectionoffice@booking.com


Miten Booking.com jakaa tietojasi kolmansille osapuolille?

Joissain tilanteissa jaamme henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille.

  1. Matkantarjoja, johon teit varauksen: Tämä on keskeistä koko yrityksemme toiminnalle! Jotta voimme hoitaa varauksesi, toimitamme tarpeelliset varaustiedot Matkantarjoajalle, johon teit varauksen. Varauksesta ja Matkantarjoajasta riippuen näihin tietoihin voi sisältyä nimesi, yhteys- ja maksutietosi, kanssasi matkustavien asiakkaiden nimet sekä toiveet, jotka olet ilmoittanut varausta tehdessäsi. Jos sinulla on kysyttävää Matkastasi, voimme ottaa yhteyttä Matkantarjoajaan ja pyytää heitä käsittelemään pyyntösi. Ellei maksua suoriteta varaushetkellä Booking.comin verkkosivuston kautta, lähetämme luottokorttitietosi varattuun Majoituksentarjoajaan käsittelyä varten (jos olet antanut kyseiset tiedot varausta tehdessäsi). Varauksiin liittyvissä kiistatapauksissa voimme toimittaa Matkantarjoajalle tarvittavaa tietoa varausprosessista kiistatapauksen käsittelyä varten. Näihin saattaa sisältyä kopio varausvahvistuksestasi, jotta voidaan todistaa, että Matkavaraus on todella tehty.

  2. Paikallinen Booking.com-toimistosi: Jotta voimme auttaa Booking.comin palvelujen käytössä, tietosi voidaan jakaa Booking.comin konsernin tytäryhtiöille, jotka toimivat Booking.comin palveluntarjoajina esimekiksi asiakaspalvelussa. Jos haluat tietää lisää Booking.comin konserniryhmästä, katso kohdasta Booking.com yhtiönä.

  3. Palveluntarjoajina toimivat kolmannet osapuolet: Käytämme palveluntarjoajia, jotka eivät ole osa Booking.com-konsernia auttamaan meitä tuottamaan Booking.comin palveluita. Näiden palveluntarjoajien tuottamia palveluita ovat esimerkiksi:

    • asiakaspalvelu,
    • markkinatutkimus,
    • petosten havaitsemiseen ja ehkäisemiseen tarkoitetut palvelut, mukaan lukien petosten seulontapalvelu,
    • maksupalvelut. Käytämme kolmansia osapuolia käsittelemään maksuja, hallinnoimaan maksunpalautuksia ja tarjoamaan perintäpalveluita. Kun joko sinä tai varauksen tekoon käytetyn luottokortin haltija pyytää varausta varten tehdyn veloituksen palautusta, meidän tulee mahdollisesti jakaa tiettyjä varaustietoja maksupalvelun tarjoajalle ja asiaankuuluvalle talousalan instituutiolle, jotta palautus voidaan käsitellä. Näihin tietoihin voi sisältyä kopio varausvahvistuksestasi tai IP-osoite, jota käytit varausta tehdessäsi. Voimme lisäksi jakaa tietoa asianmukaisten talousalan instituutioiden kanssa, jos pidämme sitä ehdottomasti tarpeellisena petosten havaitsemiseksi ja estämiseksi.
    • markkinointipalvelut. Jaamme henkilötietoja, mukaan lukien sähköpostiosoitteesi, mainosyhteistyökumppaneille osana Booking.comin palveluiden markkinointia kolmansien osapuolien kautta (varmistaaksemme, että asiakkaat näkevät heille sopivia mainoksia). Pyrimme jakamaan sähköpostiosoitteita vain hajautusalgoritmilla salattuna yhdistääksemme sähköpostiosoitteesi jo olemassa olevaan asiakastietojärjestelmään, jottei osoitetta voida käyttää muihin tarkoituksiin. Lisätietoa kohdennetusta mainonnasta ja omista valinnoistasi saat tutustumalla evästeselosteemme osioihin "Miten evästeitä käytetään?" ja "Mitkä ovat vaihtoehtosi?".

      Kaikilta palveluntarjoajilta edellytetään henkilötietojesi asianmukaista suojaamista.

  4. Toimivaltaiset viranomaiset: Annamme henkilötietoja lakia valvoville viranomaisille, jos laki niin vaatii tai se on ehdottomasti tarpeen rikollisen toiminnan ja petosten havaitsemiseksi, estämiseksi tai syytteen nostamiseksi. Meidän pitää mahdollisesti lisäksi antaa henkilötietoja toimivaltaisille viranomaisille omien tai liiketoimintakumppanien oikeuksien tai omaisuuden suojelemiseksi.

  5. Liiketoimintakumppanit: Työskentelemme lukuisten liiketoimintakumppanien kanssa ympäri maailmaa. Jotkut näistä liiketoimintakumppaneista jakavat tai mainostavat Booking.comin palveluita, kuten Matkantarjoajiemme palveluita ja tuotteita.

    Kun varaat liiketoimintakumppanimme verkkosivuston tai sovelluksen kautta, meille välitetään joitain antamiasi henkilötietoja, kuten nimesi ja sähköpostiosoitteesi, maksutietosi ja muita tarpeellisia tietoja, jotta voimme viimeistellä Matkavarauksesi ja hallinnoida sitä. Jos liiketoimintakumppani tarjoaa asiakaspalvelua, Booking.com jakaa varaukseen liittyviä tietoja (tarpeen mukaan) liiketoimintakumppanille, jotta voimme tarjota sinulle asianmukaista ja tehokasta tukea. Kun varaat liiketoimintakumppanimme verkkosivun kautta, liiketoimintakumppanit voivat saada kyseiseen varaukseen liittyviä henkilötietojasi. Tietoja käytetään niiden sisäisiin tarkoituksiin (kuten analyysitarkoituksiin) ja pyynnöstäsi myös asiakkuusohjelmien hallinnointiin tai markkinointiin.

    Kun varaat liiketoimintakumppanin verkkosivuston kautta, muista lukea myös heidän yksityisyydensuojaa koskevat ilmoituksensa, jos haluat tietää, miten liiketoimintakumppanimme käsittelevät henkilötietojasi. Petosten havaitsemiseksi ja ehkäisemiseksi voimme myös vaihtaa tietoa käyttäjistämme liiketoimintakumppaneidemme kanssa, kun se on ehdottomasti välttämätöntä.

    • Booking.Basic: Saattaa olla, että Booking.Basic-varaus on mahdollinen kohdallasi. Booking.Basic varauksia koordinoi Matkantarjoaja, joka on eri kuin majoituspaikka johon varaus on tehty. Varausprosessin aikana meidän on luovutettava kolmannen osapuolen liiketoimintakumppaneille joitakin kyseisen varauksen kannalta olennaisia henkilötietojasi. Tutustuthan varausprosessissa tai varausvahvistuksessa annettuihin tietoihin, jos haluat tietää enemmän Matkantarjoajasta ja siitä, miten se käsittelee henkilötietojasi.

  6. Booking Holdings, Inc. -konserni: Lue täältä lisää siitä, kuinka voimme jakaa tietojasi Booking Holdings Inc. -konsernille.

Tässä yksityisyydensuojalausekkeessa kuvattu henkilötietojen välittäminen voi tarkoittaa tiedonsiirtoja maihin, joiden tietosuojalait eivät ole yhtä kattavia kuin Euroopan unionin jäsenvaltioissa. EU:n lainsäädännön niin vaatiessa siirrämme henkilötietoja vain vastaanottajille, joiden tarjoama tietosuoja on riittävällä tasolla. Näissä tapauksissa pyrimme takaamaan erillisillä sopimuksilla sen, että henkilötietosi saavat eurooppalaisten standardien mukaisen tietosuojan. Voit pyytää meiltä kopiota näistä sopimuksista käyttämällä alla olevia yhteystietoja.


Miten henkilötietojasi jaetaan Booking Holdings Inc. -konsernin sisällä?

Booking.com on osa Booking Holdings Inc. -konsernia. Lue lisää täältä: https://www.bookingholdings.com/

Saatamme saada henkilötietojasi muilta Booking Holdings Inc. -konsernin yrityksiltä tai jakaa tietojasi näiden yritysten kanssa seuraavista syistä:

A. palvelujen tarjoamiseksi (mukaan lukien varausten teko ja hallinnointi tai maksujen käsittely),

B. asiakaspalvelun tarjoamiseksi,

C. petosten, muiden laittomien toimien tai tietoturvaloukkausten havaitsemiseksi, ehkäisemiseksi ja tutkimiseksi,

D. analysointi- ja tuotekehittelytarkoituksiin,

E. yksilöllisten tarjousten ja markkinointiviestien lähettämiseen suostumuksellasi tai sovellettavan lain niin salliessa ja

F. varmistaaksemme sovellettavien lakien noudattamisen.

Ellei toisin ilmoiteta, Booking.com nojaa kohtien A–E osalta oikeutettuun etuunsa jakaa ja saada henkilötietoja. F-kohdan osalta Booking.com nojaa soveltuvilta osin sen varmistamiseen, että se toimii lakisääteisten velvollisuuksiensa mukaisesti (kuten vastaa lainvalvontaviranomaisten lakisääteisiin pyyntöihin).

Booking.com toimii esimerkiksi tiiviissä yhteistyössä Rentalcars.comin kanssa tarjotakseen asiakkailleen maakuljetuspalveluja. Kaikkien Booking Holdings Inc. -konsernin yritysten on mahdollisesti jaettava asiakkaiden henkilötietoja keskenään varmistaakseen kaikkien käyttäjien suojelun petoksilta online-alustoillaan.


Miten Booking.com käsittelee viestejä, joita sinä ja Matkantarjoaja, johon teit varauksen, lähetätte Booking.comin kautta?

Booking.com tarjoaa sinulle ja Matkantarjoajina toimiville yhteistyökumppaneille lukuisia keinoja viestiä majoituspaikoista ja tehdyistä varauksista Booking.comin kautta. Näin sinä ja Matkantarjoajasi voitte ottaa yhteyttä Booking.comiin, jos teillä on kysyttävää varauksesta tai majoitusyhteistyökumppaneista. Yhteydenotto voi tapahtua Omat varaukset -sivun kautta, Booking.comin sovelluksen avulla tai muilla tarjoamillamme keinoilla.

Booking.comilla on pääsy viesteihin ja voi käyttää automaattisia järjestelmiä viestien tarkasteluun, skannaamiseen ja analysointiin turvallisuussyistä. petosten ehkäisemiseksi, lakien noudattamiseksi, mahdollisten väärinkäytösten tutkimiseksi, tuotekehittely- ja parannussyistä, tutkimukseen, asiakaspalveluun ja tekniseen tukeen sekä asiakkaiden osallistamiseksi, kuten tarjotaksemme sinulle tietoa ja tarjouksia, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Varaamme oikeuden estää sellaisten viestien katsominen tai toimittaminen, jotka harkintamme mukaan voivat olla sisällöltään haitallisia, roskapostia tai vahingollisia sinulle, majoituspaikoille, Booking.comille tai muille osapuolille. Huomioithan, että Booking.com vastaanottaa ja säilyttää kaikki Booking.comin viestintätyökaluilla lähetetyt tai vastaanotetut viestit. Matkantarjoajat ja liiketoimintakumppanit, joiden alustan kautta teet varauksen, saattavat viestiä sinulle myös suoraan sähköpostilla tai muuta sellaista kanavaa käyttäen, jota Booking.com ei kontrolloi.


Miten Booking.com hyödyntää mobiililaitteita?

Tarjoamme ilmaiseksi sovelluksia monenlaisiiin mobiililaitteisiin sekä puhelimiin ja tabletteihin optimoitua versiota normaalista verkkosivustostamme. Nämä sovellukset ja mobiilisivustot käsittelevät meille antamiasi henkilötietoja jokseenkin samoin kuin verkkosivustomme. Lisäksi voit käyttää niiden avulla sijaintitietoja, jotta löydät halutessasi lähellä olevan Matkapalvelun. Suostumuksellasi voimme lähettää sinulle push-ilmoituksia, joissa on tietoa Matkavarauksestasi. Voit antaa meille pääsyn sijainti- tai yhteystietoihisi, jotta voimme tarjota sinulle pyytämiäsi palveluita. Kun lataat kuvan mobiililaitteellasi, kuvaan voidaan myös merkitä sijaintitiedot. Lue mobiililaitteesi ohjeista, miten asetuksia muutetaan ja miten voit jakaa kyseisiä tietoja tai vastaanottaa ilmoituksia.

Voimme käyttää niin sanottua laiteriippumatonta seurantaa, jolla voimme optimoida palvelujamme ja markkinointiamme. Tämä voidaan tehdä evästeiden avulla tai ilman niitä. Jos haluat lisätietoja evästeistä ja muista vastaavista teknologioista, lue oheinen Evästeselosteemme. Laiteriippumattoman seurannan avulla Booking.com voi seurata käyttäjän toimintaa eri laitteissa. Osana laiteriippumatonta seurantaa Booking.com voi yhdistää tietyltä selaimelta tai mobiililaitteelta kerättyjä tietoja toiseen tietokoneeseen tai laitteeseen, joka on yhteydessä tietokoneeseen tai laitteeseen, jolta tiedot kerättiin.

Booking.comin uutiskirjeen optimoimiseksi Booking.com yhdistää eri tietokoneilta ja laitteilta tehtyjä hakuja ja varauksia. Voit koska tahansa lopettaa Booking.comin uutiskirjeen tilaamisen.

Yksilöity mainonta, jota sinulle näytetään muilla verkkosivustoilla tai sovelluksissa, perustuu toimintaasi yhdistetyillä tietokoneilla ja laitteilla. Muuttamalla laitteesi evästeasetuksia (katso Evästeselosteemme kohdasta "Mitkä ovat vaihtoehtosi?"), voit muuttaa mainontatarkoituksiin tapahtuvan laiteriippumattoman seurannan asetuksia. Huomioithan, että pelkkä kirjautuminen ulos käyttäjätililtä ei tarkoita, ettet enää saisi yksilöityä mainontaa.


Miten Booking.com hyödyntää sosiaalista mediaa?

Me Booking.comilla käytämme sosiaalista mediaa eri tavoin. Käytämme sitä online-varauspalvelujen helpottamiseen, mutta myös edistääksemme Matkantarjoajiemme matkailuun liittyviä tuotteita ja palveluja sekä mainostaaksemme, parantaaksemme ja helpottaaksemme omia palvelujamme. Sosiaalisen median palvelujen käyttäminen on sinulle vapaaehtoista.

  1. Kirjaudu sisään sosiaalisen median tilisi avulla. Tarjoamme mahdollisuuden kirjautua sisään Booking.comin käyttäjätilille sosiaalisen median tilin avulla, minkä ansiosta sinun ei tarvitse muistaa useita käyttäjänimiä ja salasanoja eri verkkopalveluihin. Kun olet kerran kirjautunut sisään, voit aina käyttää sosiaalisen median tiliä kirjautuessasi Booking.comin käyttäjätilille. Voit myös erotella nämä tilit toisistaan koska vain haluat.

  2. Sosiaalisen median laajennusten integrointi. Integroimme lisäksi sosiaalisen median laajennuksia Booking.com verkkosivustolle ja sovelluksiin. Tämä tarkoittaa, että kun klikkaat tiettyjä painikkeita (kuten esimerkiksi Facebookin Tykkää-painiketta), tietyt tiedot jaetaan näille sosiaalisen median palveluille. Jos olet kirjautunut samanaikaisesti sosiaalisen median tilillesi, sosiaalisen median palveluntarjoaja voi yhdistää tämän tiedon sosiaalisen median tilillesi ja mahdollisesti näyttää toimintaasi sosiaalisen median profiilissasi, jotta se voidaan jakaa muille verkostoosi kuuluville.

  3. Muut sosiaalisen median palvelut ja toiminnot. Integroimme myös muita sosiaalisen median palveluja (kuten sosiaalisen median viestittelyä), jotta voit viestiä Booking.comin tai yhteyshenkilöittesi kanssa palveluistamme. Ylläpidämme myös sosiaalisen media tilejä ja tarjoamme sovelluksia useille sosiaalisen median sivustolle. Aina kun kirjaudut Booking.comiin sosiaalisen median kautta, sosiaalisen median palveluntarjoajasi sallii sinun jakaa tietoja Booking.comin kanssa. Jos haluat jakaa, sosiaalisen median palveluntarjoajasi kertoo yleensä, mitä tietoja tullaan jakamaan. Kun esimerkiksi kirjaudut Booking.comin käyttäjätilille sosiaalisen median tilisi avulla, tiettyjä tietoja (sen mukaan, mihin olet sosiaalisen median palveluntarjoajasi valtuuttanut) voidaan jakaa Booking.comille. Näihin saattaa sisältyä sähköpostiosoitteesi, ikäsi tai profiilikuvasi, jonka olet tallentanut käyttäjätilillesi.

Kun rekisteröidyt Booking.comiin sosiaalisen median sovelluksen avulla tai sosiaalisen median viestintäpalvelun avulla ilman, että sinulla on Booking.comin käyttäjätiliä, tiedot, jotka voit jakaa kanssamme, saattavat sisältää sosiaalisen median profiilissasi olevia perustietoja (kuten sähköpostiosoitteesi, tilapäivityksesi ja yhteyshenkilölistasi). Käytämme näitä tietoja, jotta voimme tarjota sinulle toivomiasi palveluja, kuten toimittaaksemme viestin, jonka haluat lähettää yhteyshenkilöillesi, luodaksemme yksilöllisen käyttäjäkokemuksen, joka soveltuu juuri sinun tarpeisiisi. Näin voimme yhdistää sinut ja ystäväsi parhaisiin matkakohteisiin sekä analysoida ja parantaa matkailuun liittyviä palvelujamme. Sosiaalisen median palveluntarjoajasi voi kertoa sinulle lisää siitä, miten he käyttävät tietojasi aina kun kirjaudut Booking.comiin heidän kauttaan. He saattavat esimerkiksi yhdistää henkilötietoja, joita he keräävät käyttäessäsi Booking.comia heidän kauttaan sellaisiin tietoihin, joita he keräävät käyttäessäsi muita online-alustoja, jotka on yhdistetty sosiaalisen median palveluntarjoajaasi.


Mitä turvamenettelyjä Booking.com käyttää turvatakseen henkilötietosi?

Noudatamme kohtuullisia menettelyjä henkilötietoihin pääsyn ja niiden väärinkäytön estämiseksi.

Käytämme sopivia liiketoimintajärjestelmiä ja toimintatapoja, jotta voimme suojata meille antamiasi tietoja. Käytämme myös turvamenettelyjä ja teknisiä ja fyysisiä rajoitteita palvelimellamme olevien henkilökohtaisten tietojen käyttöön. Vain erityisluvan saanut henkilökunta pääsee käsittelemään työssään henkilötietoja.

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin se on mielestämme tarpeellista, jotta voit käyttää palveluitamme tai jotta voimme tarjota palveluitamme sinulle (mukaan lukien online-käyttäjätilin hallinnointi, jos sellainen on luotu), noudattaa soveltuvia lakeja, ratkaista minkä tahansa osapuolten välisiä riitoja tai jos se on muuten tarpeellista liiketoimintamme harjoittamiseksi, kuten petosten ja muiden laittomien toimien havaitsemiseksi ja estämiseksi. Kaikkiin säilyttämiimme henkilötietoihin sovelletaan tätä Yksityisyydensuojalauseketta.


Miten Booking.com käsittelee lastesi henkilökohtaisia tietoja?

Booking.com tarjoamia palveluita ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille lapsille. Alle 16-vuotiaat voivat käyttää palveluitamme vain vanhemman tai huoltajan luvalla. Tietyissä tapauksissa osana varauksia, muiden matkailuun liittyvien palvelujen ostoa tai muissa poikkeuksellisissa tilanteissa (kuten perheille tarkoitettujen palvelujen suhteen) Booking.com voi kerätä ja hyödyntää tietoja lapsista, mutta vain vanhempien suostumuksella. Jos meille ilmenee, että käsittelemme alle 16-vuotiaan lapsen tietoja ilman hänen vanhempansa tai huoltajansa suostumusta, pidätämme oikeuden poistaa ne.


Miten kontrolloit henkilökohtaisia tietoja, jotka olet antanut Booking.comille?

Haluamme sinun päättävän, miten käytämme henkilötietojasi. Voit tehdä sen seuraavilla tavoilla:

  1. Voit pyytää meiltä kopion hallussamme olevista henkilötiedoistasi.

  2. Voit ilmoittaa meille henkilötietojasi koskevista muutoksista tai pyytää meitä korjaamaan hallussamme olevia henkilötietojasi. Tosin voit myös tehdä muutoksia, kuten alla kerrotaan.

  3. Tietyissä tilanteissa voit pyytää meitä poistamaan hallussamme olevia henkilötietojasi tai estämään tai rajoittamaan niiden käsittelyä tai vastustaa tiettyjä tapoja, joilla käytämme henkilötietojasi.

  4. Tietyissä tilanteissa voit pyytää meitä myös lähettämään meille antamasi henkilötiedot kolmannelle osapuolelle.

Kun henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa sovellettavan lainsäädännön mukaisesti. Lisäksi jos henkilötietojesi käsittely perustuu oikeutettuun tai julkiseen etuun, sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa henkilötietojesi käyttöä kyseisiin tarkoituksiin sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

Luotamme siihen, että meille toimittamissasi henkilötiedoissa ei ole puutteita ja että ne ovat virheettömiä ja ajan tasalla. Ilmoitathan meille välittömästi henkilötiedoissasi tapahtuvista muutoksista tai niissä olevista virheistä.

Jos sinulla on online-käyttäjätili, voit tarkastella suurta osaa henkilötiedoistasi verkkosivustomme/mobiilisovellustemme kautta. Verkkosivustollamme/mobiilisovelluksissamme sinulla on yleensä mahdollisuus toimittaa lisätietoja tai päivittää tai poistaa hallussamme olevia henkilötietojasi.

Ellet pääse tarkastelemaan hallussamme olevia henkilötietojasi verkkosivustomme/mobiilisovellustemme kautta, voit lähettää meille tarkastelupyynnön maksutta. Ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteella dataprotectionoffice@booking.com, jos sinulla on tähän Yksityisyydensuojalausekkeeseen liittyviä kysymyksiä tai haluat käyttää oikeuksiasi tai tehdä valituksen. Voit ottaa yhteyttä myös paikalliseen tietosuojaviranomaiseesi.

Jos haluat vastustaa henkilötietojen käsittelyä eikä vastustamiseen sopivaa keinoa ole suoraan saatavillasi (esimerkiksi tilisi asetuksissa) tarvittavassa laajuudessa, otathan yhteyttä osoitteeseen dataprotectionoffice@booking.com


Kuka on vastuussa henkilötietojen käsittelystä Booking.comssa ja miten voit ottaa meihin yhteyttä?

Booking.com B.V. kontrolloi henkilötietojen käyttöä tämän Yksityisyydensuojalausekkeen mukaisesti.Booking.com B.V. on yksityinen osakeyhtiö, joka on perustettu Alankomaiden lain mukaan, ja jonka pääkonttori on osoitteessa Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam, Alankomaat.

Jos sinulla on kysyttävää tästä Yksityisyydensuojalausekkeesta tai siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi, ota yhteyttä tietosuojavastaavamme osoitteella dataprotectionoffice@booking.com, niin vastaamme mahdollisimman pian. Jos sinulla on kysyttävää varauksestasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelun sivun kautta. Lainvalvontaviranomaisten tulee lähettää pyynnöt osoitteessa https://www.booking.com/content/law-enforcement.html kuvatun prosessin mukaisesti.